Rejsedagbog

Vores henterejse til Etiopien

Dag 1 - 14. April 2014

DAG 1 - AFREJSE DAG 14. APRIL 2014

Dagen startede kl. 6.00 hvor vi stod op - der var lige et par småting  der stadig skulle pakkes inden vi var klar til afgang mod Etiopien efter vores dejlige lille dreng Oscar.
Der var sommerfugle i maven - det havde der været i mange dage - specielt hos Oliver han har været helt oppe og køre i flere dage af bare spænding :)

Kl. 9,00 var det afgang mod Kastrup med stop hos Lilli & Bjarne, hvor vi mødtes med Dan´s mor, som sammen med Lilli & Bjarne tog med i lufthavnen for at sige farvel.

Vi fik tjekket ind og var spændt på om vi havde for mange kg bagage med eller om Dan havde regnet rigtigt - det havde han naturligvis. I den toldfrie skulle vi bare lige havde nogle cigaretter, lakridser til Dan og vingummi til Oliver og så gik det mod gaten - vi var klar nu kunne det kun gå for langsomt ! Vi fik nogle fornuftige pladser - dog bagerst i flyet, men vi sad ok. Undervejstil Istanbul fik vi serveret i ok 3 retters menu - der dog godt kunne have været lidt varmere, men det smagte ok - Oliver nøjedes dog med risen - det var vel forventeligt. Oliver så på Ipad - så film på flyets tv -  der var faktisk skærme med spil / film ved hver enkelt plads - helt super.

Velankommet til Istanbul havde vi knap 2 timer til fly skifte - så vi nåede også lige at få lidt kold og drikke, samt lidt pom. frittes til Oliver og ikke mindst fik vi lidt tobak inden den næste tur mod Addis Ababa. Vi havde på denne tur fået de forreste pladser lie efter Business Class så der var ekstra god ben plads - dejligt. Også på denne del af flyrejsen klarede Oliver det rigtig godt, men sove det ville / kunne han ikke. Først ca. 20 min før vi skulle lande i Addis Ababa måtte lillemanden overgive sig til Ole Lukkeøje...... Han fik en meget lille power nap og vågnede op til dåd da vi så skulle af flyet. Det gode ved vores pladser forrest i flyet var jo så også at vi slap for en lang kø inde i terminalen for at købe vores visum ( 3  x 20 dollar ) - herefter ventede vi en halv times tid på vores bagage - alt var med - desværre åd bagagekøen det forspring vi havde fra visumafd. - så op i køen til paskontrollen og endelig ude på den anden side - så skulle vi bare finde vores chauffør fra Sheba Guest House som skulle stå der med et skilt med vores navn - var der nogen med vores navn - NEJ vel.....

Efter længere tids søgen var der en venlig etioper der tilbød sin hjælp - som jo på disse breddegrader jo altid er mod en eller anden form for kontant betaling - det tog vi så imod - han fik fat i Sheba for jeg havde ikke kunne komme igennem pr. tlf. det kom han så - de lovede at de ville være der indenfor 10 min. så vi gik med til holdepladsen som var aftalt med dem og ventede og ventede og ventede - efter ca. 30 min ringede jeg så igen ( for det var ikke så fedt / sikkert sted at stå der på holdpladsen kl. midt nat ( kl. lort ) og de ville nu være der inden for 2 min - denne gang holdt de så dog hvad de sagde. 

Mens vi havde stået og ventet havde vi lige drøftet standarden af taxier - det var dog en anelse bedre end hvad vi havde mødt på Madagaskar, men flere af dem var Lada´er er mest af alt mindes "Ladavær" biler. Nå men vi om så hen til den bil de var komme med fra Sheba - det var så en taxa - en Lada der absolut var kommet over stadiet "Ladavær". Nå men efter en del hakken og sprutten fik han da gang i den og vi kørte mod Sheba. Nu skulle vi bare ind og sove, men nej Ladaværen gik i stå - chaufføren gik ud og tog en plast dunk med benzin op af  bagagerummet og hældte på og prøvede så at starte bilen igen, men nej den ville ikke - så var det frem med værktøjet og ud og skrue på noget i motorrummet og efter et par forsøg fik han den så i gang - PUHA......
Fremme på Sheba Guest House viste de os så til vores værelse - vel at mærke ikke det rigtige - så vi flyttede da bare lige kufferterne igen - det havde vi da virkelig lyst til her kl. 02,30

Efter at have bestilt vores morgenmad ( Pandekager til Oliver og Omelet til mor & far ) var det bare ind og finde tandbørsten og så var det nat nat....                       
DAG 2 - 15. APRIL 2014

SÅ KOM DAGEN HVOR VI ENDELIG SKULLE SE OSCAR FOR FØRSTE GANG !! 

Dagen startede kl. 9,00 da vækkeuret ringede - far stod op  - mor og Oliver slumrede lidt hen igen og blev vækket da morgenmaden var klar. Moren lignede  noget der var løgn - sorte rander under øjnene osv. - hun blev dog shinet nogenlunde op og vi fik spist og Oliver var vildt glad for pandekagerne :)

Far skulle så have fat i kontaktpersonen Daniel for at få at vide hvad tid vi måtte komme på børnehjemmet - for det blev forventet at vi kom derud i eftermiddag. Efter at have prøvet Daniel flere gange - prøvede jeg så Yeti - hun tog så sin telefon. Hun lovede så at sørge for en chauffør som ville hente os. 10 min. senere ringede Daniel så og sagde at det var bedre hvis vi selv kunne skaffe en "driver" - så jeg spurgte på Sheba om de kunne hjælpe og det klarede de så for os.

Vi må sige efter gårsdagens oplevelse er de MEGET servicemindede på Sheba og jeg tror ikke det er pga. gårsdagens oplevelse, men alle er utroligt venlige på stedet.

Efter at have fået tranporten på plads gik vi en ur ud i haven på Sheba og så så trampolinen og Oliver kiggede op med sine bambiøjne - åh må jeg ikke nok og selvfølgelig måtte han da komme på trampolinen - her hyggede han lidt. Oliver fik samtidigt n ny ven hernede - ja det går hurtigt - det er så ejernes lille hund - den var sød synes han - så når den nu ser Oliver følger den ham overalt :)

Kl. 13 kom mor og far i tanke om hvad med noget at drikke / spise til frokost - ja vi havde godtnok spist sen morgenmad, men vi kunne jo ikke går til aften uden mad - da slet ikke Oliver - så far måtte i hast finde et sted at købe noget koldt at drikke og noget spiseligt for der var afgang mod børnehjemmet 13,45. Far fik skaffet lidt forskellige kiks og noget koldt at drikke, samt fik hævet noget lokalt valuta og kom tilbage til Sheba - chaufføren var kommet - så bare lige ind og hente mor og Oliver og så afsted. Det tog ca. 10 min at køre derud - vi blev mødt at Daniel i porten - han viste os hurtigt lidt rundt og så op til Oscar - vi kom ind i rummet hvor de små sover - der var kun 1 af 7 der stadig sov - det var naurligvis Oscar :) Efter at vi alle 3 havde stået og kigget lidt på ham prøvede en af plejerne at vække ham blidt, men han sov bare videre - også selvom der blandt de andre blev startet en tudekonkurence.........Efter lidt tid lykkedes det dog at vække vores lille prut - han vågnede med et stort smil - nej hvor er han skøn !!

Mor fik ham på armen og vi gik alle ned i legerummet hvor vi alle legede og hyggede - især Oliver var meget ivrig for at lege med sin nye lillebror - det var fantastisk at se :) Efter 1 times tid kom Daniel og bød på lidt kaffe / te udenfor under et lille stråtag - så vi gik alle udenfor hvor vi sad og snakkede med Daniel om det videre forløb. Mens vi sad her kom der en af plejerne med Oscar´s flaske - den fik mor æren af at give ham, der skete dog for meget omkring Oscar til at ham ville have ret meget af den. Efter lidt tid gik vi tilbage i legerummet og hyggede os videre - her blev vi dog nøje " overvåget" af 2 af de lidt større børn som lige var vågnet fra deres middagslur - de holdt nemlig til i værelset lige op af legerummet - de blev dog hurtigt hentet af en af plejerne - de skulle jo nødigt forstyre os. De kom dog tilbage lige så hurtigt vi viste os udenfor igen - Oliver ville gerne spille lidt fodbold - det ville de så også, det var lidt et problem for de ville allesammen have en bold - 2 bolde / 3 drenge....vi fandt og en løsning ved at far kastede lidt med boldene og så hentede de ( man kan vel stadig lede og fordele arbejdet ). De 2 drenge opdagede at Oliver´s sandaler blinkede når han tog skridt - det var de vildt imponeret af og fulgte ham nøje.

Efter 3 timer hos lillemanden var det tid til at komme tilbage til Sheba - vores chauffør holdt klar udenfor og efter et hurtigt pitstop ved et supermarked på vejen hvor vi lige fik købt de fornødenheder vi manglede var vi tilbage på Sheba. Her satte vi bare tingene ind og gik ud og spiste en pizza, da vi idag gerne skulle have puttet den store lillemand i ordentlig tid - han var træt idag, men sove ville han da ikke - jeg tror dagen har været en stor dag for ham - han er jo idag blevet storebror - det har han glædet sig til længe.
Mens mor puttede - skrev far dagbogen for de første 2 dage og så var det nat nat
DAG 3 - 16. APRIL 2014

Efter den obligatoriske morgenmad med pandekager og omelet blev vi hentet af vores taxa kl. 9,45 for at drage til børnhjemmet, hvor vi skulle tilbringe hele dagen sammen med Oscar. Vi glædede os helt vildt - specielt Oliver - han har været hel fantastisk og utrolig glad for sin nye lillebror. Vi tog dog både Ipad og Nintendo med for en sikkerhedsskyld. 

Da vi kom derud - sov vores lille trold endnu - det lader til at han har et godt sovehjerte, men op kom han igen stor smilende. Vi satte os ned i det overdækkede og sad her og legede / hyggede.
Der gik dog ikke længe før de store ( 2 & 3 år ) fra igår så os - de ville gerne lege med og kom over til os. Vi tog dem med over til de andre børn der var oppe og gav dem alle kiks og rosiner vi havde med. Dem var de glade for - flere af dem løb rundt med dem i hånden i lang tid uden at spise dem.

Ca. 11,30 var det tid til en flaske inden han skulle op og sove - denne gang var det far der fik æren :). Da Oscar blev lagt op i sin seng for at sove valgte vi at gå en tur i området for at se en lille del af Addis Ababa og få noget frokost. Mens vi gik derudaf kom der jo natuligvis nogle børn som tiggede - de så også meget sølle ud. Far havde nogle mønter  lommen som vi delte lidt ud af - det er man jo næsten  nød til - de følger ellers bare efter dig og så har du pludselig en flok. Ligeledes er der også en del gadesælgere og uden videre tanke om det blev Anne distraheret og kun fordi en ærlig etioper råbte ad dem som var omkring os opdagede vi, at de var på vej ned i lommen på den trøje hun havde bundet om livet. I lommen lå Annes Iphone - de havde fået lynlåsen åbnet, men til alt held ikke nået at tage den. 1000 tak til en opmærksom etioper !! Herfra kom alt i rygsækken, som far herfra ikke længere havde på ryggen, men på maven ! Anne var derfor lettere rystet da det gik op for hende hvad vi lige havde oplevet, men det har vi så lært lidt af !

Vi fandt så et center - nok mest for de mere velhavende etiopere (Mafi Mall) - her fandt vi en cafe hvor vi fik en god frokost - Durum med lækkert stegt kylling til os og Oliver fik nuggets og pom. frites - det synes han bare var lækkert.           

Efter en god frokost gik vi tilbage til børnehjemmet - her var lillemanden dog vågen denne gang.
Vi tog ham op og gik nedenunder. Igen kom drengen løbende og ville lege og spille bold. 
Vi sad lidt med lillemanden og så gik far og Oliver ud og spillede bold med drengene - det synes de var vildt sjovt. Børnehjemmet og dets personale virker til at være oprigtig kærlige og omsorgsfulde overfor børnene. De er der for dem og leger meget med dem

Kl. 16,30 kom vores taxi og kørte og tilbage til Sheba. Vi havde nu fået varmt vand - så vi benyttede lejligheden til at give Oliver et tiltrængt bad. Igen en dag hvor internettet ikke virkede - eller rettere kun virkede delvist til Facebook, men ikke til andet - hverken mail eller hjemmeside.....


DAG 4 - 17. APRIL 2014

Dagen startede tidligt - vækkeuret ringede kl. 06,30 - vi skulle op tidligt da vi idag skulle i retten kl. 9,00 - vores taxi ville hente os kl. 8,30 - så det var bare op og i bad og på med det fine dress - spise morgenmad og så afsted ! Vi var klar 8,15 - taxien er her altid ca 15 min før og far tænkte at det måske var en god ide at komme afsted lidt før tid - man ved jo aldrig og godt for det - vi var ved retten et par min i 9. Her blev v mødt af Yeti - den anden kontaktperson hernede. Vi blev vist op til et venteværelse hvor vi sad i 5 min med flere andre hold adoptanter der alle skulle i retten.
Vi var det ene hold af første bølge ( 3 hold ) der blev vist ind til dommeren - her blev vi stillet nogle spørgsmål - vel at mærke stillet ud i rummet og så kiggede dommeren på hvert enkelt par som så svarede - det hele tog vel ca 10 min. Så var vi klar til at gå - Yeti sagde så at nu var hendes medvirken i vores sag slut og at Daniel tog det herfra - vi sagde farvel og gik ud til vores ventende chauffør som så kørte os til børnehjemmet.

Da vi ankom til børnehjemmet blev vi mødt af Daniel i porten - vi blev sendt op for at hente Oscar - han var klædt på og klar, vi havde ellers taget et sæt tøj med til ham. Da vi kom op var han klædt i etiopisk nationaldragt - det var rigtig sødt til ham !

Vi tog ham med nedenunder og og gav personalet de medbragte gaver ( Bogø chokolade & små poser med lidt kosmetik til plejerne - små skeer og modermælkserstatning til børnehjemmet ) - vi vinkede farvel til dem alle - børne råbte bye bye og vinkede. Vi blev kørt tilbage til Sheba Guest House af vores chauffør - her gik vi så på værelset og fik lillemand i noget andet mere behageligt tøj og så sad bare og hyggede og legede indtil det var tid til at han skulle have mad og derefter en lille middagslur. Han sov i et par timer.

Mens lillemanden sov skulle far lige have styr på vores booking på Sheba, da han om morgnen havde fået at vide, at når dem der nu bor i Villa Zed rejse ville der komme et nyt hold - hvilket ville betyde at vi først ville kunne flytte derover den 2. maj - det var ikke det der var aftalt - vi havde fået at vide at villaen ville være optaget  til den 21. april og at vi så kunne flytte derover. Far forklarede at grunden til vi havde valgt dette sted var pga. villaen og at vi havde indvilget i at bo i en af suiterne indtil da netop fordi det kun drejede sig om et par dage. Far måtte tale med lidt store bogstaver og gav dem besked om at såfremt de ikke ville overholde den aftale der var indgået var vi nødsaget til at finde ett ande sted at bo - for der hvor vi var nu kunne / ville vi ikke bo så lang tid, da det ikke ville være ok for Oliver at hvergang Oscar skulle sove, at vi så skulle bede Oliver være stille - det ville ødelægge hele hans oplevelse af at få en lillebror.                               

Der gik da heller ikke langt tid før vi fik besked om at vi kunne få villaen - når dem der var der nu rejste - altså fra den 22. april. Så det vægtede alligevel lidt, at vi har booket for så lang tid og at Far talte med lidt store bogstaver.

Mens Oscar sov gik far og Oliver en tur i supermarkedet for moren havde ikke mere cola light og alle ved o hvordan hun kan blive hvis hun ikke får sin daglige dosis........   

Da Oscar vågnede fik han sin flaske og herefter hyggede og legede vi sammen allesammen indtil far skulle lave aftensmad - den stod idag på spagetti med kylling og tomatsauce. Mor måtte dog spise på værelset, da Oscar var faldet søvn.

Som I sikkert har noteret jer er vi lidt bagud med dagbogen og der blev ikke skrevet noget idag, men vi fik hul igennem på Skype til begge vores mødre.


DAG 5 - 18. APRIL 2014      

Dagen startede kl. 06,30, da Oscar vågnede - vi havde været spændt på hvad tid han vågnede - moren frygtede, at han ville vågne samme tid som Oliver gjorde på Madagaskar nemlig omkring 04,30, men Oscar sov heldigvis "længe". Mor stod op med Oscar, mens far og Oliver puttede lidt længere til ca 7,30.

Efter Oscar havde fået sin morgenmad - var det tid til at vi skulle have vores - far gik ud og sagde at vi kom ind nu om et var ok, men i spisestuen er der kun 1 spisebord og det var gjort klar til de fra villaen - så vi aftalte, at vi ville komme når de var færdige, men en af damerne begyndte at dække op udenfor - det var lige lovlig koldt hvis vi skulle sidde der med Oscar, så begyndte de så at fjerne kuverter ved det bord der var dækket op og inden vi så fik vores morgenmad serveret kom de jo så fra villaen og satte sig ved bordet - så vi ordnede det så med damerne at vi bare sad ved sofabordet. Men her sluttede det så ikke - for damerne serverede vores morgenmad på det store bord til de børn som havde sat sig - vi sagde det var ok - vi skulle jo ikke nå noget, men så fald Oscar i søvn og mor spiste igen på værelset.......

Far og Oliver brugte lidt tid på at lave lidt skoleting og få lavet lidt "lektier" - så han ikke kommer bagud i forhold til de andre. Vi har lavet den aftale, at vi hverdag skal lave lidt lektier, men ikke lørdag og søndag - det er jo fridag som Oliver siger :)
Mens lillebror sov til middag var far og Oliver udenfor og hoppe lidt i trampolinen og da vi var godt igang kom nogle af børnene der bor i villaen og ville gerne være med - så far fik varmen da de mente det var ham der skulle hoppe og få dem til at hoppe og og ned - det var hårdt og temmeligt varmt.

Ellers er dagen bare brugt på at venne os til hinanden og finde lidt rytme. Oscar sov ikke så meget i løbet af dagen kun 2 x 1 time - vi tror han naturligvis er lidt oppe og køre over alle de nye ting han oplever, men det er jo helt naturligt. 

Både Oscar og Oliver har været lidt "følsomme" idag - Oliver nok mest fordi, der jo nu er en mere der får opmærksomhed - vi prøver ellers at være hos ham hele tiden, men ind imellem er det jo bare den forkerte der er hos ham, men han klarer der rigtig fint og er meget glad for sin lillebror.

Om aftenen fik vi hul igennem på Skype til Maiken og Henrik - det var rart lige at tale / se dem selvom vi jo er langt væk


DAG 6 - 19. APRIL 2014

Dagen startede igen kl. 06,30 da Oscar vågnede - man må sige vi er heldige han sover igennem og kl. 06,30 er jo en ok tid.

Vi spiste morgenmad samme tid som amerikanerne ( dem der bor i villaen nu ) - de er ialt 8 ( 2 voksne + 3 etiopiske piger og 3 drenge som vist nok er biologiske ) Vi lod dem smage den nyindkøbte honning som er lavet her på Sheba - vi har rigeligt af den, da man kun kan købe den i 1 størrelse - nemlig 1 kg - den er faktisk rigtig god.

Vi har idag brugt det meste af tiden her på Sheba. I formiddag legede vi lidt med Oscar og da han skulle have sin formiddags lur gik far og Oliver ud til trampolinen og derfra om på terrassen, hvor vi sad og hyggede med film / spil og lavede tegninger. Far fik også lige skrevet det der manglede til dagbogen. Vi havde håbet at kunne uploade til hjemmesiden idag, men igen er der ikke nok kapacitet på nettet til at vi kan komme på hjemmesiden.......sjovt nok kan vi næsten altid komme på Facebook - hvilken magt dette medie har !

Efter lidt let frokost var det blevet tid til at Oscar skulle sove lidt igen og far skulle på jagt efter et andet supermarked, da det lille vi hidtil har handlet i ikke har flere cola light - så far gik på opdagelse og måtte jo så komme hjem til lillemor med den nedslående meddelse at der var ikke lige var nogen steder i nærheden der havde cola light - heller ikke de små kiosker / boder der er langs vejen......så hun må tage en kold tyrker :))

Da far var kølet lidt af gik vi alle sammen i haven og hoppede på trampolin, spillede lidt fodbold og far og Oliver spillede basket eller rettere skød til kurv - hold da kæft han er god til at ramme.

Så blev det tid til at far skulle lave aftensmad - den stod idag på tomatsalat med mozzarella til mor og far / spagetti med bacon og tomat til Oliver. Da far kom i køkkenet var amerikanerne næsten færdige med at lave deres mad - en etiopisk ret bestående af en slags pandekager med en krydret sc / stegt kål - kartoffel og gulerod / stegte tomater med løg og hvidløg. De havde lavet meget mad og spurte om vi ikke ville have noget - det sagde far da ja tak til - det ville vi da gerne smage.
Mor brød sig ikke så meget om det, da pandekagerne var lidt syrlige, men far synes det smagte pragtfuldt og spiste så kun det, mens mor tog sig af tomatsalaten.

Efter opvasken var det tid til at Oliver fik et bad af far mens mor puttede Oscar, men ville Oscar sove NEJ det ville han ikke, men måtte til sidst overgive sig til Ole Lukkeøje. Mor læste så for Oliver, mens far fik et bad og begyndte at skrive dagbogen for idag. 
Mor faldt så i søvn med Oliver - så far havde fred resten af aftenen.

DAG 7 - 20. APRIL 2014

Dagen startede lidt tidligere idag nemlig kl. 06,15 - så ville Oscar ikke sove mere.
Vi havde igår fået at vide at deres ged idag skulle slagtes meget tidlig morgen pga. påsken det skulle være til festmåltidet, men da vi var ude at ryge stod den der stadig. Mens vi hyggede på værelset kom far til at kigge ud af vinduet til gården og der lå geden med halsen skåret over - far og amerikaneren gik ud og kiggede på at de tog skindet af. Vi fik fortalt at en sådan ged her op til påske kostede 1500 birr - hvilket svarer til en månedsløn for en kommunal arbejder, men hvis man købte den i god tid kunne kø be den for ca 800 birr. Hvis man så var dygtig til at få skindet af og ikke lavede hul på skindet kunne det sælges for ca. 5-600 birr. 

Vi hyggede indtil morgenmaden var klar - far havde bestilt det sædvanlige omelet og pandekager til kl. 8,00. Vi gik ind i madsalen / spisestuen kl. lidt i 8, men morgenmaden var ikke klar - det er jo Afrika det kommer sig ikke så nøje med tider - så det endte med at Oscar faldt i søvn inden vores morgenmad var klar - så far spiste sin omelet på værelset.......

Oscar mente så ikke at han skulle sove så længe, så en halv time til tre kvarter - så vågnede han igen ! Vi tænkte nå ja sådan var det jo - så vi tog alle sammen ned til supermarkedet for lige at få handlet lidt småting - mor har de sidste dag haft Oscar lidt i bæresele bare for lige at prøve at vænne ham lidt til det, så idag kom han med i bæresele - det var ikke noget problem - han sad og fulgte med i hvad der foregik omkring ham - det var kun lige inde ved slagteren hvor der var mange mennesker han reagerede lidt, men så gik mor, Oliver og Oscar uden for og så var det løst.

Tilbage på Sheba fik Oscar grød og vi hyggede lidt indtil det var tid for ham at sove en middagslur - han ville naturligvis ikke sove, men overgav sig tilsidst og tog en lur på 2,5 time. Far blev på værelset med ham, mens mor og Oliver fik lidt frokost og tid sammen ude på terrassen. 

Da Oscar vågnede gik far på terrassen med ham og blev derude sammen med Oliver, mens mor gik ind og lagde sig lidt. Herefter var det tid for far at lave mad - den stor idag på lidt stegte kartofler og broccoli til Oliver, mens mor og far fik stegte kartofler og en saute af lidt hakket oksekød med grønsager og hvidløg.

Da begge drenge så var kommet i seng var det tid for far at skrive dagbogen for idag, men inden da var der lige kommet et hul igennem til hjemmesiden så det blev lige lagt et par dag op. Alt imens far sad og skrev og mor var ude at ryge lød der et bump - det var Oliver der faldt ud af vores seng, sengen er vel at mærke en seng i ca. 80 cm højde, men han gryntede bare lidt - far spurte om han var ok og det var ham heldigvis !

Det er dog stadig ikke muligt at få billederne på hjemmesiden - det er ret irriterende - men der er ikke noget at gøre, det er simpelthen udbyderen af internettet hernede.....


DAG 8 - 21.APRIL 2014

Tja, man kan næsten sætte klokken efter Oscar han vågnede igen 06,15 og fik en morgenflaske.

Vi mødte amerikanerne ved morgenmaden og talte lidt med dem - de har gennem manden arbejde og deres kirke i USA samlet en masse tøj og andre ting ind som de har haft med og doneret til forskellige organisationer hernede. Da de rejste hjemmefra havde de 14 kufferter med - de rejser hjem idag med 4.

Igår talte far med dem om hvad det koster at adoptere i USA. Hvis man siger betaling kun til den  adoptions formidlende organisation ( vores AC Børnehjælp ) betaler man i USA ca. $15.000 som omregnet i danske kun er 86.250 - altså væsentlig mindre end vores pris ( ca. 150.000 ) i DK - dertil kommer af han fra sin arbejdsgiver får $ 10.000  ( ca. 57.500 ) i tilskud til adoptionen hvilket svarer til lidt mere end vi får i adoptionstilskud (ca. 50.000 ) fra staten i DK. 

Der er rigtig søde mennesker, men vi er som jeg sagde til dem er vi glade for at de skulle hjem idag for vi skal jo over i deres hus og bo - det kunne de godt forstå - pladsen i vores værelse er jo ikke lige til 4. De kom og gav Oliver 2 malebøger fra flyveren for som de sagde fik de nok nye på vejen hjem.

Mens Oscar fik en lur gik far og Oliver ud og hoppede lidt i trampolin og derefter var det skoletid - vi lavede tal labyrint - hvor man skulle regne sammen til 10 for at gå til næste felt. Vi skal have øvet tal med Oliver - det interessere ham ikke sønderligt og han har lidt svært ved at koncentrere sig om det, men vi kom igennem labyrinten til sidst. 

Da mor og Oscar kom ud fik han lige en flaske og så var det tid at flytte bolig til Villa Zed. Vi havde kun set billederne de har på nettet og lad os bare sige det er en dygtig fotograf der har taget dem. Vi havde set det som 2 rum - altså et særskilt sove rum og en stue. 

Det viser sig så at sengen også er i stuen, men der er dog en lille mellemgang hvor vi kan trille Oscars seng ud når han skal sove og så kan vi være i stuen uden at skulle tysse på Oliver hele tiden. stuen er ret stor - så vi har nu fået væsentlig mere plads og egen terrasse med græsplæne og trampolin foran. Da flytningen så var overstået - gik far til et nyt supermarked som en englænder der bo her havde fortalt om - kun 500 m fra hvor vi hidtil har handlet.

Supermarkedet ligger ved noget de kalder "Friendship House" og et et noget større supermarked og væsentlig billigere end det andet. Fruen blev meget glad, da far kom hjem og havde Coca Cola light med i tasken. Efter lige at have siddet lidt i skyggen var det tid til at lave lidt kartoffelmos til Oscar - han havde igår fået det med noget komælk i far havde købt, det er hvad de kalder frisk mælk hernede, men lad mig sige det sådan - det har holdbarhed til den 6. Maj og var temmelig særlig - ikke sur, men sikkert tilsat et eller andet for konsistensen er lidt tykkere end hvad vi kender som madfløde, så vi tilsatte idag lidt sukkervand af sødetablet og så kunne det spises.

Mens far tog opvasken - puttede mor Oscar og så var det tid til at hygge far - mor og Oliver med film på dvd'en.

Vi havde aftalt, at Skype med Michelle kl. 20,00 dansk tid - hvis ellers internettet vil idag .....
Det gjorde det og vi fik talt med Michelle :)DAG 9 - 22. APRIL 2014

Dagens dagbog starter egentligt igår.....
Vi har stillet lillemandens seng i mellemgangen når han skal sove, så Oliver kan få lov til at være Oliver. Det betyder så at når vi går seng kører vi så hans seng ind til os, men da mor og far ikke har kørekort til tremmeseng vågnede lillemanden jo naturligvis........

Nederen for ville han sove videre NEEEJ - mor kæmpede en svedig kamp med ham indtil han efter 1,5 time måtte overgive sig og endelig faldt i søvn

Ellers startede dagen jo som den plejer - vores nye vækkeur Oscar vågnede kl. 06,15

Efter lidt hygge i villaen og den sædvanlige morgenmad skulle lillemanden sove lidt igen.
Mens han sov lavede far og Oliver lektier idag skrev Oliver tal og lavede regnestykket.

Efter frokost gik vi alle en tur til det ny fundne supermarked for lige at handle et par småting. Mor havde Oscar i bæreselen - der er han glad for at sidde og følger godt med i tingene omkring ham.

Nede ved supermarkedet ( Friendship ) er der også et af mange centre i Addis Ababa - vi gik lige ind for at kigge og kom til at stå lidt længe og kigge på et par ting - så de var jo hurtige at give Oliver nogle nøgleringe / en kæde og et par armbånd - som han jo gladeligt tog imod og som far jo så måtte betale for - de er jo smarte de kære etiopiere
På vejen tilbage faldt lillemanden i søvn i bæreselen

Hjemme igen vågnede han og var klar......han er utroligt glad for bare at kunne kravle rundt og det går bare stærkt - man skal være vågen for han tager fat i alt. Moren har nu indset at der nok står nogle ting på gulvet hjemme der skal flyttes - hun havde ellers svoret at sådan blev det ikke - man skal ikke ommøbler bare fordi man har børn.

Oscar har fundet en ny ven - han kravler ud til døren til badeværelset - døren er beklædt med et spejl og her sidder han længe og hviner og pludrer sammen med sit eget spejlbillede. Han kan sidde der ret længe og hygger sig meget med sin nye ven - de både klapper kage - kysser og vinker til hinanden. Det er enormt morsomt for os andre. 

Sidst på eftermiddagen gik mor - Oliver og Oscar over og legede på trampolinen. Mor og Oliver hoppede lidt sammen og senere tog mor Oscar med op og han lå på trampolinen og synes det var sjovt. 

Mens far lavede mad var Oliver i bad - han synes villaen er det fedeste sted at bo - for her er der badekar. Han er næsten ikke til at drive op igen og når han så kommer op er han helt rynket !
Alle de badedyr vi havde taget med til Oscar er hermed indviet, men ikke af Oscar men af Oliver

Efter aftensmad og lillemanden er puttet er der hverdag dømt "mor og Oliver tid" hvor de ser film og hygger lidt inden han bliver puttet.
              

DAG 10 - 23. APRIL 2014

Vækkeuret Oscar var klar til sædvanlig tid - mor og Oliver var vågnet og lå bare og nulrede - mor tog ham op i sengen, men når Oscar kommer op i sengen tror han der er fest - han okser bare rundt - det tager lidt af morgenhyggen så op måtte vi jo alle.

Ved morgenmaden talte far med en englænder som bor her - han fortalte om en pool i gåafstand fra Sheba på Hotel Harmonie som ligger kun et par km fra Sheba og kun ca. 500 meter fra det nyligt fundne supermarked. Så da der idag var overskyet tænkte vi det var en god ide at vi alle gik ud efter Oscars lur på kun 1 timer og fandt stedet. Der skulle ligeledes være nogle gode cafeer på samme vej - så vi valgte idag at spise frokost ude.

Vi fandt Hotel Harmonie og så poolen og deres spa område. Vi fik udleveret en prisliste på deres spa og lad mig sige det sådan - det er  røv billigt !!! Da moderen så dette skyndte hun sig at bestille tid i morgen kl. 15 til manicure / pedicure - en ca. 2 timers seance - til den nette sum af 180 birr ( kr. 51,75 ) - de har flere alternativer og far skal også derned senere, men imorgen, mens mor bliver forkælet tager far Oscar og Oliver med ned og bade i poolen.

Derfra fandt vi et ny åbnet sted hvor vi gik ind og spiste frokost - Oliver fik en pizza / mor og far fik en lækker kylling burger med fritter. 

Herfra var det bare hjemad, men undervejs fik Oliver øje på en bold i regnbuefarver - den havde han set en af de dage vi var på børnehjemmet vel at mærke fra taxaen og lige siden har han "plaget" om at få en sådan bold - og far havde lovet at når vi så den ville far gerne købe den til ham - så over den 2 x 4 sporede vej med livet som indsats måtte vi købe bolden til den nette sum af 35 birr ( kr. 16 ) og så igen med livet som indsats tilbage over vejen til mor og Oscar som nu var faldet i søvn i bæreselen. 

Tilbage på Sheba vågnede Oscar da han skulle ud af bæreselen - mor gav ham noget grød mens Oliver tegnede. Far slappede lidt af for han skulle ud igen for lige at finde en forretning englænderen havde fortalt om - en vinhandler med etiopisk vin til fornuftige priser for i supermarkederne får man ikke noget under ca. 80 kr flasken og så havde far set en bager - for at få noget frisk brød. Far fandt begge dele og kom hjem med 3 forskellige hvidvine til ca 45 kr. flasken og frisk brød. Dagens mand i skysauce. Den ene vin drikker vi nu mens vi skriver dagbog og den er faktisk god.

Far var lige på hjemmesiden og kigge efter om der var nogen der havde skrevet en besked til os og der var jo kommet et par stykker og tak for dem både til gudmor og farmor, men specielt tak til alle Olivers klassekamerater i 0a på Ishøj skole - han blev bare så glad for hilsnerne. 


DAG 11 - 24. APRIL 2014

Dagen startede lidt tidligere idag - Oscar vågnede kl. 6,00 og som alle andre morgener med et stort smil og i fuldt vigør. Så vi stod alle op og hyggede - vi havde jo rigtig godt tid til morgenmaden kl. 8,00. Efter morgenmaden var det tid til Oscars formiddags lur, idag tog mor også en - de sov til kl. 11,15 en god lang lur ! Mens de begge sov lavede Oliver og far lektier idag skrev vi tal fra 1 til 10 og lavede nogle regnestykker. Da vi var færdige med det gik vi udenfor og spillede fodbold på græsset. Da mor og Oscar ifølge Oliver endelig vågnede fik vi lidt frokost og så var det tid til at gøre klar til dagens tur. Vi skulle jo ned til Hotel Harmoni, hvor mor skulle have lidt forkælelse i form af pedicure / manicure, mens far og ungerne ( sjovt at skulle skrive dette i flertal ) skulle bade i deres pool. For at lave lidt om på det vi hidtil har gjort tog far Oscar i bæreselen mens mor så kunne gå med Oliver idag - det var han glad for - han er jo en mor dreng og vi kan godt mærke på ham af han er lidt øv af og til fordi mor bruger meget tid på Oscar. Vi taler meget med ham omkring dette og prøver hele tiden at være opmærksomme på ham.

Lidt over to var der så afgang - Oliver glædede sig rigtig meget til at komme ud og svømme. Da vi kom derned var Oscar lige ved at falde i søvn igen - så mor tog ham med ind og sad med ham, mens far og Oliver så fik badet. Det var rigtig hyggeligt og Oliver nød virkeligt at det så bare var ham og mig. Vi svømmede rundt og sloges i vandet i ca. 1,5 time - så havde Oliver fået nok for denne gang så vi gik op og fik tøj på. Vi hentede Oscar inde hos mor og gik over hvor vi spiste frokost i går - Oliver var blevet vildt sulten. Lige da maden kom til Oliver kom mor - hun var nu blevet færdig.

Da Oliver var færdig med sin mad var det tid at komme tilbage til Sheba. Vi havde besluttet at vi på vejen hjem ville gå på den pizza restaurant vi var den første dag og købe pizza med hjem for at det ikke blev for sent med aftensmad.

Siden vores oplevelse en af de første dage med lommetyve er vi jo blevet meget opmærksomme på folk der kommer tæt på og vil sælge et eller andet. Der er jo altid dem som tigger og far har altid nogle 1 birr i lommen som Oliver giver dem, men der er nogen som bare bliver ved med at følge dig og det er dem man skal være opmærksomme på ! 
De er gerne 2 - 3 stykker, hvor den ene så prøver at tage opmærksomheden ved at tale til os og som idag 1 som prøvede at sælge et gammelt fly magasin til far - han kom meget tæt på og forsøgte at komme ned i fars forlomme, men far havde luret ham og mærkede det med det samme og vendte sig om med løftet pegefinger og så forsvandt de alle 3 meget hurtigt.

Vi har aldrig noget i lommerne efter sidste gang - alt er placeret i vores rygsæk, som vi har på maven - så man ikke kan lyne den op !!!!. 

Efter at have købt pizzaerne på vejen - var det med at få lavet noget grød til Oscar og få ham "affodret" - det var nemlig blevet lidt senere end vi lige havde regnet med og så spiste vi pizza - det var lækkert ! Oscar blev puttet og så var der dømt mor og Oliver tid alt imens far lige skulle have ringet til vores taxa chauffør for at ændre den booking vi havde lavet med ham. Det var meningen vi imorgen skulle have været på Hilton og svømme og mødes med Bo og Solveig og deres børn - de er her også for at hente en lillebror til deres 2 ældre brødre, men de skal imorgen på den danske ambassade for at få lavet dansk pas til barnet. Så Hilton er udskudt til lørdag, men efter de har været på ambassaden kommer de og besøger os på Sheba for ambassaden er jo lige et par huse længere oppe af vejen - vi kan dagligt se det danske flag. 

Dagens kommentar fra Oliver : 
Mor havde lige sagt hun havde 3 drenge - hvorefter Oliver sagde : 

Nu er jeg ikke nogen stor dreng mere, men en lille mand !

Igen idag ingen internet - så ingen godnat historie til jer


DAG 12 - 25. APRIL 2014

Dagen idag startede lidt senere end den plejer - Oscar sov helt til kl. 06,45 - dejligt !!

Straks efter morgenmaden skulle far ud og handle lidt - vi skille nemlig have gæster idag !
Vi skulle have besøg af Bo og Solveig og deres 3 børn ( Moses - Sigurd og lille nye Leo ) - de er i Etiopien for at hente lille Leo, men Moses og Sigurd er også adopteret herfra, de er nu 6 og 9 år.
De skal nemlig på den danske ambassade for at hente det danske pas, så de kommer lige forbi og får en kop kaffe, da ambassaden kun ligge 3 huse oppe af vejen.

På vej tilbage fra supermarkedet gik far lige forbi ambassaden og talte med vagten der, for Bo og Solveig var ikke helt sikre på hvor det var vi boede og vi havde kun " talt" sammen på Facebook. Vagten lovede at guide dem hen til os. Da de kom og vi alle lige fik sagt pænt goddag til hinanden løb drengene ud i haven og spillede fodbold og legede i trampolinen - de var bare ping pong med det samme - det var fedt at se. Efter et par timers snak gik vi alle over på det nærliggende pizzeria "Attica" og spiste frokost sammen - en rigtig hyggelig for og eftermiddag ! De laver nogle ret gode pizzaer - eneste minus idag var dog tjeneren der betjente os - jeg tror han havde glemt at det er et servicefag han var ansat i. 

Da vi havde betalt vores regninger og lagde lidt drikkepenge af ren høflighed havde han den frækhed at sige vi skulle tage dem - for han ville ikke have dem og så tænkte far at når han var så ubehøvlet - så skulle han f..... heller ikke have dem - så de røg tilbage i fars pung !

Vi tog afsked efter at have aftalt at vi skulle mødes imorgen på Hotel Hilton hvor vi skulle bade i deres pool - de ville være der før os så de ville forsøge at reservere nogle solsenge til os.
Vi gik tilbage til Sheba og hyggede resten af dagen. Sidst på eftermiddagen spille mor og Oliver fodbold på terrassen, hvor de fik øje på to store gribbe som sad og spejdede efter mad fra de store træer i baghaven og Oliver ville have far ud og tage et billede vi kunne sende til hans klassekamerater - de var dog lidt svære at få billeder af,  men man kan da godt skimte dem 

Sidst på eftermiddagen gik vi på Skype og Oliver fik lige snakket med nogen af hans venner hjemme i Danmark. Han synes det var fedt at kunne sidde i Etiopien og se og tale med sine venner i Danmark, han talte med William, Tobias, Noah og Mikkel var alle ovre hos Claus 

Vi fik lidt senere bare lidt let aftensmad, da vi jo havde spist sen frokost.
 

DAG 13 - 26. APRIL 2014

Dagen idag startede MEGET tidligt - den startede kl. 5,00, men denne gang var det ikke Oscar, men Oliver der vågnede tidligt - han glædede sig bare så meget til at skulle ned og bade med de to drenge - Moses og Sigurd på Hilton idag at han ikke kunne sove mere. 
Oscar vågnede til sædvanlig tid ca. 06,30
Mens vi ventede på morgenmaden talte far lige med Benyam som er deres "receptionist" eller rettere ham der tager sig af alle gæsterne og yder virkelig sit yderste for at alle skal føle sig godt tilpas og være glade for at bo her. Far skulle have love til at bruge hans computer for at kunne logge på borger.dk, da man ikke kan dette fra en IPad, man skal nemlig bruge Java og dette findes ikke til iPad. Vi fik installeret en ny Java på hans computer - så den skal far lige bruge imorgen.

Efter morgenmaden kom Benyam og sagde at vores sædvanlige taxa chauffør ikke kunne komme som aftalt kl. 10,30, da han havde været nød til at køre sim mor på hospitalet, men at han sendte en ven.......det var ok med os - bare vi havde en sikker chauffør.

Da klokken nærmede sig 10,30 og vi skulle afsted gik vi op til hovedhuset for at vente på taxaen.
Mens vi ventede fik vi øje på en abe som kravlede rundt op i træerne - den drillede hunden ved at kravle ned i hundens nå højde og når så hunden nærmede sig for den op i træet igen og hunden stod tilbage på jorden og gøede - også her ville Oliver have billeder - så det tog far naturligvis !

Vi ventede på chaufføren i 20 min. - det kunne jo være han bare var forsinket, men efter 20 min gik op til vejen og fandt en anden taxa, god chauffør med et rimeligt engelsk. Han kørte os til Hilton og vi aftalte med ham at han skulle komme tilbage kl. 16 og køre os til et supermarked på vejen hjem. Nu da vi jo havde en taxa valgte vi at købe en masse vand med hjem - så skulle far ikke slæbe det med hjem hverdag - det vejer jo godt i denne varme.

På Hilton mødtes vi så med de andre og drengene var helt vilde og legede helt fantastisk sammen. De havde alle glædet sig som sindssyge til at skulle svømme sammen. Det var også tid for at se om vi havde fået endnu en vandhund - det har vi - han plaskede bare løs og synes det var vildt sjovt. Vandet på Hilton var rigtig dejligt varme - det er ikke klorvand, men vand fra varme kilder - det var så varmt at selv mor kom i vandet og det siger jo en hel del om temperaturen.......

Efter Oscar havde badet lidt var han træt og fik en middagslur - han tog en ordentlig lur - næsten 2,5 time. Drengene svømmede bare løs og var helt opløste og temmelig rynkede da vi endelig fik dem lokket op af vandet da der var frokost. Oliver fik pom frites mens mor og far fik lækker kyllingsalat. På Hilton er det nemlig sikkert nok at spise salater, da man her skyller i fersk vand og ikke vand fra hanen.

Så snart ungerne havde spist deres frokost kunne vi ikke længere holde dem oppe af vandet - så ned og plaske med dem igen. Far var også i vandet og legede tag fat med ungerne - det synes de var vildt morsomt og sjovt nok gik de alle sammen efter far - det var sjovest når det var en voksen der jagtede dem !! Da klokken så nærmede sig 16 var det tid til at pakke sammen og komme ud til taxaen - vi var spændte på om han var der, men det var han. Man må sige de overholder deres aftaler. Vi stoppede ved supermarkedet og fik handlet og så hjem til Sheba og slappe af - vi var alle godt møre efter turen. Man må sige at det er et dejligt sted med masser af luft og skønne omgivelser - her kan man godt bruge en hel dag. Men vejret var ikke helt med os idag - det var overskyet en stor del af dagen. Næste gang vi tager derind tage vi afsted efter hvordan vejret er på dagen. 

Efter en let aftensmad og lillemanden var puttet var det igen mor og Oliver tid med lidt film og hygge, mens far fik skrevet dagbog.

Det fik far masser af ro til da mor IGEN faldt i søvn med Oliver :)DAG 14 - 27. APRIL 2014

Dagen idag startede som sædvanligt ca. 06,15 og naturligvis pandekager / omelet til morgenmad :)

Dagen idag var der intet planlagt for efter dagen på Hilton - var det bare en slappe af / hygge dag hjemme på Sheba. Det eneste der lige skulle gøres var at få handlet lidt - specielt cola light......., så mor tog skole med Oliver idag - selvom det var søndag for vi sprang jo over i fredags da vi jo havde gæster. Far måtte gå ud og handle af to gange, da det vi skulle have lå i hver sin retning, men hvad betyder det i 30 - 35 graders varme. - py ha 


DAG 15 - 28. APRIL 2014

Tja man skulle næsten tro det var et nyt vækkeur vi havde fået for man må sige han er konstant og vækker næsten samme tid hverdag ...... Efter morgenmad - lillemandens lur og Olivers skole besluttede vi os for at gå en tur alle sammen. Oscar skulle nu på en længere tur i klapvognen - indtil nu har vi bare køre lidt med ham her på Sheba, men det vil jo være rart at han er vant til at være i en klapvogn med sele på når han jo hjemme skal være i  barnevogn. 

Lige som vi var på vej ud af døren ringede Daniel ( den ene af kontaktpersonerne hernede ) og sagde at vi allerede imorgen skulle møde på emigrationen kl. 9,00 - her skal vi så mødes med den anden kontaktperson Yeti. Hun sagde ellers da vi var i retten at hendes del af vores sag nu var slut og det var Daniel der tog det derfra. Men sådan er det så ikke...
Inden vil gik fik vi så lige ringet til vores taxa chauffør og aftalt at han skal hentes imorgen og køre os til emigrationen og tilbage igen.

Vi havde besluttet at går ud og kigge i nogle af de mange centre der er hernede og gik først til Mafi Mall, det var her vi havde spist frokost den dag vi var på børnehjemmet. Vi kigge lidt på butikkerne - der var nu ikke mange og derfra gik vi ind og spiste frokost på restauranten. Oliver fik denne gang pizza, mens mor ig far som sidst fik en Durum med stegt kylling, men idag var den godtnok stærk - der var vildt mange chili i denne gang, far måtte have noget vand for den var så stærk at han begyndte helt at svede. Da vi fik pillet chilien ud var den faktisk god !

Derfra gik vi til Edna Mall - her var en rigtig god souvenirer butik - de havde virkelig nogle fede ting - vi købte dog ikke noget idag, da vi har en forventning om at det vil være billigere på markedet.
Efter besøget i souvenirer butikken var det tid at se resten af centeret - ja der var faktisk ikke noget center for det hele er under ombygning. Der var en hel etage der kun var sådan lidt et legeland og en hel etage der var biografer på - så det lykkedes os da næsten at fare vildt, da der ikke rigtig var nogen elevatorer der var i brug og tilsidst kom vi ud af en elevator midt i bygge rod og så der var en udgang til gaden, men der stor så en der ikke mente vi skulle gå ud denne vej og ville have os til at håndøre op igen og ud en anden vej, men far sagde at vi bare skulle ud af centret og det gav han os så lov til - han har sikkert tænkt " åndssvags turister ".

Ude igen gik vi til Hotel Harmonie - for mor ville gerne lige booke tid til at gå ordnet hår, da det her er væsentlig billigere end hjemme og så gik vi hjemad - nu var solen for alvor kommet frem - hold kæft hvor var det varmt !! 

Hjemme igen var det tid til at komme lidt i skygge - vi kogte alle sammen så det var rart lige at komme indenfor. Resten af eftermiddagen gik med leg og hygge. Vi sloges alle 4 i sengen - både Oliver og Oscar synes det var vildt sjovt. Oscar tæskede bare rundt i sengen - det gør han hvergang han kommer op.

Efter et par timers leg og hygge var det tid til lidt aftensmad. Oscar fik idag lidt kartoffel /  gulerods mos, Oliver pasta med ketchup og hvidløgsbrød, mor og far lidt hvidløgsbrød med lidt tomat ala salsa. Da far kom over med maden var Oscar bare blevet så træt at han bare ville op og græd hele tiden, men give op ville han naturligvis ikke - så far tog ham og efter nogen tid gav han da også op og faldt i søvn. Far gik så ind i stuen og spiste sammen med Oliver og mor.

Efter aftensmaden prøvede vi at Skype med William - for Oliver sagde at han savnede sine venner, men de tog den ikke så Oliver sendte en video besked til William. Herefter Skype med farmor - han skulle både vise en bog vi har lånt hernede og vise farmor en masse tegninger han har laver hernede - han var glade for lige at tale med farmor. Herefter ville vi prøve mormor og Hans, så mor sendte en bested til mormor, men fik svar tilbage at mormor kunne ikke - fordi Hans ikke var hjemme - det kan være vi skal give mormor et kursus i brug af computeren når vi kommer hjem....:)

Det var nu blevet lidt sent for Oliver, så det skulle kun være lidt dvd med mor inden han skulle sove, men lige som de begyndte ringede William på Skype - så skulle de da lige have lov til at tale sammen de to. - William var også ved at blive puttet.

Herefter var det så tid for Oliver at sove, mor var også træt - så hun lagde sig til at sove sammen med Oliver. Det gav så far tid til at få skrevet dagbogen og tjekket FBDAG 16 - 29. APRIL 2014

Idag skulle vi på emigrationen så derfor havde far stillet et rigtigt vække ur til kl. 06,00, da vi jo lige skulle have et bad osv. inden morgenmaden kl. 07,30 - så sikker er vores nye lillemand heller ikke at man kan løbe an på at han vågner til tiden .....
Kl. 8,30 var det afgang - vores taxa chauffør var meget præcis idag. Vi ankom til emigrationen og kiggede efter Yeti - hun var ikke at se nogen steder, så far ringede til hende - hun kom for sent. Lidt senere kom hun og hilste bare å afstand og gik ind - vi stod lidt måbende der midt på trappen foran og vidste egentlig ikke hvad vi skulle..... 10 min senere kom hun ud til os og sagde at vi skulle gå ind. Der var 2 indgange en for kvinder og en for mænd. Mor og Oscar gik med Yeti, mens far og Oliver tog indgangen for mænd, men her kunne vi ikke komme ind for vi havde ikke de dokumenter der skulle bruges og vagten ville have os ned i en anden kø for så lige at få et stempel i vores pas...Så stod vi der, men kort efter kom mor og Yeti. Far kaldte på hende og hun forklarede så vagten hvorfor vi ikke havde de dokumenter han ville se. Indenfor blev vi plantet på en bænk og ventede og ventede - vi vidste egentlig ikke på hvad - for ingen information hernede får man rigeligt af og Yeti var gået ind et eller andet sted. Pludseligt dukkede hun op og sagde bare kom - det viste sig det var for at få taget billede til Oscars pas. Efter et par forsøg lykkedes det at få taget et billede der kunne godtages. Herfra gik vi til det næste lokale hvor Yeti så betalte for hans pas og så var vi færdige.....

Udenfor ventede vores chauffør på os - vi skulle lige handle lidt på vejen tilbage - vi kørte til Bambi og herfra kørte han os tilbage til Sheba, hvor vi tilbragte resten af dage. Godt det samme for der kom en hel del regn over middag. 

Vi har nok igår og idag fået ødelagt rytmen på lillebror - hans søvnrytmer er ihvertfald smadret og han har idag været meget pyldret og det har jo gjort at han har skulle have en del opmærksomhed og dermed har Oliver følt sig lidt forbigået og har været lidt sur og tvær. Det må vi have rettet imorgen. 

Inden aftensmad som idag stod på helstegt kylling med salat skulle lillebror lige have et bad og det endte med at Oliver også gerne ville med ham i bad - så op i badekaret med dem begge. De synes begge at det var sjovt - nok mest lillebror, men de hyggede sig gevaldigt med badedyrene og lillebror syntes det var sjovt når Oliver sprøjtede vand på ham.
Mens far var ovre og lave mad ville Oliver ikke rigtigt høre efter hvad mor sagde og lillemanden var øv - så de blev lidt uvenner, så efter aftensmaden gik Oliver med far over og fik ordnet opvasken så mor lige kunne få ro til at putte lillebror, da det var på plads var det tid til lidt mor og Oliver tid - de var nu blevet gode venner igen :)

Det lader til at det går lidt hurtigere end forventet hernede og vi regner med at skulle på den danske ambassade i næste uge - vi tør bare ikke ændre vores billetter før vi lige får en dato fra Yeti om hvornår, men vi håber det kommer til at passe med at vi evt. kan om booke vores billetter til den 10 maj istedet for den 17 maj.


DAG 17. - 30. APRIL 2014

Dagen idag startede lidt tidligere end normalt - vækkeuret Oscar "ringede" kl. 06,00, det var lidt tidligt for ham efter hans dag igår. Det gav så det resultat at han blev træt allerede inden morgenmaden  - så far blev i huset, mens mor og Oliver gik over og fik deres. Mor kom så over med fars morgenmad - en service far gerne så ske HVER dag......mor var dog ikke enig i dette !

Far sad og fik opdateret hjemmesiden, mens der var ro og fred, han nåede dog ikke at få spist sin morgenmad inden Oscar vågnede igen. Da mor og Oliver kom tilbage lavede de lektier - Oliver var god idag og koncentrerede sig så de var forbavsende hurtigt færdige med dagens opgaver.

Herefter var det aftalen at far og Oliver skulle ud og handle og se om vi kunne finde nogle seje solbriller til ham. Aftalen blev lavet igår for at undgå samme ballade som vi havde igår.
Først ville han ikke rigtig med, men kom dog. Far og Oliver havde en hyggelig tur til supermarkedet. Vi gik tilbage og far skulle lige op til bageren bagefter, da de ikke havde noget ordentligt brød i  supermarkedet. Mens vi havde været væk havde Yeti ringet og sagt at vi på onsdag i næste uge skal på ambassaden og hente Oscars pas. Det er hurtig ekspedition på det hele hernede i øjeblikket.

Efter lidt frokost ringede far til vores taxa chauffør Adefries og spurgte om han vidste hvor Turkish Airlines havde deres kontor - det gjorde han og han kom ca. 10 min senere og kørte far og Oliver derhen for at forsøge at ombooke vores billetter til lørdagen før. De billetter vi havde købt var så de kunne ændres mod et gebyr. Da far så får forklaret en ret arrogant "sælger" hvad han gerne vil slår han op i sit system og siger så det koster $ 690 pr. Person - jeg siger hvad hvis det ikke er Business Class - han siger så at det er skam på economyclass - meget forbavset siger jeg så at mine billetter jo også er det - hvordan kan billetter i samme klasse så koste $ 690 ekstra pr person - det er jo bare på " monkeyclass" / de samme sæder - det var jo ca. 75 % af hvad vi havde betalt for vores returbilletter. Hans svar var : sådan var det bare ! Nej hvor blev far tosset !!!

Far tog tilbage til Sheba for både fredag - lørdag og søndag var vanvittigt dyrt, men mandag kunne vi gøre det for ca. $ 200. 
Vi blev derfor enige om at tage hjem mandag - så far kørte derned igen og fik så ændret billetterne så nu kommer vi hjem : Mandag den 12. Maj kl. 10,35 !!!

Hjemme igen var det så tid til lige at få gennemgået hvad vi skal nå : legeland med Oliver - marked - Oscars oprindelige børnehjem med det tøj vi har med - ambassaden og Hilton for at svømme en sidste gang inden vi skal hjem.


Dag 18 - 1. MAJ 2014

Dagen idag startede som sædvanligt ca. 06,30 - meget stabilt vores lille vækkeur :)

Efter den sædvanlige morgenmad havde far lige et par ting der skulle ordnes. Det er jo så smart med det danske system med den digitale postkasse, hvor man skulle modtage al post fra det offentlige og kunne besvare det derfra. Det eneste problem er at man så fra Udbetaling Danmark sender det pr. post !! Det er vores dagpenge under udrejsen det drejer sig om. Belinda vores nabo har været så sød at scanne det til os og sende det på mail - vi har så udfyldt det og forsøgt at få det scannet hernede - det er ikke let - så tilsidst tog far billeder af det og skrev en mail til Udbetaling Danmark som så er blevet mailet til Dans mor som så printer det og sender det pr. post til dem for der er deadline for besvarelse den 5. Maj og der er vi jo ligesom stadig i Etiopien !

Vi skypede så med hende for lige at være helt sikre på at det hele var der og det hele blev printet, det hele blev så sendt anbefalet idag, så er vi sikre på at det er sendt og har kvittering herpå og ligeledes en underskrift på at det er modtaget rettidigt. 

Der blev så skrevet lidt på dagbogen og hygget lidt inden frokost, hvorefter far og Oliver gik på jagt efter Cola Light til mor !! Vi var i 3 forskellige supermarkeder, men det lader til at mor har tørlagt denne del af Addis Ababa for Cola Light :), så hjem igen uden - det var mor ikke så glad for, men hvad kan man gøre.

Da vi kom tilbage sov lillebror stadig og mor have lige set snittet til også at tage en lille lur, nu da der var helt ro :) far og Oliver satte sig udenfor og hyggede lidt til de vågnede.

Resten af eftermiddagen gik med hygge og leg. Lillebror kravler bare rundt og griber fat i alt hvad han kan få fat på ! Så Oliver har lært ikke at lægge hans ting i nå højde for lillebror. Sidst på eftermiddagen var det tid for Oliver at få et bad - Oliver spurte om ikke lillebror måtte komme med, så det var dejligt at han selv sagde det og gerne ville have ham med - som han sagde : Nu er jeg jo ved at vende mig til ham. De kom i bad og det var dejligt at se hvordan Oliver legede med ham. Da lillebror kom op fik Oliver lidt mere varmt vand i og hyggede videre - I ved jo han er lidt af en vandhund og er ikke til at trække op igen.

Til aften ville vi prøve at give lillebror lidt øllebrød for at se om han ville spise det - det ville han, han så dog lidt mærkelig ud i hovedet da han fik den første mundfuld, men ned kom det. Han spiser alt hvad vi giver ham - det er jo dejligt - som I ved er det jo lidt en udfordring at få Oliver til at spise nye ting. Mor - far og Oliver fik spagetti med kød sauce.

Efter aftensmaden var det mor og Oliver tid - far fik lige opvasken væk imens. Da far kom tilbage lå de og så dvd. Oliver lå og lavede pruttelude på mors bagdel, far spurgte Oliver om det ikke lugtede dernede og prompte kom det fra Oliver : Jo far ! -  det grinte vi meget af for det kom lige fra hjertet og lynhurtigt. 

Igen har vi ikke noget internet desværre - så I må vente med dagbogen.


DAG 19 - 2. MAJ 2014

Dagen startede som den plejer med hygge på værelset og efterfølgende morgenmad.
Mens lillebror sov lavede far og Oliver idag skolearbejde - vil skrev tal / regnestykker m.m.

Det var idag en træls dag - vi havde stort set r egn hele dagen - med korte ophold. Vi skulle over middag ud en tur. Mor skulle på Hotel Harmonie og have ordnet hår, mens Oliver, Oscar og far skulle til Edna Mall i legeland - Oliver kunne slet ikke vente og har glædet sig i flere dage !

Mor havde en tid kl. 14, sa vi havde planlagt at gå herfra kl. 13,30, men ligesom vi skulle ud af døren åbnede sluserne for alvor ! Vi prøvede at ringe efter vores sædvanlige chauffør, men han var for langt væk til at komme, men prøvede at ringe til en ven - som dog ikke kunne træffes - så ingen taxa.....Det lader til at man hernede altid har en ven som kan træde til, hvis man ikke selv kan......Da regnen stilneðe lidt af løb far op til vejen udenfor området og prajede en taxa der - vi kørte ned og hentede mor og ungerne og så var det afsted til legeland !!!!!

Vi satte mor af ved Hotel Harmonie og gik så det sidste lille stykke ned til Edna Mall og op på første sal til legelandet. Oliver var helt oppe at køre, men far skulle lige købe billetter og mønter til de forskellige aktiviteter. Der var rigtig mange herinde idag - jeg tror der blev holdt fødselsdage - der var ihvertfald 2 store grupper. Først Oliver gerne ind i legetårnet med rør, rutschebane, net at boltre sig i - desværre var der ikke kuglepool som Oliver jo elsker at boltre sig i, men han tossede rundt i et kvarters tid og kom så ud - nu ville han gerne prøve noget andet, da han synes de var for mange derinde til at kunne komme rundt. Vi gik over til de forskellige spilemaskiner og prøvede nogle - indtil far ikke havde flere mønter - så måtte far jo købe nogle flere !!!

Tilbage til automaterne og spille videre - alt efter hvor mange points man scorede fik man nogle billetter som man så kunne bytte til en eller anden præmie inden man gik derfra - så vi samlede billetterne sammen. Efter lidt tid ved spilleautomaterne var det tid til at prøve radiobilerne - det synes han var vildt sjovt - der var kun 4 - 5 biler ude på banen af gangen - så der kunne ræses rundt. 

Så var det tid til en lille pause - der var enormt meget støj derinde - så vi satte os lige ind i restauranten for at få lidt at drikke. Støjen tog også på lillebror, han trængte til lige at komme hen og få lidt ro. Oliver var også blevet lidt sulten, så far bestilte lidt pom. Fritter til han - det er vel en drenge hygge tur !!!. Lillebror fik sig lige en flaske imens vi sad der. 

Lige pludselig kom mor tilbage - der var ikke lavet noget ved hendes hår ?

Mor havde siddet og ventet i 45 min, på trods af at hun havde en tid, og gik så op og spurte om hun snart kom til. Det viste sig at de ikke havde den farve hun skulle have, så der var en på vej ud for at købe den, men det kunne mor jo ikke vente på, for hun vidste jo godt at det i forvejen nok var lang tid ( ca. 2 timer ) for Oscar i legelandet med larm og støj. Så efter at have brokket sig lidt - fik hun en undskyldning og Spa managerens kort - så kunne hun bare ringe og få en ny tid - mor sagde til dem, at nu skulle de gemme farve til hun kom igen - det ville de så gøre. 

Efter mor så også havde fået lidt at drikke var det på den igen i legelandet. 

Før mor var kommet ville Oliver gerne spille spå shuflebord mod far, men det var lidt svært for far med lillebror på maven, så det skulle vi så nu, da mor jo havde lillebror på maven. Vi spillede 2 gange og far vandt begge gange - selvom far prøvede at tabe......Så var det radiobilerne og legetårnet igen - der var nu ikke så mange børn tilbage derinde, så det var ok. Tilbage til spillemaskinerne, for Oliver skulle jo lige vise mor hvor god han var ! Han skulle køre tank og skyde edderkopper, køre racerbil og da vi så ikke havde flere mønter og det var tid at gå hjem kom vi lige forbi en spillemaskine hvor man kørte Hummer, som vi havde set tidligere, men der var der lang kø, så vi var gået videre, men far havde jo lovet at vi kunne prøve den senere, så far måtte lige købe et par mønter mere. Hummeren var ræs, men det sjove var at selve maskinen bevægede sig i alle retninger alt efter hvor og hvordan du kørte. Oliver kom helt op og køre og råbte og skreg - vi grinede for det var virkelig sjovt at se på ham. Vi har taget en video heraf, som kommer på hjemmesiden når vi kommer hjem.

Så  var det tid at indløse billetterne - hvilken skuffelse ! For de 31 billetter vi havde kunne Oliver få en blyant der stod Edna Mall på og den næste præmie var en kuglepen for 100 billetter, så skulle du op og have noget stort skulle man nok samle billetter meget længe !!!!

For at det ikke skulle blive for sent med aftensmad havde vi valgt at spise på vejen hjem. Vi gik på Karavan, som ligger lige overfor Edna Mall. Mor og Oliver fik pizza, far fik en lækker burger med fritter.  

Så gik turen hjemad og vi var hjemme ca. 18,30 - nu var lillebror også træt, det tog ikke lang tid at putte ham idag. Mor og Oliver så lidt film og kl. 20 havde vi aftalt at Skype med mormor og bedstefar Hans, hvis vi altså havde internet. Det havde vi heldigvis idag.

Oliver havde idag en masse at fortælle dem om det hele hernede, både de dyr vi har set og at der jo ligger kranier fra geder i vejkanten og så skulle han jo lige vise mormor 2 tegninger han havde lavet hernede - det blev dog til rigtig mange tegninger, da han først fik bunken med tegninger hen.
Vi skypede længe og lige pludselig sov Oliver. Fra 400 til 0 på et øjeblik. Far lagde ham op i sin seng og mor skypede lidt mere med mormor og Hans.


DAG 20 - 3. MAJ 2014

Dagen startede som sædvanligt ca. 06.30 - meget præcis er han den lille mand !

Hele formiddagen gik med hygge og leg på værelset og på terrassen, vi skulle idag kun være klar til kl. 14,00 hvor vi havde booked Adefries vores taxamand til at køre os på marked.

Mor sagde til Oliver at hun skulle lave skolearbejde med ham idag - straks svarede Oliver : Nej mor det er jo lørdag og der har vi jo aftalt vi holder fri fra skolearbejde ! Så det gjorde de.

Da klokken nærmede sig 14 gjorde vi os klar og gik op og ventede på taxaen. 5 min. I 14 kom så en gul taxa - Adefries taxa er blå, så vi sagde at det ikke var til os, men han sagde at han var Adefries ven og Adefries havde sendt ham, da han ikke selv kunne komme. Nå ok så tog vi ham.

Chaufføren hed Billy - fornuftigt engelsk - han kørte os til markedet ved posthuset, som Adefries havde vist os. Da vi ankom spurte han og han skulle gå med os - det sagde vi ja tak til. Det viste sig at være en rigtig god ide ! For det første forhandlede han priser for os når han mente deres priser var for høje - vi ved jo ikke noget om hvad ting koster, for det andet holdt han alle de sølle sjæle og tiggere væk fra os - vi var jo let genkendelige ofre for de stakkels mennesker. For det tredie slap far for at bære det hele - det klarede Billy :)

Vi fandt en masse spændende ting - hvad får I ikke at vide her ............Ha Ha - I må vente !!

På vejen tilbage skulle vi lige i det lidt større supermarked Bambi - det eneste lige omkring os der "måske" havde det mor manglede mest - COLA LIGHT, da hun jo har tørlagt de andre supermarkeder i nærheden - vis skulle også have vand og et par andre småting. Mor ventede spændt i taxaen sammen med ungerne på at far kom ud igen - havde han cola light med ????

Desværre nej - også Bambi var tørlagt :(((((

Så var det ellers hjemad med alle vores pakkenelliker og souvenirers - Billy hjalp med at slæbe det hele ned til huset og far afregnede med ham og sagde mange tak for dagen og tak for han hjælp.

Da det var blevet lidt sent - gik far og Oliver ud og hentede lidt mad til os

Da det er bryllupssæson for alvor hernede lige nu er der høj musik rigtig mange steder og det er til sendt om aftenen, musikken lød som om den kom fra naboen - så høj var den - vi var spændte på om vi kunne kunne få ungerne til at sove for det var rimeligt højt, men det gik omend det tog lidt tid.


Dag 21 - 4. MAJ 2014

Dagen startede tidligt idag på trods af at Oscar var puttet lidt sent igår - vi startede kl. 05,30 ! Puha det var tidligt - mor og far var stadig trætte ! Mor havde det idag rigtig dårligt med mavekramper, kvalme og kraftig hovedpine, så vi gav Oscar grød på værelset og puttede mor og Oscar, mens far og Oliver gik over og spiste morgenmad. 

Da vi havde spist morgenmad gik vi over til villaen igen og blev udenfor, så mor og Oscar kunne sove. Da Oscar vågnede tog far ham op og med udenfor - så fik mor lige lidt mere hvile, men efter en times tid var lillemanden meget utilfreds med at skulle sidde hos far og vi gik ind og legede lidt - forholdsvis stille, men ikke stille nok til ikke at vække mor. Hun kom så lige op lidt, men måtte lægge sig igen. Så dagen idag blev en stille dag i villaen, med masser at dvd for Olivers del af dagen.

Sidst på eftermiddagen kom mor op og fik lidt ristet toastbrød og havde det nogenlunde og til aften stod den så på spagetti med kylling, tomat og hvidløg.

Efter maden og Oscar var blevet puttet var det så mor og Oliver tid - de så idag Toystory. Mens de så film ringede William på Skype og de snakkede lidt - tror også Oliver er savnet af sine venner, men internettet er idag ikke så stabilt, så det blev lidt kort, men hovedsagen er at de lige fik talt sammen.

Igen i aften HØJ musik - fedt - det er ikke let at sove !!!!


DAG 22 - 5. MAJ 2014

Rekorden er hermed slået - Oscar sov længe idag - han sov helt til kl. 06,40 - dejligt !

Vi havde fået pigerne hernede til at ordne vores lille hybel, mens vi spiste morgenmad idag, så lillemanden kunne komme over og sove, da vi idag fik danske gæster kl. 10,00.

Det var Charlotte som kom sammen med sin svigermor's søster - tror jeg nok ! Charlotte er "eneadoptant" og er her for at hente oscar's senge nabo. De har været her et par dage og været på børnehjemmet, men idag er helligdag hernede, så der kan man ikke komme på børnehjemmet.

Da de kom sov Oscar stadig, så vi satte os og fik lidt kaffe. Da Oscar vågnede tog vi ham med udenfor og hyggede videre. Vi fik snakket om mange af de ting man skal og kan gøre hernede og gav dem de ting vi havde oplevet med. Efter et par superhyggelige timer gik vi på Atica og spiste pizza frokost sammen. 

Efter frokost skulle far og Oliver lige ud og handle lidt - det samme skulle de, så far viste dem lige hvor de nærmeste supermarkeder lå. Da vi havde fået handlet gik far og oliverlige med dem op til hvor de bor på Beruk Guest House. Her mødte vi også lige Kim og Majbritt som sammen med deres datter på 4 var ankommet i nat, så de var lidt baldrede. Jeg kunne godt se at de nye værelser der er blevet bygget ikke er ret store og det de kabler have er et lille frimærke ! Hyggeligt, men jeg er glad for vi valgte Sheba. På Beruk kan du dog bestille aftensmad, men du har ikke mulighed eller lov til selv at lave det eller selv have mad. På Sheba har vi jo kun morgenmad, men vi har så et køkken vi kan bruge til at lave mad i.

Efter at have drukket kaffe og sludret en times tid gik Oliver og far hjemad - på vejen skulle vi lige købe lidt bananer og avokado, men alt i alt tror jeg det tog ca. 5 min at gå hjem - så det er ret tæt på hinanden vi bor.

Vi har aftalt alle at vi evt. tage på Hilton og bader fredag eller lørdag - det bliver nok lørdag.

Da vi var hjemme igen, sov Oscar stadig, han vågnede dog hurtigt da først far og Oliver var tilbage. Resten af eftermiddagen gik med leg og hygge.

Da vi havde spist sen frokost var der kun lillebror der skulle have aftensmad, der var ikke rigtig nogen af os andre der var sultne, så vi spiste bare lidt kiks - rigtig sundt :)

Da mor har lidt ondt i ryggen var det far der puttede lillebror - mor og Oliver så dvd. Da lillebror endelig sov var det så tid at skrive lidt til dagbogen da mor så puttede Oliver - Gæt hvem der vågnede - det gjorde Oscar og far måtte igen putte ham - han var da klar til fest - han skulle da ikke sove, men han er ved at finde ud af nå far har ham på armen - at det er far der har magten, så han er blevet bedre til ikke at bakse alt for meget - kun lige når han er ved at falde i søvn - så skal der lige kæmpes lidt for at prøve ikke at falde i søvn, men tilsidst giver han jo naturligvis op.

Da far så for 2. gang fik puttet lille manden var der helt ro i stuen - mor var også faldet i søvn, så far kunne lige få afsluttet dagbogen og drikke et glas vin i ro og fred 😉


DAG 23 - 6. MAJ 2014

Dagen idag startede til sædvanlig tid - dog var det idag Oliver der vågnede - Oscar sov lige et kvarter længere.

Efter morgenmaden skulle far lige ringe til Turkish Airlines for at reservere pladser i flyveren hjem, så vi fik forreste række med plads til Oscars "krybbe". Da det var på plads skulle vi lige ringe til Daniel, for vi havde bedt ham undersøge om vi kunne komme ud på Oscars gamle børnehjem med lidt gaver / tøj vi havde taget med herned. Han havde lovet at give os besked, men havde ikke ringet tilbage og da han blev gift igår vidste vi ikke lige om han tog sin telefon idag, men det gjorde han. Han havde ikke fået nogen melding tilbage fra børnehjemmet, men ville prøve igen her til formiddag og give os besked - så vi ventede bare. Mens vi ventede gik far og Oliver lige op til bageren efter lidt frisk brød og så skulle vi lige hæve nogle kontanter, men begge hæveautomater var ude af drift - så ingen penge fik vi nok af.

Da vi ikke rigtig hørte noget - regnede vi ikke med at det blev til noget idag, så vi ville istedet gå en tur alle sammen. Vi ville gå ned til Hotel Harmonie og bestille tid til at mor kunne få ordnet sit hår og som overraskelse ville far så tage Oliver med i legeland 1 times tid. Vi begyndte at gøre os klar, men inden vi ville gå prøvede far så lige Daniel igen - bare for lige at være sikker.....

Han sagde at han havde sendt os en SMS besked, men den havde vi ikke fået, men vi kunne komme derud kl. 15,30. Vi valgte så ikke at gå, da vi ikke kunne nå at gå derud og tilbage igen, så vi ringede til spa manageren og fik en tid i morgen efter vi har været på ambassaden for at få Oscars provisoriske / midlertidige pas - som i øvrigt koster det blege. Det koste ca. 950,00 kroner - et børne pas koster jo i Danmark kun 115,00 - hvorfor det skal være så dyrt her må guderne vide !!

Vi ringede til vores chauffør Adefries som så ringede til Daniel for at få at vide hvor det lå og endelig ringede far igen for at få at vide hvornår han ville hente os. Han ville komme kl. 15,00.

Edget børnehjemmet lå et godt stykke herfra og der var en del trafik derud, men Adefries fandt det uden problemer. Da vi ankom var forstanderens for børnehjemmet lige på vej ned dertil, så vi ventede lige udenfor til hun kom derned. Indenfor blev vi budt på kaffe og der blev sat nogle stole frem til os udenfor og lidt efter kom hun så tilbage - først med den originale dåbsattest - men blev kaldt tilbage for den måtte vi ikke få - lidt efter kom hun tilbage med et billede vi gerne måtte få. Det var det første billede der var blevet taget da han kom til Edget børnehjemmet - det vil sige det blev taget den 14. Juni 2013 - han var altså kun ca 2,5 uger gammel - det var stort for os at få dette billede - tænk at vi nu havde et billede af den lille prut som helt spæd !!!!

Vi blev ikke sådan vist rundt på børnehjemmet, men fik lov til at komme ind i rummet hvor Oscar havde opholdt sig i hans tid derude. Vi fik lov til at tage billede af den seng han havde sovet i, men måtte naturligvis ikke tage billeder af børnene - der var vel en 8 - 9 børn på stuen - de var alle helt små. 

Forstanderen kom med en mappe med billeder vi kunne kigge i. Det var billeder af børn de havde hjulpet - der var før og efter billeder, nogle af de børn de havde fået ind var virkelig i dårlig tilstand og nogle var meget tynde og med store betændte sår, men det var fedt så at kunne se efter billedet, hvor det var sunde og raske børn at se på. Der var ikke nogen billeder i denne mappe af Oscar. Hun sagde at Oscar hele tiden havde været sundt og raskt - så det var dejligt at få at vide.

Far spurte om de børn som var på stuen var alle de børn de havde, men hun sagde så at de også havde børn med forskellige handicaps i nogle af de andre bygninger nede bagved. Ligeledes fortalte hun at de også kørte et projekt med at hjælpe børnene tilbage til deres familier og det er jo kun godt hvis børnene efter at være blevet helbredt for deres sygdomme så kan komme hjem igen.

Vi gav dem kufferten med gaver som var : tøj, kiks, modermælkserstatning og så lige lidt dansk Bogø chokolade til personalet. De blev meget glade for tingene og takkede mange gange.

Vi sagde endnu engang tak for billedet og sagde at vi virkelig var glade for det at have noget fra så tidligt i Oscars liv. Vi gik ud til vores ventende taxa, som kørte os tilbage til byen, hvor han satte os af ved Dodis Restaurant, hvor vi spiste lidt tidlig aftensmad.

Herefter var det hjem og lave lidt aftensmad til Oscar og efter lidt leg med ham og Oliver skulle Oscar puttes og så var det mor Oliver tid med lidt dvd.


DAG 24 - 7. MAJ 2014

Dagen startede som sædvanligt. Idag skulle vi ikke nå andet en at få tiden til at gå indtil vi skulle på ambassaden kl. 11,30 for at få Oscars pas. Da ambassaden ligger lige på den anden side af vejen var det nemt. 

Mor og Oliver lavede idag lektier sammen - man må sige Oliver gider ikke rigtigt, men er klar over at det skal gøres hver dag og nå hen først eer igang går det fint - dog kniber det lidt med koncentrationen ind imellem.

Yeti var der for en gangs skyld i god tid og kom ned til Sheba ligesom vi var på vej ud af porten.
Vi gik til ambassaden og kom gennem diverse sluser med vagter for til sidst at komme ind til nogle bænke hvor vi lige skulle vente til der kom en og hentede vores papirer og pas.

Efter en halv times tid har det på plads og vi havde fået passet - et midlertidigt pas som kun gælder til hjemrejsen til den nette sum af kr. 950,00 mod at man jo i Danmark får et børne pas som gælder i 5 år til kr. 115,00. Hvorfor det skal være så dyrt vides ikke. Da vi hentede Oliver kostede det på Madagascar kun kr. 180,00.

Vi gik tilbage til Sheba - det var tid for lidt frokost og en middagslur til Oscar.

Mor blev hentet af vores chauffør Adefries kl. 13,30 og blev kørt til Hotel Harmoni - hun skulle have ordnet hår idag. Far og ungerne hyggede sig i villaen til kl. 15,15 hvor vi gik ned for at hente mor. 
Far havde fortalt at han havde en overraskelse til Oliver når vi kom derned - han var spændt på hvad det var og havde gættet på flere ting, men far sagde bare : det ved man ikke !

Da vi nærmede os kom vi jo til Edna Mall hvor legelandet er og så gættede Oliver at vi skulle i legeland - det ville bare være det fedeste hvis vi skulle derind sagde han og så måtte far jo sige at det var overraskelsen. Han blev vildt glad !! Far havde aftalt med mor at hun så kom derop når hun var færdig. Det viste sig at det tog en del længere tid at blive ordnet end forventet, men vi hyggede os i legelandet og jeg tror det kostede os den nette sum af ca. kr. 100. Idag fik Oliver 3 x så mange billetter end sidst - der var lidt flere ting at vælge imellem idag end sidst hvor der kun var en blyant.... Idag kunne kan også få slikkepinde og bolcher - juhuuuuu. Oliver valgte bolcher - for hans   80 billetter fik han 7 bolcher - det er virkelig dårlige præmier, men hvad Oliver var glad for sin præmie ! 

Endelig kom mor - ca. 45 min senere end forventet. Vi sad lige i restauranten og var ved at få noget koldt at drikke. Far havde lovet Oliver, at spille shuffleboard med ham inden vi gik, så mor fik Oscar i selen - så vi kunne spille. Vi tog idag 1 spil og surprice idag vandt Oliver. Han var vildt glad - for far havde jo banket ham sidst......

Mor skulle ved hotellet have hævet nogle kontanter, da vi var ved at løbe tør, MEN mor kunne ikke huske sin pin kode......så ingen kontanter. Nå men vi skulle alligevel hen til Mafi Mall hvor vi så ville spise aftensmad, så kunne vi hæve der, men nej der var ikke penge i maskinerne, så far måtte lige ud og prøve at finde en maskine et andet sted - mor og ungerne blev stående ved Mafi Mall. Far prøvede 2 andre automaterne, men nej de ville heller ikke tage vores kort. Nu var gode råd dyre for vi havde kun lige til taxaen hjem og så ca 150 birr ( ca. $ 7,50 / kr. 45,00 ) det kunne man ikke få meget at spise for !!!!!

Vi besluttede så at ringe efter Adefries for vi havde da spagetti og dåse tomater hjemme på Sheba og så måtte vi finde en automat der ville give os penge imorgen. Ligesom vi havde ringet til Adefries kom en af vagterne hen til far og spurte om jeg skulle hæve kontanter - far sagde JA og han fortalte så et hvis jeg gik ind i nabo bygningen var der en bank og indenfor i indgangen var der en automat. Den kunne man ikke se udefra, så den var der ikke så mange der brugte og da det var ved banken var den altid fyldt op. Far gik hurtigt derind og YES den ville gerne give os penge !!!!!

Da vi allerede havde ringet efter Adefries måtte vi jo tage hjem og spise vores kedelige spagetti og krydrede tomater i tern - jubel !!


DAG 25 - 8. MAJ 2014

Vi startede dagen lidt tidligere end normalt - så Oscar var meget træt efter morgenmaden, så vi tænkte han ville tage sig en god lang morgenlur. 

Far og Oliver lavede idag lektier. Far havde tegnet et ur og Oliver skulle så sætte tider på - det gik fint det kunne han godt. Herefter skulle vi lave regnestykker og idag var det Oliver der selv skulle komme med regnestykkerne - det betød at der kom nogle svære stykker for han tænkte ikke lige over hvordan det kunne tælles, men vi tog dem med. Der var et par af stikkerne der var mere end lige 10 fingre og hvad gør man så - så låner men da bare af far 😉den han syntes var sjovest var 20 + 20 for der måtte vi jo både have fingre og tæer i brug - det grinte vi meget af 😃

Herefter hyggede vi lidt på værelset - fik frokost og ville så efter Oscars middagslur gå en tur. 
Mens Oscar sov gik far lige i supermarkedet - på jagt efter Cola light, nu måtte de, da efterhånden have fået nogen hjem, men nej mor har tørlagt denne del af Addis Ababa ! Far fik købt de andre småting vi manglede og gik tilbage til Sheba. Da far kom tilbage var Oscar allerede vågnet - det var fordi Oliver havde larmet en del, mens far havde været væk - så han havde kun fået ca. 45 min - det var ikke nok. Det betød så at han var temmelig pyldret - så vi valgte at blive hjemme idag for det ville ikke være fedt med ham ude og gå.

Vi legede lidt og Oscar er blevet god til at rejse sig op eller rettere trække sig op ved at holde fast i ting. Far tog fat i hans hænder og gik et pænt stykke med han - har er faktisk blevet god til at holde balancen. Når han står op af ting er han også blevet for til at holde balancen, men ind imellem siger det lige tilt og så vælter han.....

Vi prøvede lidt senere at putte ham for at se om han ikke lige kunne sove bare lidt - det lykkedes, men det betød så bare at far brugte 1,5 time på at putte ham om aftenen - ikke fedt......

Mens far puttede Oscar havde mor og Oliver lidt tid sammen og så dvd. Da far endelig havde fået den lille til at sove og kom ind i stuen igen sov både mor og Oliver.

Nu er nedtællingen for alvor gået igang - vi glæder os vanvittigt til at komme hjem og få en rigtig hverdag igen. Oliver savner sine venner og skolen helt vildt og vi må indrømme det er lang tid for ham at være væk fra det hele.


DAG 26 - 9. MAJ 2014

Dagen startede til sædvanlig tid og vi hyggede lidt inden morgenmaden. Efter morgenmaden puttede far Oscar, mens mor og Oliver lavede en sidste gang skolearbejde i Etiopien. Vi har ellers fortalt til Oliver at der også er noget der hedder lørdags og søndags skole, men han siger det ikke passer og at vi jo har aftalt at lørdag og søndag holder vi fri fra skole......

Mor havde idag lidt hovedpine og sov lige er par timer, mens far så fik opdateret hjemmesiden med dagbogen og Oliver sad og så lidt Ninjago. Oscar sov i 2,5 time en ordentlig skraver og vågnede først 11,30 - vi vækkede mor kl. 12,00.

Inden vi idag gik ud - så vi lige at personalet her var samlede til kaffe arrangement, så vi gik over for at give dem alle en lille gave - nogle af dem vi havde haft med hjemmefra - de var alle meget overvældet og takkede og bukkede mange gange - de har alle været utroligt søde og meget hjælpsomme. De har virkeligt fået os til at føle os hjemme og ikke på hotel !!

Vi skulle idag lige ud og ordne et par småting, men først skulle vi lige forbi Biruk Guest House, hvor de andre danskere bor. Vi havde snakket om at tage på Hilton fredag eller lørdag. Vi har forsøgt at komme i kontakt med dem over Facebook, men de har ikke haft internet i flere dage, så vi går lige derover og ser om der er nogen hjemme - det er kun 5 min gang herfra.

Da vi kom derover var det kun Maibritt der var der samme med deres nye dreng Villum, der vat ved at få mad. Vi snakkede et stykke tid - så kom Kim tilbage med deres datter Lucca - de havde været på Hotel Harmonie og bade. Kim havde på vejen købt en "regnbuebold" som den Oliver har - far spurgte hvad han havde måttet betale for den- han havde givet 60 birr - far sagde så : du er blevet snydt - vi gav kun 35 birr for den samme bold ! Efter lidt mere snak aftalte vi lørdag på Hilton - så havde vi hele søndag til at få pakket i. På vej ud af porten kom Charlotte og Kirsten med lille Villads - så dem skulle vi også lige snakke med . Charlottes søn i Danmark havde i dag fødselsdag og hun var ked af at hun ikke kunne gå på Skype og ønske ham tillykke med dagen, da de jo ikke noget internet og det så ikke lige ud til at de fik det foreløbigt.

Maibritt og Kim havde heller ikke kunnet gøre noget på nettet - så vi sagde at vi havde da internet, så hvis de ville kunne de da komme over senere og bruge vores. Vi skulle bare lige ud og ordne et par småtings først, men ville være tilbage ca. kl. 18. Vi gik der fra, men det var begyndt at trække op til lidt regn og vi havde ikke fået frokost endnu, så vi gik ind på Dodis Restaurant for nu var vi sultne.

Godt vi gjorde det for vi havde ikke mere end lige sat os før sluserne åbnede sig - det stod ned i stænger. Det blev bare ved med at regne alt imens vi spiste, så da vi var færdige var det stilnet af, men det så ud til at der ville komme mere, så vi valgte at udskyde det vi skulle til imorgen og gå hjem til Sheba. Vi var da også kun lige kommet tilbage da sluserne åbnede sig igen.

Da Oscar tog en lang morgen lur og ikke fik nogen eftermiddagslur holdt vi ham kørende , men ca. 17,30 måtte vi så give ham Noget mad for nu var han færdig - han blev puttet på rekordtid af mor - det tog vel ca. 3 min. !!!!

Vi hyggede os i villaen og lidt efter 18 kom de alle for at gå på nettet og Skype. Charlotte var rigtig glad for at hun fik lov til at bruge vores net, så hun kunne Skype med sin søn i Danmark og samtidigt vise ham sin nye fine lillebror - Villads. Efter en times tid med lidt internet - snak og hygge var det tid for dem at gå tilbage til Biruk Guest House inden det blev for mørkt - for her er det som på Madagascar - man går ikke ud efter mørkets frembrud.

Far havde dog lige set på vejrudsigten for lørdag hvor vi havde aftalt at gå på Hilton og bade - den så ikke god ud, så vi aftalte så at gøre det søndag istedet.

Kl. 19 dansk tid havde vi lavet en aftale med Belinda om at Oliver skulle Skype med William der var ovre ved mormor og Sigge, han vidste det ikke - så han blev vildt glad da vi fortalte det til ham.
De skypede en halv times tid og så var det mor og Oliver tid


DAG 27 - 10. MAJ 2014

Dagen startede kl. 06.30 - så var Oscar vågen - han havde stort set sovet fra vi lagde ham igår til nu. Han var kun lige vågen kort i aftes, men sov med det samme igen, så han havde fået en god nats søvn, men efter morgenmaden var han træt igen og fik sin morgen lur. 

Mens Oscar sov kom Kim og Maibritt med begge børn og besøgte os - super hyggeligt - det betød dog at Oscar vågnede efter kun 45 min. lur - det var ikke helt nok, men hvad det var der jo ikke noget at gøre ved. Efter en times tid ville de gå igen, men regnen siglede ned - så vi ringede efter Adefries - som så kørte dem.

Vi gav Oscar lidt at spise og prøvede så om han ville sove lidt igen - det ville han IKKE, nå men så gjorde vi klar til at gå ud og få ordnet det vi lige skulle have gjort idag. Lige som vi skulle ud af døren åbnede sluserne sig igen - vi ringede efter en anden taxa, da vi vidste at Adefries var optaget resten af dagen.

Vi kørte til Adena Mall - vi havde set noget vi skulle købe og have med hjem - det købte vi og så gik vi lige op i legeland en sidste gang med Oliver - vi spillede lidt på maskinerne og Oliver kørte i radiobilerne og vi spillede shuffleboard og selvom far prøvede at lade ham vinde var det far der løb med sejren igen.

Herfra gik vi lidt hen af vejen til Mafi Mall hvor vi skulle have en sen frokost / tidlig aftensmad. Oliver ville gerne have pizza margarita og pom fritter, mor og far vovede at prøve det de kaldte steak - der stod filet og i udlandet er det jo mørbrad, men det var det ikke, men det var mørt og smagte dejligt.

Vi havde aftalt med chaufføren at vi ringede når vi skulle hjem igen - han vidste åbent bart ikke lige hvor Mafi Mall var så det tog lidt tid og et par opringninger før han kom, men hjem kom vi da udenad blive våde.

Tilbage hyggede vi og legede vi og set i lyset af at Oscar ku havde sovet ca. 45 min siden han vågnede kl. 6,30, var han virkelig i hopla og godt humør. Mens mor legede med ungerne begyndte far at få pakket vores kufferter - det er far jo bedst til !!

Oscar blev puttet kl. 18,30 - han sov på få minutter - far har sagt til mor det ikke er ok at det er hende der tager de korte putte vagter .......

Vi opdagede at William havde lagt en rigtig sød besked / video til Oliver på Skype, så vi prøvede at Skype ham, men desværre tog de den ikke - så Oliver ville gerne lige sige hej til farmor og fortælle at han var rigtig glad for at hun kom i lufthavnen og tog imod os på mandag

Herefter så mor og Oliver lidt dvd og så var det nat nat