Rejsedagbog

Vores henterejse til Madagascar

Dag 68 - 17. december 2009

Så startede hjemrejsen.

Vi startede godt – vi var ca. 45 min. forsinket i afgang fra Tana – fedt vi havde jo bare ventet i lufthavnen siden kl. 22,00 og nu ville vi egentlig gerne bare af sted !!!!

Vi kom ombord og var spændte på Olivers reaktion når vi lettede – vi havde aftalt at han skulle have en sutteflaske når vi lettede for på den måde at prøve om det ikke kunne lette trykket i hans ører. Det så ud til at lykkedes og der var ikke noget som helst fra ham. Da vi kom op ville han dog gerne over og sidde ved mor og det måtte han naturligvis gerne – vi ville jo gerne have ham til at sove igen. Da vi så løftede ham op fra sædet – var sædet helt vådt, han havde tisset og det var meget – det var helt gennemblødt. Vi har ikke før oplevet at han har kunnet tisse igennem bleen, så vi måtte tage plastikken fra vores tæpper og lægge på sædet og så vores tynde fly tæpper ovenpå – så lille manden kunne sidde på sædet senere. Oliver fik sovet en del igennem natten og vi fik da også et par timers afbrudt søvn i alt. Vi ankom til Paris ca. 1 time forsinket, hvilket betød vi havde travlt for at nå vores flyver til København. I stedet for at vi skulle have haft ca. 1,5 time inden check in havde vi nu kun ca. 30 min til at komme over i den anden ende af lufthavnen og finde vores gate. Vi havde regnet med lige at kunne nå at få lidt frokost – ikke mindst til Oliver, da fly maden jo ikke lige er mad for ham og han på flyet ikke ville spise vores medbragte ris og kun havde fået brød – kiks og banan, men nej det var der jo så ikke tid til.

Vi ankom til gaten og blev tjekket ind – kom ombord på flyveren og fandt vores pladser. Så kom der en meddelelse i højtaleren – vi var forsinket i afgang min. 1,5 time……. Så sad vi bare der og pustede og havde haft så travlt med at nå flyet til ingen verdens nytte. De 1,5 time blev dog længere – vi skulle have haft afgang kl. 12,55 ( med ankomst kl. 14,45 ) og kom først af sted ca. kl. 16,00 og ankom først til København omkring kl. 18,00 – en rigtig lang tur hjem.

På trods forsinkelsen blev vi modtaget med flag og Asti af en flok dejlige mennesker i lufthavnen – det var rigtig dejligt at se familien og vennerne igen – de var meget savnet og vi havde glædet os vanvittigt til at se nogle kendte ansigter igen !! Oliver var helt tavs og sad og kiggede på de mange fremmede mennesker, men det var også den reaktion vi havde forventet, men han fulgte meget med i hvad der foregik omkring ham.

Vi havde allieret os med Maiken og Henrik som havde købt et par vinterstøvler til Oliver og da Heidi var blevet forhindret i at komme i lufthavnen, havde de ligeledes været ude og købe en 2 delt flyverdragt til ham – det var jo skide koldt at komme hjem til lille Danmark ( ca. 40 grader til forskel ). Efter et par hyggelige timer i lufthavnen kørte vi hjem til os selv – på vej ud til bilen eller rettere på vej ind i bilen kom det første ord i Danmark fra Oliver : ” Stor bil ”.

Vi var spændte på hvad Oliver ville sige til sit nye hjem. Da vi kom hjem gik mor og Oliver ind og fik det tykke uvante tøj af, mens far slæbte vores kufferter ind med hjælp fra Claus vores nabo som havde været så god at sætte godt med varme på huset så vi ikke skulle fryse – det var dejligt for vi var jo ikke vant til kulden endnu. Da vi kom ind stod Oliver og kiggede nysgerrigt omkring – hvad var nu det for et sted ?

Mor og Oliver gik ind på Olivers værelse og kiggede på alt hans legetøj og fandt en bil frem – så var lykken gjort og Oliver legede lystigt inde i stuen og det var ligesom om at han vidste her skal jeg bo….. Vi fik lavet lidt mad til Oliver, da det efterhånden var blevet sent og vi var alle meget trætte efter flyveturen. Vi lod kufferter være kufferter og gik i seng - klokken var blevet 22,30    

Dag 67 - 16. december 2009

Dagen startede som vi plejer TIDLIGT, men det var ok. I dag er jo vores sidste dag på Madagaskar og fars fødselsdag – far har fået en rigtig flot guldkæde af mor og Oliver, som mor i smug havde hævet penge til i Toamasina.

Vi glæder os utroligt til at skulle hjem – det bliver så dejligt selvom vi er blevet fortalt der er koldt i Danmark.

Efter morgenmaden fik vi lige pakket noget af det sidste inden vi skulle ind og mødes med Lisa, Jonas og deres lille dreng Antonio til en lille afskeds frokost på Hotel Sakamanga – som efter sigende skulle have en god frokostbuffet.

Vi tog en taxi ind til Hotel Sakamanga og herude er det jo chaufførerne selv der sætter prisen og der er ikke noget med taxameter pris og nogle af dem er virkelig nogle banditter som når de ser det er hvide mennesker – så stiger prisen lige til det dobbelte af det normale, men med vores sprogkundskaber har vi svært ved at diskutere prisen med dem. Det er nu heller ikke fordi det er dyrt at køre taxi på Madagaskar, men det er princippet.

Da vi ankom til hotellet var Lisa, Jonas og Antonio allerede ankommet. Vi gik ind gennem receptionen og ned ad gangen, da vi forventede det var vejen til restauranten. Gangen var meget smal og lignede mest af alt et museum med en masse historiske ting fra Madagaskar – alt fra værktøjer til gamle aviser fra 1895. Vi blev i tvivl om det nu også var vejen til restauranten og gik tilbage til receptionen, men det viste sig at være rigtigt nok og vi gik så længere ned gennem gangene og kom så til en lille gårdhave – ret hyggeligt. Vi var dog kommet for tidligt og buffeten var ikke klar endnu, så vi fik lidt at drikke mens vi ventede.

Man kunne vælge flere udgaver af buffeten – forretter + desserter 11.000 Ar – Varme ret 12.000 Ar eller hele buffeten til 13.000 Ar og nærrige som vi jo er tog vi hele buffeten – det var jo det billigste og så kunne vi jo bare tage hvad vi ville. Det var ret lækkert mad og kan varmt anbefales hvis man skulle komme forbi….

Efter et par hyggelige timer i svenskernes selskab tog vi tilbage til hotellet for at få en sen eftermiddagslur. Lige da vi var kommet tilbage bankede det på vores dør – det var de to morgentjenere der var kommet for at sige farvel til Oliver. De var blevet rigtig glade for Oliver og legede med ham her morgen. Oliver var ligeledes blevet glad for dem og synes det var sjovt når de legede med ham eller løb efter ham og løftede ham op – ja han gav dem endda hans flaske ved flere lejligheder. Det var rigtig sødt af dem at komme og sige farvel.  Herefter var det tid til en sen lur klokken var nu 16 og vi skulle jo gerne have lille manden til at sove et par timer, da det jo ville blive en lang og sen aften med vores sene afrejse fra Tana.

Vi gik i restauranten for at få noget aftensmad inden der var afgang fra hotellet kl. 21,00, hvor Collette kom med sin mand og den ene af sønnerne for at køre os i lufthavnen. De havde gaver med til os ( billedramme og en lille træ æske skåret ud som Madagaskar ) og da far jo havde fødselsdag en lille gave til far også ( en flot pung lavet af krokodilleskind ). Vi ankom til lufthavnen omkring kl. 22,00 og fik tjekket ind og sagt farvel til Collette og hendes familie. Herefter var det bare at vente til kl. 01,30 hvor der var afgang. Vi satte os udenfor – det var mest behageligt, da vi jo havde væsentligt mere tøj på i dag end vi har været vant til i lang tid.

Da klokken nærmede sig midnat og Oliver var faldet i søvn på mors arm gik vi ind for at komme gennem sikkerhedskontrollen, men blev her stoppet og måtte tilbage, da vi skulle over til politiet og bliv registreret før udrejse. Her sad et par betjente og læste papirerne igennem og skulle så også have fotokopi af de 3 dokumenter som vi havde vist dem fra retten. De sagde der var et sted lige ved siden af jeg kunne få lavet fotokopier, men det viste sig det var lukket – hvad gør man så…..  Til alt held lå der i forhallen en boghandel som havde en printer med kopi funktion som var venlig at lave kopier for far mod betaling naturligvis - PUHA – far ville betale hvad som helst for kopierne – uden dem ingen afgang til Danmark !!

Tilbage til politiet og aflevere kopierne og de skrev så en notits på vores bording kort og så kunne vi få lov at komme ind i afgangshallen. Vel inde i afgangshallen var vi blevet lidt tørstige så far gik op for at købe lidt koldt at drikke i caféen – vi havde jo stadig lidt Ariary at bruge af, men her ville de ikke tage imod deres egne ”bambuspenge” – nej her kunne man kun betale med Euro…… Heldigvis havde vi stadig 10 euro tilbage i pungen fra udrejsen – så vi fik lidt at drikke.

Dag 66 - 15. december 2009

Oliver vågnede i nat kl. 03,30 og var ikke til at trøste, han fik en flaske, men der gik nok en times tid før han faldt til ro igen. Han vågnede dog så først kl. 06,40, så vi fik lov at sove bare lidt længere end normalt i dag.

Efter lidt morgenmad var det afgang med Collette på et lille høfligheds visit til indenrigsministeriet for af møde en dame ved navn Fada, som er hende der sidder med ansvaret for alle adoptioner fra Madagaskar. Vi var der i ca. 15 minutter og kørte så lige Collette hjem før vi tog tilbage til hotellet.

På vejen tilbage fortalte Collette at hun allerede havde ringet til damerne med projektet og fortalt at vi havde doneret de 100.000,00 Ar mere til dem. De var blevet utroligt glade og Collette skulle hilse os rigtigt mange gange og sige at de var meget taknemmelige for vores hjælp.

Da de var ved at ordne vores  værelse da vi kom tilbage gik vi ind i baren og fik lidt koldt at drikke. Oliver legede med tjenerne – der er specielt en af pigerne han er blevet rigtig glad for. De kan nu både tage ham op og lege med ham – han giver dem endda hans legetøj og sutteflaske – han hygger rigtigt med dem.

Da de så var færdige på vores værelse gik vi op og legede lidt inden frokosten, som blev indtaget i restauranten på hotellet – herefter var det tid for middagslur til mor og Oliver, mens far gik i supermarkedet for lige at købe et par småting til hjemturen som jo starter i morgen aften kl. 21,00 madagaskar tid ( dvs. 19,00 dansk tid ).

Efter dette tidspunkt vil vores madagaskiske telefon nr. være lukket, da vi efterlader telefonen herude til det næste danske par som skal adoptere herfra.

Dette vil således være den sidste opdatering fra Madagaskar – der vil så blive skrevet lidt i dagbogen når vi kommer hjem til os selv.

😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

Vi glæder os utroligt meget til at se alle som har tid og lyst til at komme og tage imod os i lufthavnen torsdag den 17. december 2009 kl. 14,45. Vi kan ikke sige hvor længe vi vil blive i lufthavnen – det kommer an på hvordan Oliver tager det efter den lange flyvetur og når vi så kører hjem til os selv, har vi brug for ro et par dage, så Oliver og vi kan finde os til rette i vores ”nye” hjem.

Dag 65 - 14. december 2009

Oliver var kun vågen 1 gang i nat og vågnede kl. 05,30. Efter morgenmaden fik vi et hurtigt bad og tøj på – vi havde i dag en aftale med Collette om at skulle ud og se et projekt, hvor kvinderne fra en af de lokale kirker underviser og hjælper de meget fattige børn fra området. Projektet viste sig at være rigtig godt, dog er forholdene de har til deres rådighed ikke ret gode og de mangler stort set alt. Projektet er ikke støttet af nogen organisation, men er totalt afhængig af de donationer som folk giver i kirken, hvilket gør det meget svært at få til at løbe rundt – da det er et af de fattige områder i byen.

Der er 8 – 10 kvinder hvoraf 2 var lærere til at hjælpe i alt 103 børn i alle aldre. Deres hjælp går ud på undervisning af børnene, aflastning af de hårdt trængte forældre, give dem 1 måltid mad hver dag, samt når det er muligt give dem noget tøj på kroppen. Vi må indrømme vi havde meget ondt af børnene, hvoraf mange virkelig så usle ud og deres tøj var fyldt med huller og laset og det var længe siden de havde fået et bad.

Vi fik fortalt lidt om projektet og de trænge kår de havde at arbejde under og da vi synes det er et rigtigt godt arbejde de gør for børnene donerede vi for os lidt, men for dem mange penge til projektet ( 100.000,00 Ar = 270,00 kr. ) de penge vi donerede svarer til prisen på ca. 100 kg ris.

Det er sådan at det er kirken som Collette og hendes mand Joseph ( som er biskop ) er en del af der kontrollerer at de donationer der kommer ind også bliver brugt på det de skal bruges til – nemlig at hjælpe børnene og ikke til administration eller andet. Dermed sikrer man at der ikke svindles med resurserne. Denne garanti gør at vi er enige om at vi også i fremtiden vil gøre hvad vi kan fra Danmark for at støtte dette projekt og vi håber at vores familie og venner også synes dette projekt fortjener at få lidt hjælp – de er virkelig taknemmelige for hver en krone de modtager. Hende vi overrakte pengene til stod virkelig med tårer i øjnene og man kunne virkelig mærke på dem alle at de var taknemmelige.

Herfra tog vi tilbage til hotellet og spiste frokost med Collette og hyggede en times tid inden det var tid for mor og Oliver at få deres lille middagslur, som i dag var trykket lidt sent, da vi i aften skulle ud til Collette og hendes familie, som havde inviteret os på aftensmad. Vi blev hentet på hotellet af Joseph og den ene søn og kom ud til deres hjem, som var et lille smalt rækkehus i 2 eller 3 etager. Det var et meget pænt og hyggeligt hjem. Vi sad og snakkede lidt med familien inden maden. Middagen bød på pastasalat med løg, tun, majs, agurk og en form for pølse – herefter stod den ris med kogt kylling / svinekød, og en bouillon med kål blade i – til dessert var der frisk mango og papaya. Vi fik fortalt, at menuen var en traditionel festmenu på Madagaskar.

Det var rigtig hyggeligt og det viste sig at flere at deres børn går på en eller anden form for universitet – så de er blandt de bedre stillede børn på Madagaskar. Den ene af pigerne gik på noget der minder om hvad vi ville kalde en kunst / design skole og vi så noget af det hun havde lavet – hun har virkeligt et stort talent og en af drengene var under uddannelse til at blive pilot. Efter at have givet familien de medbragte gaver havde vi om eftermiddagen aftalt at vi ville donere endnu 100.000,00 Ar til projektet vi var ude at se i formiddags, for at de så kunne få lidt ekstra her op til jul, så vi gav pengene til Collette, som ville bringe dem ud til projektet. Herefter blev vi kørt tilbage til hotellet og da det var blevet sent for Oliver blev der hurtigt børstet tænder og set en kort Peter Plys og så var det nat nat.             

Dag 64 - 13. december 2009

Oliver vågnede i nat kl. 04,00 og var tørstig – han fik en flaske og faldt i søvn igen. Han vågnede så først igen kl. 06,30, hvor mor stod op med ham – far blev liggende lidt længere. Vi var alle trætte i dag og havde ikke planlagt at skulle noget – så den stod bare på afslapning hele dagen.

Vi har ikke lavet andet end at lege – spise og sove hele dagen, vi ville have været i poolen efter frokosten men der begyndte det så selvfølgelig at regne, så det stod på indendørs leg – så meget mere kan der ikke skrives om denne dag.

Dag 63 - 12. december 2009

Dagen startede kl. 05,30 – der ville Oliver ikke sove længere, så vi stod op. Det var ok, så havde vi bare lidt bedre tid til at gøre os klar – vi skulle nemlig i dag i Tana Zoo sammen med Lisa, Jonas og Antonio og der var afgang kl. 08,30, Vi havde bestilt Fidy som chauffør og han var der til tiden – ikke Madagaskar tid. Vi kørte først ud for at hente de 3 på Villa Suede og derfra til Zoo, hvor vi var omkring kl. 10,00. Herude er det sådan at der er entre priser for de lokale ( 2000 Ar = 5,50 kr.) og entre priser for turister ( 10.000 Ar = 26,00 kr. )- dog skulle vi ikke betale for børnene…. Da vi kom ind købte vi et kort over haven – der stod at de var i flere udgaver ( med farver og sort-hvid ), der fandtes dog kun sort – hvid, så det måtte vi jo så have. Det viste sig at parken ikke kun var en Zoo, men også en botanisk have i lille målestok, der var utroligt flot og faktisk rigtig hyggeligt.

 Vi så nogle kæmpe skildpadder og vi mener kæmpe – utroligt de kan blive så store. Struds – dromedar – kongeørn – lemurer – krokodiller – slanger – krybdyr – får – geder - fugle i alle afskygninger og Mesa ( lidt hen efter en lille puma ) og sikkert flere vi ikke kan huske. Vi var så heldige at ved flere af dyrene var det fodrings tid da vi kom til dem – det var ret interessant. Mesaen fik levende kyllinger som den så fangede og spiste rub og stub af – Lemurerne som levede på små øer i parken fik frisk frugt og grønt som blev sejlet ud til dem på tømmerflåde – det var sjovt at se når dyrepasseren kom til øen kom de alle rendende og fik hver et stykke frugt og gik så væk igen og dyrepasseren kunne så sætte resten af maden af til dem. Det er sådan at lemurer ikke kan lide vand og derfor kan man holde dem adskilt på de små øer – 3 små og en stor ø – de 3 små med hver sin race og den store med blandet. De er utroligt søde at se lege og springe fra træ til træ. Et par af lemurerne havde babyer siddende på ryggen.

Vi gik rundt i parken i ca. 3 timer og nød virkeligt selskabet med Jonas – Lisa og Antonio – det var enormt hyggeligt. Herefter gik vi alle på en indonesisk restaurant og spiste lidt frokost. Mor fik ikke så meget af sin mad, hun mistede appetitten da hun fandt et insekt i sine stegte ris – det var ikke så lækkert !!

Herfra gik det tilbage til Villa Suede med de 3 og så kørte vi tilbage til hotellet – Oliver faldt i søvn i bilen, men det lykkedes os at få ham lagt i seng uden han vågnede – det havde jo været en lang dag for ham uden lur ( kl. var nu ca. 15,30 ). Mens han sov prøvede far endnu engang at bruge Skype sammen med Maiken og Henrik – dog uden succes ikke engang chatten ville virke i dag…. Så var det tid for et bad inden aftensmaden – børste tænder og så så mor Peter Plys med Oliver i dag !!

Dag 62 - 11. december 2009

Oliver vågende i aftes da mor og far var kommet i seng og var slet ikke til trøste, hvad der gjorde udslaget vides ikke, men efter en halv times tid faldt han dog til ro igen efter at have fået en flaske. Så sov han ellers til kl. 05,30 i morges, hvor man han tog mor med op og lod far sove lidt længere…….

Efter lidt leg på værelset gik vi ned og fik vores morgenmad – Oliver leger nu med de 2 morgentjenere som er rigtig søde, de kan endda tage ham op uden problemer og give ham svingture – han vender dog altid tilbage til mor og far. Herefter gik vi op og legede lidt mere – for nu var bilen og boldene også vågnet. Det er sådan at når vi siger at hans legetøj sover, så lader han det ligge indtil vi siger det er vågnet. Vi venter med at tage bil og bolde frem for ikke at genere de andre gæster på hotellet – det er nok ikke så fedt for dem at blive vækket af den slags støj kl. 05,30 !!

Herefter tog vi en taxi ind til byen for lige at ose lidt – ikke fordi byen er særlig behagelig, men tiden skal jo gå med noget. Tana er ikke en behagelig by – der er masser af bilos og alt for mange biler. Der er ikke nogen form for trafik regulering – så der hersker totalt anarki – hvem kommer først. Det skal dog siges at der her og der står et par betjente med hver sin fløjte, men det er nu et fedt – for intet hjælper. Da det er tæt på jul er der rigtig mange boder – der er så mange at de ligeledes er på vejene og for torvet er umuligt at bruge da det enten er så elendigt at du ikke kan gå sikkert på det eller det er optaget af boder. Ligeledes er der mange tiggere – specielt børn og så snart de ser en ”turist” vrimler de om dig, men giver du først 1 så kommer de jo bare væltende frem, så man må prøve at ignorere dem og bare gå, men så følger de efter og bliver ved at tigge – den eneste måde at komme af med ”forfølgerne” er at gå ind et sted hvor der er en vagt ved døren, for der kommer de ikke ind. Det er jo rigtig sørgeligt at se specielt børn have så dårlige kår, for de er virkelig fattige og man kan se på deres påklædning at de sikkert ikke har andet end det de har på – det er hullet og møgbeskidt som dem selv – det er længe siden de sidst fik et bad. Man får det virkeligt dårligt og vil jo et eller andet sted gerne kunne give dem en form for hjælp, men du kan ikke give til nogen og så sige nej til andre på gaden. Ekstremt svært for mor at forstå !!!

Det er jo svært at hjælpe i et land som dette hvor der jo fra toppen og ned er ekstremt langt og de rige kun bliver rigere og de fattige kun bliver fattigere. På hotellet ankom i dag en eller anden general ( stor og fed ) med sin kone og 8 vagter i 2 store Toyota firehjulstrækker – de manglede bestemt ikke noget !!!!  

Tilbage på hotellet fik vi lidt frokost inden mor og Oliver skulle have deres lille middagslur og far skulle på den norske ambassade for at hente det sidste dokument vi mangler herude fra nemlig Olivers visum. Det var som lovet klart – så nu er alt klart til vi kan rejse hjem med vores lille guldklump. Vi glæder os som små børn til juleaften og vi ved at vores kære i Danmark og England glæder sig utroligt meget til vi kommer og viser ham frem !!!

Da mor og Oliver kom op var det meningen at vi skulle en tur i poolen, da vejret i dag var rigtig godt – lige indtil det stod op – der begyndte det nemlig at regne, så vi måtte lege lidt på værelset inden vi gik ned i computerrummet for lige at læse mail og beskederne på hjemmesiden. Da vi loggede på var Michelle og Nichala online på Skype, så dem fik vi lige snakket lidt med – det var rigtig dejligt lige at høre deres stemmer. De glæder sig rigtig meget til at se Oliver snart.

Vi gik op på værelset og far ringede til farmor. Farmor snakkede lidt med Oliver eller rettere til Oliver for han er ikke helt klar over hvordan en telefon virker. Han står bare og lytter, smiler og griner. Når der bliver sagt Oliver i telefonen gentager han det således Oviver.

Herefter var det tid til at få et bad, aftensmad ( her pjatter han nu med tjenerne ), børste tænder og Peter Plys og så var det nat nat.

Dag 61 - 10. december 2009

En god nat – vi har alle sovet godt og Oliver vågnede kun kort for lige at få lidt at drikke. Dagen startede kl. 06,00, da vi havde en aftale med Collette kl. 7,30 – 8,00 hvor vi skulle på det danske konsulat og derfra på den norske ambassade efter visum til Oliver. Kl. 06,30 kom en sms fra Collette om at vi ikke skulle på det danske konsulat alligevel, da Jette fra AC havde ordnet det der skulle ordnes fra Danmark, men direkte på ambassaden – så der var ikke afgang før kl. 8,30, så nu havde vi ikke så travlt længere og fik god tid til vores morgenmad.

Collette kom igen til madagaskar tid ( kl. 8,45 ) og vi gik til den norske ambassade som faktisk ligger lige bagved hvor vi bor. Vi hilste på Janne og Åse som er dem som laver visa i forbindelse med adoptioner. Vi fik nogle formularer som skulle udfyldes og Collette havde et par dokumenter til dem. Da det var afleveret spurte vi hvornår vi kunne hente visummet – det er klart i morgen pragtfuldt !!!

Vi havde regnet med at vi skulle vente min. 1 uge – så ville vi være heldige.

Herefter gik vi lige tilbage til hotellet og hentede vores flybilletter som vi jo så godt kunne få ændret med det samme – vi håbede på at kunne rejse hjem den 19/12, men der er ikke plads på flyveren.

Herefter skulle far lige på et posthus og Collette tog med for at assistere far med sproget og dokumenterne som skulle udfyldes når man sender en pakke fra dette land. Først kom vi til et posthus – her kunne man ikke sende pakker fra, så tilbage ind i taxaen og på tværs af byen til et andet posthus. Her mødte man igen skrankepaverne. Først skulle vi til tolderne – som insisterede på at se indholdet i pakken, så alt måtte op og så pakkes ned igen og far måtte ud og købe noget nyt tape at lukke kassen med. Herefter skulle der udfyldes 8 blanketter / adressesedler i diverse udgaver og så skulle der betales for forsendelsen. Alt dette tog ”kun” 2,5 time og her er der jo ikke nogen som har travlt…..

Tilbage ind i taxaen og tilbage til hotellet, hvor Oliver og mor lige var vågnet fra deres middagslur. Da far jo havde været væk længe var det fars tur til at lege lidt med Oliver – så det gjorde vi et par timer inden vi gik en lille eftermiddags tur til det lokale supermarked Jumbo, som viste sig at være på størrelse med en stor Bilka og man må sige de havde faktisk alt mellem himmel og jord.

Tilbage på hotellet legede vi lidt inden vi spiste en tidlig aftensmad, da vi ikke rigtigt havde fået en ordentlig frokost i dag. Herefter var det så tid til at mor og Oliver fik deres aften bad og Oliver fik lige børstet bisserne inden vi så Peter Plys og så var det nat nat for den lille mand….

Orv for resten vi glemte lige en vigtig ting : Til alle der har tid og lyst til at se os for en kort bemærkning – så lander vi i Kastrup Lufthavn torsdag den 17. december 2009 kl. 14,45 !!!!

Dag 60 - 9. december 2009

Dagen startede tidligt – Oliver vågnede allerede kl. 04,15 og ville ikke sove mere, men igen er det som de andre gange vi er kommet et nyt sted hen – han sover ikke så godt og vågner tidligt.

I dag skulle vi efter morgenmaden med Collette ud og have lavet Olivers pas og på det danske konsulat og den norske ambassade for at få lavet et visum. Collette skulle være her kl. 7,30 – 8,00 og igen var det jo madagaskar tider vi snakker om – så hun var her først kl. 8,15. Vi kørte i taxi til politistationen hvor vi skulle møde skrankepave nr. 1 – hun var vist nok en form for kommissær – chef for et eller andet i hvertfald. Hun mødte så selvfølgelig først kl. 10,30 i dag – så vi måtte vente – for hun havde travlt i dag . Da vi så endelig kom i audiens stillede hun os et par spørgsmål og kiggede lidt i vores sag – mest billederne af vores hjem – så belv vi sendt til kontor nr. 2, hvor der lige skulle udfyldes nogle dokumenter, som far var sikker på vi havde udfyldt en gang før, men vi måtte jo gøre det igen – herfra tilbage til skrankepave nr. 1, hun skulle af en eller anden grund lige have et stykke papir med vores navne og vores e-mail adresse på.

Herfra gik vi over i en anden bygning – pas afdelingen – her mødte vi skrankepave nr. 2 ( også kommissær for et eller andet ), som endnu en gang gennemgik vores sag og dokumenter før han satte sin autograf på. Klokken var nu blevet så mange at der blev lukket for frokost – så vi måtte komme tilbage kl. 14,00. Vi tog Collette med ind til byen og spise frokost på en cafe der hed Planet – det var ok frokost og vi snakkede og hyggede os et par timer før vi tog tilbage til paskontoret. Først skulle vi lige betale for passet ( 60.000 Ar = 160,00 kr. ) – derefter fik vi igen lov til at sidde i kø i en times tid for at få taget et billede af Oliver til passet – det skal nemlig tages på stationen og der skal afgives elektroniske fingeraftryk af moren samtidigt – herefter ventede vi så i ca. 1,5 time på selve passet. Nu var Oliver blevet så træt at han faldt i søvn på mor arm – den stakkel havde jo været tidligt oppe og havde heller ikke fået nogen middagslur. Han sov hele vejen hjem i taxien ca. 40 min..

Tilbage på hotellet blev vi enige om at de 40 min. ikke var nok og lagde os alle lige for at sove en times tid. Vi vågnede igen omkring kl. 18,00 – dog var Oliver ikke meget for at vågne og det tog lidt tid at få liv i ham igen. Stakkels lille pus – alle rutiner var totalt ødelagte i dag…..

Efter lidt leg med bold og bil, samt lidt tumlen i sengen med far på værelset gik mor og Oliver i bad. Herefter gik vi i restauranten og bestilte lidt let mad til at tage med op og gik tilbage på værelset. Efter maden var det tid til børste tænder og Peter Plys og så nat nat igen for Oliver ( kl. 21,15 ).

Meget kan man sige om dette uland, men i Danmark tager det 2 – 3 uger at få et pas – her kan du få det på 1 dag……. , men da det jo tog hele dagen må vi vente med visum til i morgen.   

Dag 59 - 8. december 2009

Oliver sov nogenlunde i nat og var kun vågen en enkelt gang. Han vågnede dog op til dåd allerede kl. 05,00.

Kl. 06,30 kom der en sms fra Collette om at hun kom til hotellet kl. 07,30, men at vi ikke behøvede at skulle med hende i dag, hun havde dog nogle papirer vi skulle udfylde. Meningen var ellers at vi i dag skulle med hende for at få lavet pas og registrere Oliver hos politiet, men Collette skulle i dag hente nogle andre dokumenter i indenrigsministeriet som skal bruges til passet og visummet.

Da vi jo ikke havde regnet med at kunne disponere over dagen havde vi ikke planlagt noget for i dag, så tiden i formiddag blev brugt på at surfe på internettet og for mors vedkomne på Facebook – hvor ellers…. Og da Oliver havde været vågen tidligt en tidlig middagslur for ham og mor.

Herefter fik vi lidt frokost og så var det tid til at gå i poolen. Det endte dog med at det kun var far og Oliver der kom i vandet – det var lige koldt nok for mor, så hun blev oppe på kanten og kiggede på. Far må da også indrømme at det var skide koldt indtil man lige havde været i lidt. Oliver hyggede sig med sin badering og bolden blev smidt frem og tilbage i poolen. Far og Oliver plaskede rundt en 45 min. tid og gik så op og fik et varmt bad – det var blevet lidt koldt i vandet til sidst.

Efter badet tog vi og gik en tur over til centret for lige at købe lidt drikkevarer – på vejen tilbage satte vi os op på en lille kant mellem søen og for torvet for lige at få en kiks og lidt at drikke, men der kom en vagt og sagde at der måtte man så sandelig ikke sidde, men vi skulle rykke os ca. 20 m den ene vej for der måtte man godt sidde – vi tror lidt at han kedede sig for det gav ingen mening det var den samme kant – bare længere oppe….

Området på vej ned mod centret er bestemt ikke fattigt – der ligger det ene store flotte hus efter det andet – naturligvis bag høje mure og store porte, her er rent og pænt og med vagter i hver ende, ja der er endda opsat affaldsspande på hver anden lygtepæl, så der er ingen undskyldning for at kaste affald. Alle andre steder er der absolut ingen affaldsspande af se og derfor flyder der jo også med affald alle steder.

Tilbage på hotellet legede vi lidt inden mor og Oliver fik et bad inden aftensmaden. Oliver nægtede dog at vaske mors fødder – det forstår far godt !! Herefter gik vi i restauranten og fik lidt mad – op igen og børste tænder og se Peter Plys og så var det nat nat.

Dag 58 - 7. december 2009

Dag 58 – 7. december 2009

Efter at vi alle havde fået en god nats søvn i en dejlig seng vågnede vi kl. 06,00 og stod op. Vi legede lidt inden vi tog tøj på og gik ned og spiste morgenmad i restauranten – her er det Continental og ikke Fransk morgenmad – dejligt med lidt at vælge imellem.

Efter en god morgenmad gik vi op og tog et bad for herefter at tage en taxi ind til byen. Trafikken her i hovedstaden er totalt kaos – alle mænger sig ind og dytter konstant af andre. Derudover er der langs og på vejene boder overalt. Der er ingen trafiklys og vi har kun set 2 rundkørsler – så hvis vi tror der er mange biler i København i myldretiden – så skulle I bare se her. Vi havde taget klapvognen med til Oliver, men med den kaos der hersker inde i byen var det en dum ide, man kan slet ikke komme rundt med den, så næste gang vi tager derind bliver det uden klapvogn. Der er nu ikke noget her som vi ikke kunne købe i Toamasina – her er det bare dyrere. Der løb mange børn rundt og tiggede og de var virkelig usle at se på, vi var stoppet ved en sodavandsvogn og fik lidt koldt at drikke og på et øjeblik stod der 7 – 8 unger og tiggede – de kom så tæt på at det var helt ubehageligt og da der er mange lommetyve herinde var det med at have øjnene åbne.

Vi fik ret hurtigt nok af midtbyen med klapvogn og tog en taxi ud til noget der hedder ”Tana Waterfront Shopping Center” lad os bare sige det lyder fint, men shopping center er nok lidt la la. Der var vel 15  butikker – dog med mærkevarer og så lige et supermarked og en café, hvor vi efter lige at have været i supermarkedet efter cola til mor og en legetøjstelefon til Oliver fik vores frokost. Vi prøvede at få Chicken Nuggets til Oliver – det viste sig at - når de lige blev dyppet i ketchup - at være et hit – så nu har han igen spist lidt kød, han er ikke meget for at prøve nye ting og skal helst lige tvinges lidt. Da vi havde set et skilt tæt på hotellet med at der kun var 300 m. til centret valgte vi at gå tilbage, selvom man ind imellem godt kan betvivle deres måde at måle på herude, men denne gang viste det sig at være rigtigt nok.  

Tilbage på hotellet var det tid til en lille sen middagslur og i dag sov vi alle – far dog ikke så længe, han gik ned og tjekkede mails – her er der nemlig trådløst netværk – dog kun i lobbyen, men det er bedre end at skulle til at finde en fornuftig internetcafé.

Vi fik i eftermiddag så en træls sms fra Collette – vi skal alligevel have et visum til Oliver, så vi bliver ikke færdige i løbet af en uge, som vi var stillet i udsigt i går – hvor lang tid det tager ved vi ikke nøjagtigt, men for Frank og Mette tog visum 1 uge – så nu må vi se tiden an.

Efter middagsluren brugte vi resten af eftermiddagen på leg med Oliver med hans nye telefon oppe i vores lille suite, hvorefter vi gik i restauranten og fik lidt dejlig aftensmad. Herefter var det tid til det sædvanlige aften rutine og da Oliver var lagt til ro gik far ned og opdaterede vores hjemmeside.

Dag 57 - 6. december 2009

Igen en meget varm nat og vi har alle sovet dårligt, men specielt Oliver – han vågnede omkring 22,30 med mareridt – græd men var egentlig ikke vågen. Han var ikke til at trøste. Så med meget lidt søvn til alle var det op kl. 06,00 – vi skulle jo til Tana i dag og der var afgang kl. 08,00, så efter morgenmaden var det tid til lige at ordne de sidste par småting.

Da bilen ankom kom Mme Odette ( hende der har stedet og er repræsentant for Terres de Enfants, der har børnehjemmet Oliver kommer fra ) for at sige farvel og ønske os en god tur til Tana og hun håbede for os at papirerne ville komme i orden hurtigt – så vi kunne komme hjem snart.

Vi fik læsset alle vores pakkenelliker på bilen og så var det afgang mod Tana og sikke en tur – vejene er gode da det er en nationalvej, men hold da kæft der er mange sving / hårnålesving og op og ned konstant. Chaufføren er vant til at køre strækningen og kender hele vejen som sin egen bukselomme – hvilket betød at hastigheden også var høj også i svingene – flere af dem ville far ikke have taget med de 70 – 80 km i timen som han gjorde. Far som ellers ikke har problemer med at køre langt i bil havde det ikke specielt godt i maven pga. de mange sving, hvor vi nærmest blev kastet fra side til side. Vi fulgtes med det svenske par i bilen og deres ene søn ( Fabian ) blev så køresyg, at han kastede op flere gange, det var rigtig synd for ham – han var virkelig dårlig og hans mor ( Suzanne ) havde det ligesom far. Oliver derimod havde det fint og var i et vældigt humør og ville endda også gerne lege med David i dag. Vi måtte bede chaufføren om at vi kunne holde en pause – normalt holder de jo bestemte steder på vejen, men det tror vi ikke han havde tænkt sig – han ville bare frem. Vi fik vores pause og fik lige strukket benene, spist lidt og tisset en tår.

Vi ankom til Tana omkring kl. 16,00 og kørte først til svenskernes hotel og satte dem af, derefter skulle vi til vores hotel – der findes 2 Sunny Hoteller i byen, hvor det ene er lukket og det var så det han kørte til. Efter lidt køren rundt fandt han så vort hotel og vi fik vores ting læsset af og betalt for turen. Han skulle have 250.000 Ar – det fik han – han talte den og kiggede på mig som om at det ikke stemte – vi gik ind i receptionen og receptionisten regnede det om i Franc for ham ( gange med 5 ) – derefter ringede han til Madam fra Maeva og de snakkede lidt. Far kunne forstå at de havde regnet fejl på prisen, men den pris vi havde fået - var den pris vi havde afregnet. Han krævede dog heller ikke ekstra. Det er jo ikke vort problem at de har regnet fejl – det må de jo selv løse.

Vi kom op i vores lille suite og fik pakket vores ting ud inden vi alle trængte til lige at få et varmt bad efter den lange køretur. Ca. kl. 18,00 kom Collette for at hilse på og få vores dokumenter. Vi sad nede i lobbyen og snakkede med hende og hun kunne virkelig se en forskel på Oliver fra hun så ham sidst ( det var på dag 2 ). Hun synes det var en helt vild forandring at se og var rigtig glad på vores vegne. Hun fortalte at vi ikke skulle have visum til Oliver, da vi havde Lasse Passe og at hun forventede at vi ville være færdige inden for en uge – her blev vi jo rigtig glade – så kan vi snart komme hjem, måske før end vi havde håbet på ( 19/12 ), men vi tør ikke stole på det før vi har papirerne på plads og vi vil heller ikke ændre vores flybilletter før.

Herefter gik vi ned i restauranten og fik lidt aftensmad ( rigtig lækket club sandwich med fritter ), Det var efterhånden blevet lidt sent og vi gik op og børstede tænder – så lidt Peter Plys og så var det nat nat for Oliver.

Mens mor var ved at putte Oliver ringede Maiken & Henrik – i dag var det Henrik der ringede op, for han har ikke fået lov til at snakke med os de andre gange vi har talt med dem……. Det var rigtig dejligt lige at høre fra dem. Herefter var det også nat nat for mor og far.

Dag 56 - 5. december 2009

Oliver sov godt i nat og vågnede først kl. 05,15 og fik lidt at drikke og faldt i søvn igen. Han vågnede først igen 06,30 – virkelig skønt for mor og far ikke at vågne flere gange om natten, men at kunne sove igennem.

I dag er vores sidste dag i Toamasina og der skal pakkes – det er lidt en prøvelse at få plads til det hele, men det løser sig nok. Efter morgenmaden kørte far af sted med en pakke som skulle sendes, men det viste sig at posthusene er lukkede om lørdagen – mystisk land for alt andet har åbent…..

Da far kom tilbage var mor og Oliver i gang med at pakke lidt mens også de legede med Olivers store gule bil. Der blev pakket det der kunne pakkes og resten bliver pakket i aften. Oliver fik en tidlig middagslur sammen med far for en gangs skyld – vi ville nemlig ud og spise sen frokost for ikke selv at skulle lave mad i aften, da vi jo ikke gider smide en hel masse ud fra køleskabet.

Vi gik på Bateau Ivre og fik en herlig frokost ( 3 retter ) og bagefter gik vi ned til stranden – der var en hel masse boder, noget opvisning ( en slags brydning ), kick boksning, tivoli og en hel masse små spisesteder. Det er lidt en fest som vores høstfest – her er det bare Litchi høsten der fejres – det var rigtig hyggeligt bare at gå rundt der – vi fik mange smil af de lokale når vi gik der med Oliver i hånden. Der var en karrusel med biler og Oliver var vildt betaget, men da man ikke kan komme op med en voksen ville vi ikke sætte Oliver i en af dem – for så ville han bare skrige i vilden sky, så han må vente til vi kommer hjem og kan tage ham med i Tivoli og køre en tur i veteranbilerne – det vil han elske ! Næsten alle forlystelserne ( karrusel – pariserhjulet – bil karrusellen ) var ikke elektriske, men blev skubbet rundt med håndkraft af store drenge som svedte rigtig meget – der er vel også 30 grader herude i dag og der var mange børn der ville i forlystelserne. Herfra gik vi op for lige at købe lidt til turen til Tana i morgen og lidt brød til alle de små børn som går rundt og tigger ved supermarkedet. Mor har længe sagt at på den sidste dag herude ville hun købe en masse brød og give til børnene – så det gjorde vi – de var alle meget taknemmelige og sagde mange tak flere gange – ja næsten bukkede og skrabede for et flutes som for os kostede kr. 0,52……

Hjemme igen fik vi lige pakket varerne væk og gik så ud på vejen med en pose balloner ( der var vel 40 stk. tilbage i posen ) Vi ville give en oppustet ballon til de børn som løb og legede. Til at starte med gik det meget fint, men rygtet spredte sig lynhurtigt og pludselig stod der et hav af børn som alle ville have en ballon. Vi måtte flere gange skubbe dem lidt væk fra os for ikke at blive væltet omkuld – de nærmest kæmpede om at komme til. Vi pustede alle de balloner op vi havde og kunne nok have brugt dobbelt så mange, men der var kun dem der var. For os var det et herligt syn at se børn glæde sig så meget over en ballon og bagefter se hvordan de legede med dem på vejen. Især synet i deres ansigter når så en ballon sprang foran dem var skægt – de blev helt chokket….. Vi tror ikke de tidligere har haft balloner at lege med.

Så det blev til to gode gerninger i dag – takket være moren……

Efter lidt leg med Oliver var det tid til hans bad. Lucie ville komme med alle vores dokumenter kl. 19,00 og samtidig hente de ting vi ikke skulle have med til Tana – dvs. de rester af rengøringsmidler, toiletpapir, ris, kaffe osv. det ville hun meget gerne have. Hun havde flere gange sagt at hvis der var noget vi ikke skulle bruge mere – det vil sige alt vi ikke skulle bruge – ville hun gerne have det, intet herude går jo til spilde, men bruges på en eller anden måde. Der kunne man måske lære noget i vores lille luksus verden……. Hvor vi bare smider ud og kasserer ting for et godt ord.

Da Lucie var gået var det tid til at børste tænder og så se Peter Plys og nat nat.

Efter at have skrevet dagbogen skulle de sidste ting lige pakkes og så var det nat nat for mor og far.

Dag 55 - 4. december 2009

Endnu en monster varm nat med dårlig søvn for os alle. Kl. 6,15 stod far op – mor og Oliver sov stadig, men allerede der var temperaturen begyndt at stige. Mor og Oliver vågnede ret hurtigt efter, men mor ville gerne sov lidt længere, men det mente Oliver ikke mor skulle, da han ikke ville op uden mor.

Vi legede lidt på terrassen og her bor en lille pige på Olivers alder som han normalt ikke har villet hverken hilse på eller vinke til, men i dag kom hendes store søster over på terrassen med hende og efter lidt tid kunne de godt lege lidt sammen, men dog ikke mere end far eller mor var lige ved siden af. Det er den første gang Oliver overhovedet har villet noget med andre børn.

Vi skulle i dag på internetcaféen og sende en mail til Sunny Garden Hotel i Tana for lige at bekræfte vores booking fra på søndag og så havde vi aftalt at afprøve Skype med Maiken, men også denne gang virkede det ikke – vi kunne godt høre og se hende, men ikke omvendt, så det endte med at Maiken snakkede og far svarede ved at chatte – hyggelig samtale. Vi skulle også lige opdatere hjemmesiden med lidt dagbog. Udover Skype nåede vi ikke andet – det tog lidt lang tid før vi opgav forsøget og vi var nød til at slutte. Vi skulle hjem og klæde om – vi havde nemlig inviteret Lucie og hendes familie ( Lucie – mand og 3 børn )ud og spise og ville blive hentet af dem kl. 12,00.

Da vi ankom til restauranten ( Bateau Ivre )var der rigtig mange mennesker og vi var ved at tro vi ikke kunne få plads, men de rykkede to borde sammen og så kunne vi godt være der. De var alle meget beæret over at blive inviteret et så fint sted hen. Vi tror ikke de nogensinde har været et så fint sted før. Det er efter madagaskiske forhold et dyrt sted ( en hovedret koster mellem 15000 og 20000 Ar = 39 og 52 kr. ). Da man jo herned spiser stort til frokost satte de alle 3 retter mad til livs, hvor vi nordboere nøjedes med 2 retter. Lucie blev ved med at spørge hvad de måtte få og vi sagde de måtte få lige hvad de havde lyst til og hun spurgte så om jeg mente de kunne få både forret – hovedret og dessert og naturligvis måtte de det. Hun blev ved med at sige det jo var dyrt og vi sagde til hende at det skulle hun absolut ikke tænke på – og fortalte at når vi gik ud og spiste i Danmark var det meget dyrere for Anne og jeg end for os alle 8 her. Det var hun meget chokeret over. Mor tog Oliver og Lucies 2 drenge med ned på en lille græsplæne udenfor restauranten og her ville Oliver også gerne lege med drengene. Han synes det var sjovt når de løb efter ham og han så løb hen til mor. Vi havde et par hyggelige timer sammen.

Herfra blev far kørt til Maeva, hvor han skulle møde med Madam for lige at aftale detaljerne omkring turen til Tana. Hun havde aftalt med chaufføren at han skulle komme så vi fik aftalt det hele. Chaufføren ville gerne lige se hvor det var han skulle hente os og så blev jeg jo kørt hjem. Mor og Oliver blev kørt tilbage til lejligheden, men Oliver var bestemt ikke glad da far stod ud af bilen og de kørte – han græd hele vejen hjem og var ikke til at trøste, da han jo også var meget træt – han havde endnu ikke fået sin middagslur og kl. var nu 15,15. Da far kom tilbage lå han og sov. Madam fra Maeva var kørt med og da hun jo så var her fik hun lige den taske vi havde lånt til vores vasketøj med tilbage og en stor æske Anton Berg chokolade som tak for al hendes hjælp mens vi har været herude. Hun har været utrolig sød og hjælpsom selvom vi kun boede der de første 2 uger.

Mens Oliver sov gik far så tilbage til internetcaféen for at få gjort de ting vi ikke nåede i formiddags og fik lige handlet lidt på vejen hjem.

 Vi legede lidt alle 3 inden det var tid til bad – mad – børste tænder og Peter Plys.

Dag 54 - 3. december 2009

Dag 54 – 3. december 2009

Endnu en varm nat – Oliver vågnede kl. 03,00 og sov kun lidt indtil vækkeuret ringede kl. 06,00, vi skulle tidligt op i dag da Lucie ville hente os kl. 07,30. Vi skulle på kommunekontoret først for at få lavet attester på at vi var Olivers forældre, først med hans nye navn og bagefter viste det sig vi også skulle have dem med hans oprindelige navn – til hvad vides ikke. Vi fik lavet attesterne og skulle så op til bordet og først skrive under for derefter at sætte vores fingeraftryk med rødt blæk i bogen og derefter gik vi på rådhuset for at  hente Olivers nye fødselsattest. Da far læser dem igennem finder han en fejl i fars fødselsdato – om igen…. Vi sad så bare der og ventede i ca. 1½ time, hvor vi prøvede at aktivere Oliver så godt som man nu kan på et rådhus. Samtlige plakater – på fransk vel at mærke – blev studeret meget grundigt flere gange. Nå man får dokumenter lavet her er det ikke alt man får kvittering for – man betaler bare og smiler. Dette betød naturligvis at vi måtte have pungen frem og betale for noget af det der er blevet lavet i dag, da Lucie ikke kan få refunderet noget hun ikke har kvittering på og alt hvad der så var kvittering på betalte Lucie.

Efter den lange ventetid var fødselsattesten endelig klar og rigtig, herfra gik vi til teleselskabet Telma for at købe en ny telefon til Lucie – hun har i dag en gammel telefon med Orange som teleselskab og hun har flere gange sagt at de er dobbelt så dyre end Telma og at hun ville gerne have en ny – så det købte vi til hende og fyldte taletid på den – det var så en lille gave til hende som tak for hendes hjælp ( pris på telefonen 15000 Ar = kr. 38,00 og taletid 10000 Ar = kr. 26,00 – lidt for os men mange penge for Lucie og familie herude ) – nok en af de bedste gaver hun har fået længe kunne man se på hendes ansigtsudtryk !  Så nu manglede vi bare hans nationalitetsattest, som Mme Lydia var gået på dommerkontoret for at få. Hun ville så komme forbi lejligheden i eftermiddag med den. Hun var allerede ved lejligheden kl. 12,30 med den – så nu havde vi så alle dokumenter vi skulle have fra Toamasina !!

Mens Oliver og mor sov til middag gik far på internetcaféen for at læse en mail fra Collette, men da han kom derned var strømmen gået. Far gik ned i caféen nedenunder og fik noget koldt at drikke – der plejer ikke at gå så lang tid før strømmen vender tilbage, men det tog i dag lidt længere end det plejer, så far nåede lidt mere koldt at drikke og lidt frokost og gå i automaten og hæve penge ( banken har nemlig en generator ) inden der var strøm igen. Op på netcaféen og lige få ordnet mailen og så hjem igen, vi skulle have skiftet vores gasflaske i køkkenet – vi løb tør før morgenmaden i dag – så Oliver kunne få ris til aften. Vi fik en af centrets hjælpere til at hente en ny gasflaske til os – vi skulle selv betale for den, men her er gas væsentlig billigere end hjemme kun ca. kr. 100,00, så det overlever vi nok.

Vi ringede til Lucie og sagde at vi nu havde fået nationalitetsattesten og hun ville lige komme forbi for at se den og tage den med så hun havde alle dokumenter samlet. Vi inviterede hende og hendes familie på frokost i morgen på Bateau Ivre – som er en af byens bedste og dyreste restauranter, men da vi var der sidst med Jette fra AC fik vi rigtig god mad.

Lucie fortalt os, at Collette havde sagt at det er en slags tradition, at man holder en lille afskeds picnic med alle børnene fra børnehjemmet, men vi må sige vi synes det er lidt sent at begynde at planlægge noget sådant, da vi jo kun har 2 dage tilbage herude og svenskerne skal først ud og se hjemmet i morgen. Vi blev enige med dem om at det gør vi ikke. Oliver har sagt farvel til dem en gang og det må være nok.  

Efter Lucie´s besøg tog vi til Maeva for at Madame her kunne hjælpe os med at bestille den Taxi brousse vi skal bruge for at komme til Tana. Vi vil gerne af sted på søndag og håber at det kan lade sig gøre, men det ved vi først i morgen eftermiddag. Vi har aftalt med svenskerne ( Suzanne & Thomas ) at vi kører sammen, da der er god plads til os alle i den samme Taxi brousse.

Hjemme igen ville far så få bestilt vores hotel i Tana, men intet her skal jo vær let, så det tog noget tid for det telefon nr. Far havde fra nettet eksisterede ikke og det nr. som far fandt i en telefonbog var til et hotel der var lukket, men ham som svarede telefonen gav far et nr. som der dog manglede 2 cifre i – så det kunne heller ikke bruges. Far kom til at se på nummeret igen og så da at der kun var 8 cifre og der er 10 i telefonnumrene herude. Far sammenlignede numrene og satsede ved at prøve at tilføje de 2 første cifre fra det første nr. og så var far igennem til det hotel vi vil bo på – lidt heldigt eller hvad ? Far skal bare lige i morgen sende en mail til dem for at bekræfte bookingen.

Så mangler vi kun den sædvanlige slutning på dagen og en ting skal I vide:

Far vil gerne have nogle nye Peter Plys dvd´er !!!! – så det ønsker Oliver sig til jul……..

Dag 53 - 2. december 2009

Vi har alle sovet godt i nat og Oliver har for en gangs skyld ikke været vågen. Han vågnede dog tidligt allerede kl. 05,15 – mor og Oliver stod op kl. 05,30, mens far blundede lidt til kl. 06,30 og blev vækket af Oliver, som var kravlet op til far i sengen – dejligt – lige indtil Oliver mente vi skulle tumle i sengen – far var jo ikke vågen endnu.  Vi fik lidt morgenmad og kom i tøjet.

Vi skulle mødes med Lucie og Mme Lydia kl. 09,00 ved rådhuset, vi tog en taxi pousse ( cykeltaxi ) derned, da vi gerne ville skåne Oliver i varmen for ikke han fik det for varmt – vi skal jo gerne af med de røde varmeknopper ! Vi skulle have lavet Olivers nye fødselsattest og Mme Lydia var med, da hun kender en på kontoret der har med den slags at gøre. Hvorfor vores tilstedeværelse var påkrævet fandt vi aldrig ud af, men nu var vi der jo. Vores papirer var i orden, men svenskerne havde et problem for de har fået en endelig afgørelse med begge børns navne på og for at lave fødselsattesterne ville de have en på hver af børnene, så de måtte derfra til retten og få lavet nye papirer – hvordan det er gået ved vi ikke endnu, da vi ikke har hørt fra dem og ikke kan få fat på dem.

Lucie og Mme Lydia gik med dem til retten, da de alligevel skulle derned for at få ordnet Olivers nationalitets attest, man havde ikke villet lave den med Olivers nye navn – kun med det oprindelige navn, men da vi skal bruge det til hans nye pas skal det jo være med det nye navn, så det ville de få ordnet i dag. Vi håber det er lykkedes for dem, da det så er det sidste dokument der skal skaffes, da vi i morgen tidlig kl. 7,30 skal med Lucie ned og hente Olivers fødselsattest. Herfra tog vi hjem og brugte resten af formiddagen til at lege med Oliver og far var lige ned og hente / aflevere vasketøj på Maeva, da far kom tilbage prøvede mor at få en lille lur, men det lykkedes ikke…….

Efter Olivers middagslur tog vi en taxi pousse ned på internet caféen for lige at tjekke mails og opdatere hjemmesiden med lidt dagbog. Herfra gik vi ned og fik lidt sen frokost på den lille restaurant ved caféen. Igen tog vi en taxi pousse op for lige at få handlet og så hjem igen. Oliver er helt vild med at køre taxi pousse – han grinede hele vejen og sagde skiftevis pousse pousse og stor bil – han hyggede rigtigt !!

Hjemme igen legede vi igen og mor og Oliver var ude på vejen og se drengene fra vejen spille fodbold, det synes Oliver var meget spændende. Så blev det tid til bad – mad osv.

Mens vi fik skrevet dagbogen kom der lige en sms fra Mike og Sascha i Viby – hvor de lige opdaterede os om temperaturen i Danmark i dag ( -7 grader ) og det er kun ca. 40 grader til forskel I SKYGGEN !!     

Dag 52 - 1. december 2009

Det har været en meget varm nat og vi har alle sovet elendigt – vi har næsten været mere vågne end vi har  sovet…..

Oliver vågnede kl. 06,15 og vi stod op kl. 06,30. Vi havde besluttet at blive hjemme i formiddag, så Oliver kunne løbe rundt uden ble og få luftet sine knopper og i tilfælde af at Jette fra AC skulle ringe angående vores endelige afgørelse, da de jo i dag skulle til møde med dommeren.  Vi legede med Oliver og måtte naturligvis afbryde legen når der var små ”uheld” på gulvet.

Jette ringede kl. 11,15 og bad far komme til retten – der var igen fejl i Olivers navn i den endelige beslutning. Det hele var blevet forfransket. Jette og Charlotta var efter mødet med dommeren gået ned for at sige pænt goddag til ham som var ansvarlig for at dokumenterne var skrevet rigtigt og fik da at vide det var heldigt at de kom i dag for han var der ikke i morgen og fik lov at se den endelige afgørelse og så heldigvis fejlen og tænkte hurtigt og bad far komme til retten hurtigt så vi kunne få det rettet i dag.

Far var dernede i løbet af 10 min og så startede gedemarkedet. Vi blev sendt fra kontor til kontor og fra skrankepave til skrankepave. Problemet var jo at alt lukker for frokost fra kl. 12,00 til kl. 14,30, så det kunne ikke nås og far måtte komme tilbage igen senere og så fortsatte vi turen fra kontor til kontor. Man blev helt opgivende til sidst og tænkte bare – ja hvorfor er dette land så langt bagud !!! Til sidst lykkedes det så at få dokumentet rigtigt og underskrevet af de personer som skulle underskrive det.

Det tog så også kun 5 timer at få rettet et par stavefejl !!!

Det positive ved denne lille seance var at far fik den endelige afgørelse med og vi skal således ikke vente til i morgen med at hente den.

SÅ NU ER VI OFFICIELT OLIVERS FORÆLDRE – på papir med røde stempler og det hele !!!!!!

Efter vi var færdige ved domstolen skulle vi lige ud på børnehjemmet og klargøre nogle papirer med Mme Lydia sagde Lucie, men da vi kom derud, fik Lucie bare en kuvert med dokumenter som hun læste igennem og skrev så et brev til Mme Lydia og sagde at hun havde møde med hende i morgen tidlig for at klargøre nationalitetsattesten og fødselsattesten på Oliver som er de to dokumenter vi nu mangler. Mme Lydia har vist nok bestilt nationalitetsattesten og den skulle vi få indenfor 48 timer – så det er senest torsdag og i morgen tidlig kl. 09,00 skal vi mødes ved rådhuset for så at få lavet fødselsattesten og vi er så spændte på hvor længe vi skal vente på at få dem. Vi håber at kunne tage til Tana i weekenden !

Inden vi kørte til børnehjemmet ringede far lige til mor for at hun vidste at far ikke var lige rundt om hjørnet, da klokken var blevet 17,15 og far ikke vidste hvor lang tid det ville tage endnu. Så mor fik pludselig travlt med at få Oliver i bad – få gemt Olivers ”store” bil væk - givet mad osv. for far plejer jo at lave mad mens Oliver er i bad. Da far kom hjem var mor ved at give Oliver mad. Da far trådte ind af døren lyste Oliver helt op og hvilket smil at få når man kommer hjem – det var virkelig lige til at få fars strabadser fra i dag til at gå væk. Skønt at blive modtaget sådan af sin søn – det får han aldrig af mor…….

Efter maden var det tid til den sædvanlige trumme rum og så nat nat.

Dag 51 - 30. november 2009

Oliver har i nat sovet nogenlunde og ikke hostet helt så meget som i går, dog var han pga. varmen vågen mange gange. Han vågnede kl. 05,30, hvor vi alle stod op. Vi skulle jo gerne have Oliver til at sove en tidlig middagslur i dag, da vi jo skulle ud og spise med Jette ( AC Børnehjælp ) og Charlotta fra det svenske adoptionsbureau til frokost. Vi stod op, men mor måtte gå ind og lægge sig igen, da hun havde en påbegyndende migræne. Far og Oliver legede og kiggede i pegebøger på terrassen. Så lavede vi tidlig morgenmad til Oliver – dvs. Oliver sad på køkkenbordet ved siden af far og fulgte nøje med – han skal nok få lært at lave mad af far – vi må jo begge hjælpe mor….

Mor vågnede igen kl. 07,15 og kom op – hun havde fået det lidt bedre. Lucie skulle have været her kl. 07,00, men sendte en sms at hun først kom kl. 07,45 – igen Madagaskar tider – det gider vi nu ikke hidse os op over længere – det er vi blevet vant til. Hun skulle komme for at informere os om dagens program, samt have vores pas som hun igen skulle have kopi af. Hun ville hente os kl. 12,00 og køre os til Hotel Joffre, hvor Jette og Charlotta bor og derfra ned til en restaurant ved stranden.

Hele formiddagen gik med at lege med Oliver og kl. 09,15 gik vi alle ind for lige at få Oliver til at sove lidt, da frokosten jo ville være der han normalt sover. Det var ikke noget problem han sov i løbet af 20 min. Mens Oliver sov fik mor og far et bad og fik lige slappet lidt af på terrassen – det har i dag været en meget varm dag næsten uden vind. Kl. 10,40 vågnede Oliver – mor og far sad på terrassen og hørte pludseligt Mama fra soveværelset – far gik ind og tog ham op. Han var i et herligt humør og hoppede op og ned på fars skød – han plejer ellers lige at skulle sidde hos mor og sumpe et kvarters tid inden han vågner.

Lucie var her kl. 12,00 og vi tog af sted. Vi kom ned på Hotel Joffre og der sad 2 hvide kvinder på terrassen – den ene med en føtex pose – det måtte jo så være Jette. Vi har ikke mødt Jette før – kun mailet og talt i telefon med hende, så det var rart at sætte et ansigt på hende. Vi kørte ned til restaurant Bateau Ivre – det er også der den offentlige poolen er – vi fik et bord med udsigt over stranden og hvor der luftede lidt – skønt.  Vi sad og snakkede lidt inden vi bestilte mad, Oliver derimod sad helt tavs på mors skød, men det er jo den reaktion han har når der er fremmede.

Vi sad og snakkede med Jette om vores oplevelser herude og om de problemer / frustrationer, vi har haft herude, for der har jo været lidt ting som ikke har været ok og for at de fremtidige adoptanter der skal herud ikke skal have de samme problemer / frustrationer er det jo med at få rettet mest muligt efter vores ophold. Jette var meget glad for vores tilbagemeldinger og ville tage det op med Lucie og Collette. Hun skulle efter vores frokost have møde med Lucie og når hun kommer tilbage til Tana med Collette. De skulle i eftermiddag ud til børnehjemmet og var naturligvis interesseret i hvordan Oliver havde taget at komme derud igen og om hvordan vi havde oplevet overdragelsen. Hvad vi manglede ved den ”pludselige” overdragelse var at der ikke var nogen som fortalte os om hans daglige rutiner – spisevaner – sovevaner og den slags ting. Vi glemte jo selv at spørge da vi jo var lidt overraskede over at vi fik ham med allerede den 1. dag og overvældet over pludselig at blive forældre for en lille stump efter så lang ventetid.

Vi havde et par hyggelige timer med de to og Oliver livede dog også op – han snakkede lidt med sig selv, mor og far, men ikke ” de fremmede ”, sang lidt og løb lidt rundt i restauranten. Jette fik endda et lille smil fra ham – store sager. Jette er rigtig sød og meget let at snakke med og vi er rigtig glade for at have mødt hende herude. De skal i morgen ned til dommeren og hilse på og vil her forsøge om det ikke er muligt at vriste den endelige afgørelse fra hende – det er dog kun 1 dag før vi ellers får den, men alt tæller !!

Vi ville lige have handlet et par småting på vejen hjem og gik derfor. Oliver ville ikke op i vognen og ville heller ikke gå – dette skyldes at han her i varmen har fået mange varmeknopper på numsen efter hans ble. Det er kommet hurtigt de sidste 2 dage, men her har også væres meget varmt – så vi bar ham på skift – føj hvor er han tung her i varmen – både mor og far svedte som små svin – det løb bare af os !!

Hjemme igen tog vi tøjet og bleen af Oliver så han bare løb rundt i T-shirt, så hans knopper kunne få lidt luft og så måtte vi jo tage de uheld der kom. Det lykkedes også Oliver indenfor 2 timer at tisse 2 gange på gulvet og 1 gang mens han sad på mors arm – det var mor rigtig glad for !!

Jette og Charlotta ville komme forbi for at se lejligheden efter deres besøg på børnehjemmet og kom mens vi var ved at give Oliver mad. Så ville Oliver ikke spise mere. De var ret overraskede over størrelsen og prisen og vil helt klart anbefale det til fremtidige adoptanter. Ligeledes skulle de besøge Mme Odette som er repræsentant for Terres des Enfants ( den organisation som står for børnehjemmet herude )  og hende som står for udlejningen af lejligheden også.

Det er også et godt sted at bo, dejligt roligt – rimeligt centralt og god plads til at lege med Oliver. Da de var gået lykkedes det at få lidt mere mad i Oliver og så legede vi lidt inden det var tid til Olivers bad – børste tænder og Peter Plys – grundet hans korte og tidlige middagslur var han meget hurtigt puttet i dag.

Lige nu sidder vi med en følelse af at dagen i dag har været en rigtig god og hyggelig dag og har besluttet at der hvor vi spiste frokost også er der vi vil spise den sidste aften vi er herude i Toamasina – det er den bedste mad vi har oplevet i Toamasina endnu.       

Dag 50 - 29. november 2009

Oliver har i nat været meget urolig i sin søvn og var vågen et par gange. Han er blevet lidt forkølet og har hostet en del i nat. Mor og Oliver stod op kl. 06,15 og vækkede far kl. 07,00. Oliver kom op i sengen og gav far et morgen kys – det er jo en skøn vækning. Efter morgenmaden legede vi lidt og kiggede lidt i hans lille pegebog inden vi tog tøj på til vores lille formiddags tur. Vi gik op i byen for lige at få købt lidt bleer og nogle æg til Olivers morgenmad. Vi gik hurtigt hjem igen, da mor har lidt ondt i maven og gerne ville hurtigt hjem.  Da vi skulle gennem kassen i supermarkedet – der hvor slikkepindene står – ville han have en bon bon, men mor sagde nej – med det resultat at han skreg hele vejen hjem i klapvognen. Vi er næsten sikre på at han kun kender slik ved navn ( bon bon ), da han jo ikke vidste hvad han skulle stille op med slikkepinden i går andet end at holde den i hånden og kigge på den.

Efter en lille frokost – da Oliver ikke rigtig har den store appetit om dagen, vi tror det skyldes varmen herinde i byen -  var det tid for mor og Oliver at få en middagslur – igen skulle far med ! Da de begge sov trygt gik far på internetcafé og opdaterede lige hjemmesiden med et par dages dagbog og fik sendt nogle mails. Mens far sad på internetcaféen kom der en sms fra Lucie – hun ville komme forbi lejligheden, men da de to lå og sov ringede far til hende og aftalte hun skulle komme senere.  Det var fordi den svenske adoptionsrådgiver som er på besøgsrejse sammen med Jette fra AC gerne ville mødes med det svenske par i morgen, men vi har fortalt at de ikke kommer til Toamasina, så hvis hun vil mødes med dem må hun selv aftale et møde med dem i Foulpointe.

Herefter var det tid for den sene eftermiddags tur – vi skulle have hentet vores vasketøj på Maeva og høre om hun havde en pris på en bil til Tana. Vi fik vores vasketøj og en hilsen fra hende med priser på transport – den ene i bil og den anden på en hel taxi bus. Taxi bussen er det billigste, men vi vil lige tjekke prisen, da vi synes det lyder meget billigt. Vi kan jo alligevel ikke bestille noget før vi har papirerne på plads.

På vejen hjem talte vi om hvad vi skulle spise til aften eller om vi skulle få noget på vejen. Mor kom med mange gode forslag lige fra rugbrød med havarti ost til en MC chicken menu  og chili cheese tops til Dominos pizza – det er jo søndag. Men mor måtte nøjes med omelet med ost og hertil fik hun RIS !!!

Hun savler endnu over tanken om MC menuen…..

Så var der kun at børste tænder og Peter Plys tilbage for i dag inden det blev nat nat for lille manden.

Det er utroligt at man kan få en hel dag til at gå med så lidt………………

Dag 49 - 28. november 2009

Oliver har sovet nogenlunde og var kun lige vågen en enkelt gang omkring kl. 04,00 og faldt hurtigt i søvn igen. Han vågnede igen kl. 05,30 og stod op med mor kl. 06,00. Far stod op kl. 07,00 og lavede morgenmad.

Det meste af formiddagen gik med at lege med bil – bold m.m. og omkring kl. 10,00 gjorde vi klar til dagens formiddags tur, vi skulle lige have købt lidt drikkevarer som vi ikke fik med i går og så skulle vi ned og aflevere en paraply som en venlig mand havde lånt mor i går.

Oliver har flere gange sagt bon bon faktisk hver gang vi har været ude og handle og han har set en pose slik / chokolade, så i dag købte vi en lille slikkepind til ham. Han ville først ikke rigtig smage den, men efter lidt tid stak han tungen ud på den og slikkede lidt, men tog den ikke i munden og så sad han bare med den i hånden hele vejen hjem.

Hjemme igen var det tid for at Oliver fik lidt frokost inden han skulle ind og sove med mor. Lucie kom lige forbi for at høre om det var ok for os at spise frokost med Jette ( fra AC Børnehjælp ) og Charlotta ( fra det svenske adoptionsbureau ) på mandag og det ville vi naturligvis gerne. Vi fik aftalt kl. 12,30 nede på Hotel Joffre hvor de skal bo – det er et af de bedste hoteller i byen, men hvor ser det sølle ud udefra. De er begge på besøgsrejse og ville gerne møde os som er herude. Ligeledes ville Lucie gerne have os til at kontakte Suzanna og Thomas for at høre om de også ville deltage – så det gjorde vi naturligvis, de kan desværre ikke komme – de er jo ikke længere her i Toamasina, men flyttede ud til Foulpointe for en lille måned siden.

Oliver ville ikke putte med mor alene – så far måtte gå med i dag og da de så begge var faldet i søvn gik far på Maeva for at hente vores vasketøj – som dog ikke var klart endnu, men først i morgen. Dette skyldes sikker vejret i går hvor det stod ned i stænger hele dagen. Samtidig spurgte jeg lige Madame om hun kendte nogen med en god stor bil der evt. kunne køre os til Tana og høre hvad prisen evt. ville være for det. Det ville hun gerne undersøge og så kunne vi få besked i morgen når vi hentede vores vasketøj. Man må sige at selvom vi ikke bor der mere er de meget søde og hjælpsomme.

Hjemme igen var mor vågnet, men Oliver sov stadig. Da Oliver var vågnet legede vi igen lidt inden vores eftermiddags tur som skulle gå til et lille marked , som var stillet op i forbindelse med en stor koncert der er nede ved stranden i dag. Koncerten er sponseret af THB ( Det lokale øl mærke på Madagaskar ) – der er forskellige kunstnere a la Grøn Koncert i Danmark. Vi har set plakater for denne koncert flere steder vi har været og det lader til det er en landsdækkende turné. Det viste sig at markedet var MEGET lille og var overstået i løbet at 10 min. så vi fortsatte ned i byen for at finde et sted at spise lidt tidlig aftensmad.

Vi tænkte at prøve Hotel Joffre, men deres restaurant åbner først kl. 19,00 og det var ikke muligt at få noget at spise der, så vi gik ned på MFC hvor vi havde set de også havde andet end bare kyllingen vi havde fået sidst. Vi fik et par gode nudel retter og en gang pom. frittes – så var der jo lidt Oliver også kunne spise – han er glad for pom. frittes med ketchup på – hvis de ikke er dyppet i ketchup så man kan se ketchup´en vil han ikke have dem….

På vejen hjem gik vi forbi Gastro Pizza og fik en is – Oliver ville ikke rigtig have noget af den til at starte med, men da han så vi gik og spiste vores ville han gerne have lidt. Han fik først lidt af fars is, men da han synes mors var bedre skiftede han pludselig mærke – GOD dreng.

Hjemme igen legede vi lidt inden Oliver skulle i bad – børste tænder – se Peter Plys og så i seng.

Mens mor puttede Oliver ringede far lige til George og ønskede ham tillykke med fødselsdagen i dag og fik en kort snak med mor også. Herefter ringede vi begge til Sascha og ønskede hende tillykke med fødselsdagen i dag og fik en kort snak. Selvom man er på den anden side af jorden skal man jo huske de vigtige dage alligevel. Mor ringede lige og talte kort med Betina og så var det slut med at telefonere for i dag – det koster jo en mindre jetjager at ringe herfra, men det var nu dejligt lige at høre et par velkendte stemmer.

Dag 48 - 27. november 2009

Oliver har sovet godt i nat, men der har også været køligt, da det har regnet det meste af natten, han var lige vågen en enkelt gang omkring kl. 04,00, men sov så igen til kl. 05,30. Mor stod op med ham og far stod op kl. 07,00 og fik lavet noget morgenmad til folket. Vi var spændte på om Oliver ville spørge til sin nye bil, da vi i aftes gemte den væk lige inden aftensmaden for at han ville spise. Han spurgte til den i aftes, men far sagde : Den er træt og gået i seng – nat nat - det tog han for gode varer og slog ud med armene og det var så det. Her til morgen spurgte han først efter bilen efter morgenmaden, hvorefter vi så fandt den frem igen.

Vi fik tøj på for at gå vores morgentur – vi skulle på markedet og købe lidt småting. Mor har i nogle dage sagt hun gerne ville have Oliver klippet, så vi tog chancen og gik ind hvor far var blevet klippet i går. Oliver var ikke glad for at sidde i stolen, så mor tog ham på skødet – så gik det lidt bedre, men far var nød til at holde hans hoved roligt i perioder så frisøren kunne komme til. Vi regnede med at han bare blev studset og frisøren startede med maskinen og det så ok ud, men lidt senere kunne vi godt se at DET BLEV MEGET KORT. Vi havde åbenbart ikke forklaret os godt nok. Så nu er Olivers smukke krøller væk. Det er mors skyld har far forklaret til Oliver – det var hende der ville have dig klippet…… Den der nok fortryder det mest er så mor – hun var godt nok ked af det og har nok 1000 gange i dag sagt undskyld til Oliver. Vi gik hurtigt hjem for lige at skylle alle hårene væk og så gik vi af sted på markedet.

Hjemme igen fik Oliver lidt frokost – vi ville vente til senere og så var det tid for mor og Olivers daglige middagslur, mens far gik på internetcafé for at lægge billeder på hjemmesiden. Vi havde aftalt at mor og Oliver så skulle komme derned når de vågnede. Far han ventede og ventede og til sidst pakkede han sammen og gik hjemad – det er ligeud hele vejen – så han regnede med at hvis de var gået hjemmefra ville han møde dem. Far var lige kommet ud da det begyndte at regne, så hvis de var gået ville de nok være vendt om igen. Far kom hjem og der var alt lukket og klapvognen væk…… de var derude et sted i øsende regnvejr ! Far fik lige sat computeren inde på kontoret og gik så tilbage mod internetcaféen – I ØSENDE REGNVEJR – for de måtte da være på vej hjem. Far mødte dem lige overfor internetcaféen – de var kommet lige som far var gået og havde stået der i næsten tørvejr siden. Det viste sig at grunden til at de var kommet så sent var 1: Oliver havde sovet længe og 2: Mor og Oliver havde været ude og bruge penge ( fars fødselsdagsgave ) – derfor blev far gennemblødt !

Vi stod lidt under et halvtag og ventede på at regnen skulle stoppe – det gjorde den ikke.

Vi prajede en taxi til at køre os hjem – vi bad ham vente mens vi lige fik noget tørt tøj på for at han så kunne køre os til supermarkedet og hjem igen når vi havde handlet. Vi må indrømme at når det regner her SÅ REGNER DET – vejene er totalt oversvømmet og de afløbskanaler der er langs vejene kan slet ikke følge med – dette kan naturligvis skyldes at de flere steder er fyldt med alt muligt andet end vand.

Hjemme igen legede vi lidt inden Oliver skulle i bad og far lave mad. Efter maden var det det sædvanlige med at børste tænder ( Oliver er nu begyndt at stille sig med åben mund og vente på at far børster hans tænder ) så Peter Plys og nat nat.     

Dag 47 - 26. november 2009

Oliver har sovet nogenlunde og var kun vågen 1 gang i nat. Han vågnede dog op til dåd kl. 05,15, hvor mor stod op med ham. De gik ind og legede i stuen, mens far sov lidt længere. Far stod op kl. 07,00 og lavede morgenmad. Oliver fik i dag ris og omelet – han har i de sidste 10 dage ikke fået ris, men kun omelet og brød om morgenen, da det er for besværligt at få forklaret, at vi ønsker ris som ikke er tørre til ham – det fandt vi ud af da vi var i Foulpointe. Det har regnet stort set hele natten og gjorde det stadig til morgen, så vi trak tiden lidt og håbede det ville klare op. Vi skulle jo gerne ned og aflevere / hente vasketøj og på internetcafé for at tjekke vores mail og opdatere hjemmesiden og far skulle ud og klippes da han efterhånden er blevet lidt for langhåret.

Pludselig kl. 08,30 stod Lucie udenfor og var kommet for lige at opdatere os på sagens gang. Hun havde desværre ikke kunnet få lavet Olivers fødselsattest uden den endelige afgørelse. Det er den vi først får den 2. December. Yderligere skulle hun bruge vores pas for at kunne dokumenter overfor nogle myndigheder at de kopier hun havde af vores pas var autentiske. Efter at hun var ved os skulle hun ned til dommeren for at høre om det kunne lade sig gøre at få den endelige afgørelse den 2. December om morgenen – for at vi derved kan spare en dag herude inden vi skal til Tana – alle andre gange vi har skullet noget ved dommeren har det først været kl. 14,30 og så ville vi ikke kunne nå at få gang i de andre papirer denne dag, men først dagen efter og derved spilde en dag.

Kl. 10,00 kom Lucie tilbage med vores pas og fortalte, at hun havde talt med dommeren og at vi godt kunne få den endelige afgørelse om morgenen den 2. December – det er jo dejligt. Lucie vil hente os her og køre os ned til retten og bagefter går vi direkte ned for at få lavet de andre dokumenter – hvor lang tid det så tager vides ikke, så vi må vente med at bestille den bil vi skal have til Tana.

Der kom lidt ophold i vejret og far gik ud for at blive klippet – det er nok det billigste sted i verden at blive klippet – det koster kun 1000 Ar ( ca. kr. 2,60 ) og hvorfor far har taget en barbermaskine med helt herud og betalt i dyre domme for overvægt når man kan gå til den lokale frisør / barber og blive barberet for 800 Ar ( ca. kr. 2,00 ) vides ikke.

Da far kom hjem ( kl. 10,45 ) lå mor og Oliver og sov…… Det var nu lige tidligt nok at sove til middag synes far, men der var jo ikke noget at gøre ved det. Far fandt senere ud af, at det var mor der havde lokket Oliver op i sengen med en flaske – bare for lige at ligge og slappe lidt af – ja ja hvad tror I ???? Hvad er det lige der sker når man lægger et barn i en seng med en flaske – ja jeg spørger bare….

 Mor og Oliver vågnede kl. 12,00 – så var det tid til lidt frokost til Oliver inden vi skulle have ordnet dagens gerninger. Lige efter frokost gik far ud og tog en push push ned med vasketøj og så videre til internetcaféen, hvor mor og Oliver så kom ned lidt senere. Forbindelsen dernede var i dag utroligt langsom, så der blev kun tjekket mails og lagt dagbogen på hjemmesiden – der var jo så også for 12 dage. Billeder blev opgivet, men vi læste lige alle de dejlige beskeder vi har fået – det luner jo at der er så mange der følger med og tænker på os – det er vi rigtig glade for.

Da vi var færdige på internetcaféen gik vi ind på en lille restaurant der ligger ved siden af og fik lidt frokost, for mor og far spiste ikke noget tidligere. Herfra skulle vi egentlig lige have handlet et par småting, men det var begyndt at dryppe lidt så vi valgte at gå hjem i stedet for. Vi nåede lige at komme hjem inden det for alvor begyndte at regne igen.

Da vi kom hjem legede vi igen med bl.a. Olivers nye bil – den er han rigtig glad for !!!

Pludselig stod Lucie her igen – denne gang med sin datter og ene søn – datteren ville gerne se de hvide, nu havde hendes brødre jo set dem og snakket om dem – så nu ville hun også møde dem. Hun var en rigtig køn pige, med meget karakteristiske malagas træk.

Det blev tid til at få lavet lidt aftensmad mens Oliver fik sit bad. Herefter børste tænder – Peter Plys igen igen og så nat nat.     

Dag 46 - 25. november 2009

Efter en kort nat startede dagen tidligt kl. 03,45 – vi skulle jo i dag tilbage til Toamasina efter vores lille ferie. Vi skulle spise morgenmad kl. 04,30 – kl. 04,40 kom der en af personalet og 04,50 fik vi så morgenmaden. Det var ikke ok for vores taxi kom kl. 05,00 så vi nåede kun lige at få et par bidder i Oliver og ikke noget særligt selv. Vi skulle tjekke ind ved båden kl. 05,30 og den sejlede så kl. 06,00.

Det så ud til at blive en fornuftig tur over, men nej da vi kom udenfor revene kom bølgerne og far som ellers nok kan være ude at sejle fik det mere og mere skidt – ikke at der skulle kastes op nej men koldsved over hele kroppen og kvalme. Det er sikkert fordi far ikke fik noget mad i maven inden vi sejlede ! Oliver derimod så ud til at have det ok – lige indtil ca. ½ time før vi kom i land – han så ud til at få det lidt skidt og begyndte at græde højlydt – vi tog han trøje af så han ikke havde det så varmt og det hjalp – han faldt lidt til ro igen.  

Nå men vi kom i land langt om længe. Da vi kom op til minibussen fra rejsebureauet så den godt nok pakket ud og da vi kom nærmere kunne vi se DEN VAR FYLDT og der stod yderligere 5 foruden os der skulle med. Far fik fat i chaufføren og spurgte hvor vi alle skulle være og de måtte jo så tage nogle folk af bussen og sende dem med en taxi bus i stedet for deres egen minibus. Nå men der blev da så plads til os – ja ikke mere end 2 sæder, så Oliver måtte sidde på skødet – det blev en lang tur…..  men Oliver klarede det fint og var  godt humør – han pjattede og legede på mors skød – for mor var det dog knapt så sjovt når han hoppede rundt…..

Da vi ankom til Toamasina var det blevet godt vejr og solen skinnede. Vi prajede en taxi til at køre os hjem. Far havde aftalt prisen med ham ( 3000 Ar = 8,00 ), men kunne høre at en anden chauffør stod og sagde til vores chauffør prisen var 5000 Ar. Den anden chauffør regnede nok med at vi var turister som kunne flåes  – men nej vi ved godt at en tur i byen koster 2500 – 3000 Ar.

Da vi kom hjem fik vi sat vores ting indenfor og straks fløj Oliver over til hans legetøj og begyndte at lege med det – det hele på en gang – vi havde ellers haft noget af det med på turen, men han må have savnet resten. Vi fik pakket ud og det var egentlig meningen at vi ville have haft en middagslur, men Oliver sov den sidste time i bussen, så vi regnede ikke med at kunne få ham til at sove. Vi gik i stedet for ned i byen for at handle ind – vi havde jo ligesom intet i køleskabet udover en kold Zero til mor da hun kom hjem….. Dejligt mente hun !! Nu havde hun jo ikke fået dem kolde i 10 dage.

Vi fik fundet de ting vi skulle have og da vi så skulle ud fra supermarkedet stod det ned i stænger og jeg mener STÆNGER. Vi gik ud under et halvtag og ville vente lidt med at gå. Der blev hurtigt fyldt under taget – mærkeligt nok. Vi håbede det hurtigt ville være ovre og der gik dog også kun ca. 30 min inden vi kunne traske hjem igen. Vi havde købt en lidt større bil til Oliver han skulle have når vi kom hjem – vi var spændte på at se hvad han sagde til den – den er en del større end de andre han har.

Hjemme igen fik vi lige sat varerne væk og så var det tid til at Oliver skulle have sin gule 4 hjulstrækker. Mor gik ud og fandt den frem og viste ham den. Han udbrød straks Orv stor BIL og hans ansigts udtryk sagde bare alt – han blev rigtig glad. Han legede faktisk kun med den resten af eftermiddagen – vi måtte gemme den væk mens han var i bad – ellers havde vi aldrig kunnet få givet ham mad. Han spurgte godt nok til den men far sagde, at den var blevet træt og var gået i seng nat nat. Han kiggede bare på far og det var så det – det blev åbenbart accepteret…..

Efter aftensmad –børste tænder – Peter Plys var det nat nat.

Oliver er stadig hæs og det lader til at han har lidt ondt i halsen, så vi vil i morgen se om vi kan få et eller andet på apoteket til ham.

Dag 45 - 24. november 2009

Oliver har i nat været en del vågen og har ikke sovet ret godt. Han har holdt mor vågen det meste af tiden – far fik dog sovet en del.

I dag var det så afgang fra Ils Aux Nattes efter 4 overnatninger. Det er et dejligt sted, men der er ikke meget at foretage sig her – det er her man tager hen hvis man vil have sol og hvide strande med en god bog, hvis man da ikke er til snorkling og fiskeri.

Vi stod alle tre op kl. 05,45 og hyggede lidt på terrassen, før vi fik et bad inden morgenmaden – vi nåede lige at få pakke nogle af vores ting inden morgenmaden. Efter morgenmaden gik vi ned og fik pakket det sidste og satte os op ved restauranten og fik lidt koldt at drikke, mens vi ventede på at klokken skulle blive 9,00 – hvor båden skulle tage os tilbage til Ils Sainte Marie. Vi havde fået arrangeret at vi ville blive hentet ved båden af chaufføren fra Vanivola kl. 9,30. Chaufføren dukkede dog ikke op før kl. 10,15 – fedt med Madagaskar tider….

Vi fik vores ting over i bungalowen og fik bestilt en taxi for at tage ind til byen og shoppe lidt og spise lidt frokost. Vi gik lidt rundt i gaderne og så på de enkelte boder -  man kan jo undre sig over hvem der køber alt det skrammel de sælger. Vi fik dog købt lidt af deres skrammel til Olivers værelse – en tromme, nogle rammer og nogle dyr.   

Tilbage til Vanivola for at få en tiltrængt middagslur – Oliver var den første der vågnede ( efter 1,5 time ) – lidt for hurtigt, men havemændene her gik og larmede udenfor. Vi kunne godt mærke at det var en for kort middagslur for Oliver – mor klagede også – han var meget pyldret og vrøvlet, men da han fik øje på bolden i kufferten livede han lidt op og ville lege med den – det fik han så lov til. Da vi vågnede efter vores middagslur var Oliver pludseligt blev meget hæs i stemmen – det skyldes nok at der i nat på Ils Aux Nattes var temmelig koldt – selv mor og far frøs lidt og da Oliver jo ikke kan fortælle os det endnu tror vi også han måske har gjort det.

Da vejret var blæsende og let overskyet synes vi ikke lige med Olivers stemme at vi ville gå i vandet – så vi tog igen ind til byen og gik lidt rundt og hyggede og så på endnu mere skrammel og købte igen lidt af det – vi ser det som et ulandsprojekt…..

Tilbage på Vanivola gik vi ud og legede lidt med bolden i sandet og nu var Oliver i sit es og piskede rundt efter bolden. Han var ligeledes vild med at grave i sandet og specielt, da far begravede sine fødder i sandet skulle hans også begraves – det synes han var vildt sjovt – så det gjorde vi et par gange eller otte.

Så var det tid til et bad, da Oliver havde sand overalt og da vi så kom ind var strømmen så igen gået – så vi måtte trække tiden lidt. Vi fik vores bad og gik i restauranten for at få vores aftensmad – vi havde bedt om at Olivers mad var klar kl. 19,00 – det var den så også i dag, men det er altså for sent for ham at spise. Det var dejligt på Maningory – der kunne man bestille børnenes mad tidligere og så selv spise bagefter – det kan man ikke på dette sted.

Resultatet var at da Oliver havde spist ½ delen af sin mad var han færdig som gårdsanger og var egentlig klar til at komme i seng, men mor og far var jo ikke helt færdige endnu, så mellem retterne måtte vi på skift aktivere ham ved at gå små ture for at se på billeder af fisk, hvaler, biler og andet.

Herefter har det tid til at børste tænder og i dag stillede Oliver sig med munden åben så far kunne børste dem – ha synes ligefrem det var sjovt – så han stak tungen ud af munden og grinede højt for at drille far – det er jo dejligt at han nu synes det er ok at få børstet sine tænder. Far håber han er lige så let i morgen…. Herefter Peter Plys og nat nat.

Efter Oliver var puttet og mens far skrev dagbog var det tid for mor at  ringe til Maiken – hun har nemlig fødselsdag i dag og bare fordi vi sidder i den anden ende af verden skal hun jo ikke glemmes. Da vi ringede troede hun vi havde glemt det og var meget glad for at vi havde husket det.         

Som afslutning på vores lille tropiske ferie begynder det nu også at regne……

Dag 44 - 23. november 2009

Oliver har i nat været en del vågen og ikke sovet ret godt og det har mor og far så heller ikke. Vi stod op kl. 06,30 og hyggede lidt på terrassen inden morgenmaden. Igen i nat har det regnet, så der var lidt fugtigt til morgen og stadig overskyet – ikke just svømmevejr fra morgenen af.

Efter morgenmaden valgte vi så - grundet vejret - at hyre en piroque ( en båd lavet af en udhulet træstamme som sejles med stav ) – vi havde i går fået tilbud om en tur øen rundt for 50.000 Ar ( ca. 125,00 kr. ) – det lød da ok. Turen ville vare ca. 1 time og der var ikke meget vind i dag – så det var vist dagen at gøre det på. Selve turen bød ikke på så meget, man kunne se flot en grøn ø, med hoteller, bungalows, hvide sandstrande og krystal klart azur blåt vand. En flot tur !

Tilbage på Maningory satte vi os ved restauranten og fik lidt koldt at drikke og vejret var begyndt at tegne til at vi i eftermiddag kunne få en tur i vandet – det ville jo være skønt.

Efter endnu en god frokost var det tid til en lille middagslur – i dag for os alle tre. Far sov kun ca. ½ time, mens de to andre sov et par timer. Da alle var vågnet tog vi badetøjet på – der var strålende solskin fra en næsten skyfri himmel. Vi gik lidt hen ad stranden, hvor vi havde set der ikke var nogen sten og bund græs, men bare klart vand og sand ! Det viste sig at der godt nok var lidt hurtigere dybt og lidt flere bølger her end henne hvor vi badede sidst. Far tog Oliver på armen og mor tog baderingen og vi gik ud i vandet og igen var det uden nogen form for protester fra Oliver. Da vi var kommet ud satte vi Oliver ned i hans badering og så var han klar og begyndte straks at plaske. Heller ikke bølgerne gjorde ham noget i dag – altså når han først er i vandet, men de skræmmer ham stadig når han står på stranden. Far og Oliver legede i vandet, mens mor sad på stranden og slikkede lidt sol – det var første gang mor kunne gå op af vandet og lade Oliver blive alene med far i vandet uden at komme med højlydte protester – vi rykker grænser hver dag. Efter et par timer i vandet og far var blevet helt rynket gik vi tilbage og fik et bad inden aftensmaden.

Da der igen i dag var mange myg ved vores terrasse gik vi op på terrassen ved restauranten og fik lidt koldt at drikke, mens vi ventede på at klokken blev 18,30 – så vi kunne bestille mad til Oliver. Vi kunne se at han i dag var temmelig træt efter vores bade tur, så det var med at aktivere ham og få ham givet noget mad inden han blev for træt til at ville have mad. Vi fandt et af fiskebladene i restauranten ( et med mange fiskebilleder ) – han er helt vil med at se billeder af fisk og vi skal hver dag hen og se væggen med trofæ billederne oppe i restauranten – der er et billede med en fisk af en slags som var 250 cm lang og vejede 320 kg – en ordentlig krabat !!

Vi må indrømme at vi er glade for at dette er den sidste dag på øen og vi i morgen skal tilbage til Ils Sainte Marie en enkelt dag inden vi vender tilbage til Toamasina – da man her ikke har andet at foretage sig end bade, fiske eller snorkle og blive ædt af myg. Der er rigtig dejligt her, men for os er 4 dage bare i overkanten uden noget at foretage sig, specielt når vejret har artet sig som det har. Vi må jo give Mette og Frank ret – man får noget fantastisk mad her på Maningory – hvis man altså spiser fisk…. Mor må indrømme at menukortet / dagens menuer er ved at blive lidt trivielle – da det eneste der ellers serveres af kød mange gange er zebu – hvilket også er godt, men ikke hver dag.

Efter en god middag var det tid til I ved nok hvad…….

Dag 43 - 22. november 2009

Igen en god nat for Oliver – han var kun vågen 1 gang og var endeligt vågen kl. 06,00, men sad så stille i sengen af far og mor bare sov. Først kl. 06,30 kedede han sig så meget at han gav lyd fra sig så vi vågnede. Vi stod alle op og sad lidt og hyggede udenfor på terrassen inden morgenmaden – for de møder først i restauranten kl. 07,00 – så der var morgenmad kl. 07,30. Vi sad længe ved morgenbordet i dag – der var lidt overskyet så det var ikke lige badevejr – vi var lidt bange for at det blev for koldt for Oliver.

Her blev dagbogsskrivningen lige afbrudt da far sad på terrassen med computeren og skrev hørte han noget løbe i græsset ved bungalowen og pludselig sad der en lemur ( en af dem fra den anden dag – det har nemlig vist sig der er 2 på hotellet ved siden af )på kanten af terrassen – far var ved i bogstaveligste forstand at skide en grøn !! Far prøvede at jage den væk, men den blev siddende og da den begyndte at komme nærmere søgte far tilflugt inde i bungalowen, hvor alle skodder heldigvis var lukkede pga. myggene. Far åbnede døren på klem – den sad der stadig….. Han kastede en banan ud i græsset i forhåbning om at den så forsvandt, men nej den satte sig bare ud og spiste bananen og gik så tilbage på terrassen – efter lidt tid sprang den dog op i et træ og for at far kunne finde ud af hvor den var lyste han op i træet og fandt den, men da den var blevet lyst på et stykke tid sprang den en gren nærmere far og knurrede af ham – så far skyndte sig at slukke lygten. Efter lidt tid vågede far sig igen udenfor og kunne høre lemuren springe fra gren til gren i træerne og så den så hoppe ned på stranden længere væk. Vi har så valgt – kyllinger som vi er - at fortsætte dagbogsskrivningen inden døre i dag !

Nu er vi sikre på at den banan vi havde med til Oliver den første dag er blevet spist af en af lemurerne, vi kom tilbage fra stranden og fandt på terrassen bananskrald og vores  banan fra en pose inde i den aflåste bungalow var  væk – den må være hoppet ind af de åbne vinduer. Vi undrede os godt over at det var det eneste det var taget fra posen – da der både var kiks, rosiner og en plade af mors hvide chokolade i posen.

Tilbage til dagen i dag – valgte vi at gå en tur så mor kunne se hvad far havde set i går – de ”hoteller” af tvivlsom standard og lidt af naturen omkring os. Det var lækkert – vi gik i vandkanten hele vejen rundt.

På vejen tilbage fik vi følgeskab af 2 hunde – hvilket betød af Oliver måtte bæres hele vejen tilbage til Maningory – han er jo ikke ligefrem en fjer og da temperaturen var steget lidt var det en hård tur hjem ! Tilbage på Maningory satte vi os ved restauranten for at få lidt koldt at drikke og hyggede lidt inden frokosten. Mens vi spiste frokost begyndte det at regne igen igen. Vi har fået mere regn herude i 7 dage end på hele vores tid på Madagaskar. Efter frokost gik mor og Oliver ind for at sove og far gik en tur for at finde noget der skulle minde om en by – han gik og gik, men fandt ingen by… - han tror nok han har taget en forkert sti – for her er jo ingen veje og ingen biler på øen. Far tror nok han nu ved hvilken vej han skal gå – så det prøves i morgen.

Tilbage igen var mor vågnet – Oliver sov stadig. Han vågnede dog hurtigt efter og sad bare i sengen og kiggede da far kom ind, men han gav da et lille smil da han så far komme og tage ham op.

Da vejret ikke var blevet synderligt bedre blev vi hjemme og legede på terrassen resten af eftermiddagen. Olivers nye store fornøjelse er at gå rundt i fars H2O klip klappere – far har prøvet at forklare Oliver, at mor har købt for store sko til ham……. Han har ligeledes fået sine biler med herud og synes det er sjovt når far siger som en bil der gasser op og så jagter ham med bilen. Han er blevet utrolig hurtig til at hoppe op til mor og så skriger han af grin ! Mor har lært ham at når hun synger ” hønsefødder og gulerødder sangen ” med ham sluttes den med at mor skal have et kys og det får hun for det meste  – der er jo ikke grund til at rutte med dem…. far er nu også begyndt, at få et næsten hver gang mor får et.

Herefter var det tid til et bad inden aftensmaden og Oliver er blevet glad for at gå i brusebad med far – så vi går først. Oliver bliver vasket først og mens mor så giver Oliver ble og tøj på tager far bad. Så er det mors tur til et bad, mens far og Oliver så leger. Mor og Oliver skal jo pakke godt ind – da de ellers bliver ædt op af myg – far har kun fået et par enkelte stik og dem han har fået kløer heller ikke. 

Efter endnu en god aftensmad var det tid til at få børstet tænder og igen i dag stak Oliver i et vræl – hvilket jo kun gjorde det lettere for far at få børstet hans tænder. Herefter så vi alle 3 Peter Plys i sengen og så var det nat nat.

Dag 42 - 21. november 2009

Igen har Oliver sovet godt og ikke været vågen, men dog lidt urolig pga. varmen/ fugtigheden i nat – vi fik nemlig en ordentlig skylle. Han vågnede kl. 05,20. Mor og Oliver gik udenfor og legede, mens far igen sov lidt mere.  Mor og Oliver er dog ikke så gode venner med myggene og er også om morgenen ved at blive spist af dem. Mor har fået rigtig mange stik !

 Vi gik i restauranten og fik en god morgenmad ( den er her større og billigere end på Vanivola ).

Efter morgenmaden legede vi lidt ved bungalowen inden det var tid til en lille svømmetur. Vi gik lidt hen ad stranden, hvor der var knap så meget bundgræs. Oliver ville ikke med i vandet, så far tog ham på armen og gik ud i vandet – uden protester fra Oliver. Vi havde i dag taget hans badering med og den fik han også på. Far satte ham ned i vandet under lidt protester, men da han først var blevet dyppet lidt ville han gerne og begyndte at sparke med benene i vandet. Oliver blev mere og mere modig med baderingen på og gik frem og tilbage mellem mor og far og det sidste stykke ud til far kunne han ikke bunde, men ”svømmede” eller rettere sagt flød han. På et tidspunkt blev han lidt for modig og det resulterede i at han fik en dukkert eller rettere drejede 2 gange rundt i sin badering inden mor fik ham på ret køl igen. Vi troede først at han ville stikke i et vræl, men det gjorde han ikke – han hostede dog da han havde fået slugt noget saltvand. Herefter var han for en kort stund meget forsigtig, men det aftog ret hurtigt igen og vi plaskede rundt i vandet igen. Vi sad så lidt på stranden og tørrede – men det blev for varmt for far og han ville gerne i vandet igen. Han tog Oliver i hånden og gik mod vandet – det er så her Oliver plejer at komme med protester når han nærmer sig vandet / bølgerne som jo ikke er bølger, men i dag forsatte han bare ud i vandet med far i hånden – CHOK. Efter lidt mere plasken rundt i vandet med far gik vi op og tog en skylle inden vi skulle over og have en god frokost. Vi fik Olivers mad først og fik ham fodret af og så kom vores mad og far kiggede lige over på Oliver der pludseligt havde fået meget små øjne og næsten var faldet i søvn i den høje stol. Vi fik lidt liv i ham, men måtte gå over og lægge ham i sengen og så måtte mor nøjes med lun mad, som far tog med over til bungalowen. Da mor havde spist gik hun også ind og fik en middagslur.

Mens de to, sov gik far langs stranden for at se lidt på de andre steder der er at bo her. Der er virkelig nogen af dem der ser meget tvivlsomme ud, det er næsten bare skure og ikke andet. Der var dog et sted ( Bamboo Village ) der så godt ud og ifølge vores guide bog skulle være et af de gode steder, men de havde ikke nogen god strand og det blæste en del på den side af øen, så jeg tror at der hvor vi bor er rigtig godt valgt. Der var et af de tvivlsomme steder der garanteret engang har set godt ud, men som så meget andet hernede totalt mis vedligeholdt og skidtet flød omkring i træ kanten.

Da de to sovetryner kom op var det meningen at vi ville en tur i vandet igen, men det blev overskyet og begyndte at blæse, så vi valgte at gå en tur langs stranden i stedet. Far ville lige vise et stykke strand som bare var lækkert, med krystal klart vand og ingen bundgræs – virkelig lige til en Bounty reklame.

Tilbage på Maningrove satte vi os ved restauranten for lige at få noget koldt at drikke og i det samme som vi fik det serveret begyndte det at dryppe og så åbnede vor herre for sluserne ! Det stod ned i stænger….   Vi satte os derfor over på vores terrasse og hyggede inden det var tid for et bad inden aftensmaden.

Vi gik restauranten kl. 18,30 og bestilte mad til Oliver, så han fik spist inden han blev for træt og da han havde spist fik vi ro til at spise vores mad lige indtil katten kom forbi hans stol – så var det slut. I morges var der ikke noget, der gav han den endda mad – fra mor skød godt nok. Der bor en amerikaner på hotellet her ( Greg ) – han er på 10 dages ferie i Madagaskar og skal så videre til Bangkok. Far mødte ham på stranden i eftermiddag – der var han på vej over på Ils Sainte Marie for at gå i supermarked efter Coca Cola Light – det fortalte far ham naturligvis at det kunne han ikke få, men han ville prøve alligevel. Da han kom i restauranten måtte han jo give far ret – der var ikke noget light / Zero. Mor forbarmede sig over ham og forærede ham en af hendes Zero – som vi har slæbt med fra Toamasina. Det var lige før han faldt på knæ og tilbad hende som en gudinde…. Mor mente at vi light drikkerer må jo holde sammen !

Tilbage til bungalowen var det tid for far og Oliver at børste tænder, men det var Oliver ikke interesseret i og stak i et vræl – det gjorde det jo bare lettere for far – så det var ok. Herefter Peter Plys som han er begyndt at efterligne når han ser bestemte scener bl.a. hvor tiger dyret krammer sig selv – der gør Oliver det samme eller hvor Peter Plys slikker honning af sine fingre – så slikker han sine .

Dag 41 - 20. november 2009

Oliver har igen i nat sovet godt og ikke været vågen. Han vågnede først kl. 05,30, dejligt at han sover igennem – vi håber det fortsætter eller om det kun har været fordi det også i nat har været køligt pga. vejret i går. Mor og Oliver stod op og legede lidt inden døre, da det udenfor var køligt og klamt. Far stod op kl. 06,45. Vi gik i restauranten og fik den sædvanlige morgenmad.

Tilbage til bungalowen og få et bad og så skulle der jo pakkes alle vores ting da vi jo skal til Ils Aux Nattes i dag. Vi skal af sted kl. 10,00. Heldigvis er det holdt op med at regne og vinden har lagt sig og op af formiddagen begyndte solen at kigge frem. Kl. 10,00 blev vi kørt ned til den båd som skulle hente os fra Maningory som hotellet hedder. Vi blev sat af ved et skur hvor vi fik besked på at vente og så kørte chaufføren bare og der sad vi….. og der blev vi siddende ca. 20 min. Vi fik vores ting ombord på speedbåden og så sejlede vi over – det var en tur på ca. 15 min. Vel ankommet til øen skulle vi gå et lille stykke langs stranden hen til hotellet – her så vi vores første lemur og havde naturligvis vores hænder fulde af diverse tasker og et kamera var jo ikke lige til at få fat på. Da vi kom til hotellet blev vi vist ned til vores bungalow, hvor vi hurtigt lige pakkede ud og gik så i restauranten for at spise lidt frokost. Deres frokost / menu kort er væsentlig bedre end på Vanovila og lidt billigere. Så var det tid for en middagslur for os alle inden vi skulle i vandet – der er en lækker hvid sandstrand med lavt vand så vi håber at få Oliver med i vandet.

Badetøjet kom på og så ned til vandet. Vi tog Oliver på armen og begyndte at gå ud i vandet – han var ikke helt tilfreds og slet ikke da vi så satte ham ned i vandet – var det under højlydte protester. Efter lidt hylen faldt han dog til ro og begyndte at plaske lidt i vandet – han var dog ikke vild med bølgerne selvom de her er meget små – de kan næsten ikke betegnes som bølger, men så længe han sad på far var det ok. Efter lidt plasken gik vi op og legede lidt i sandet og spillede med bolden. Da vi synes vi havde fået det varmt ville vi prøve at gå i vandet igen og denne gang brokkede Oliver sig slet ikke. Efter kort tid blev han helt vild og begyndte at cykle rundt i vandet med ben og arme og hyggede sig rigtigt. Mens vi var på stranden så vi igen lemuren og denne gang fik vi både billede og video af den – den virkede til at være vant til mennesker og mor og Oliver sad ca. 3 meter fra den, mens den bare lå og slængede sig i solen. Da vi så skulle gå tilbage til hotellet fulgte lemuren efter. Da Oliver løb på stranden kom lemuren pludselig løbende efter os med alle børster rejst, den sprang op på en lille båd der lå på stranden og ligesom satte af fra den som et angreb, men der havde mor taget Oliver op på armen og den stoppede. Helt så glad for mennesker er den nok ikke eller også var det bare at den følte sig truet på sit territorium af en lille mand i lemur højde. Vi skal nok fremover være påpasselig hvis den er i nærheden !

Tilbage i bungalowen var det tid til et bad inden aftensmaden. Her kan man godt bestille mad til ens barn før restauranten åbner ( den åbner kl. 19,00 )- det er dejligt. Så vi gik i restauranten kl. 18,30 og bestilte til Oliver og så fik vi noget at drikke mens han spiste. Herefter fik vi selv mad og Oliver hyggede med sit legetøj og fulgte meget med i hvad der forgik ved nabobordet, da der her sad 4 børn – det var jo spændende.

Efter maden var det tid til at børste tænder og se Peter Plys og så nat nat.

Det er her et rigtig dejligt sted, men mor og Oliver er ved at blive spist af myg, så derfor så vi Peter Plys i sengen med myggenettet nede.     

Dag 40 - 19. november 2009

Oliver har sovet RIGTIG godt i nat – han har ikke været vågen i løbet af natten og har lagt næsten stille. Han vågnede dog stadig tidligt kl. 05,15. Dette kan måske hænge sammen med at det i nat har været forholdsvis køligt ! Mor og Oliver stod op kl. 05,30, mens far prøvede at sove lidt videre – det er dog lidt svært når mor og Oliver er nød til at lege inden døre fordi det igen i dag var et møgvejr.

DET ER SÅ FEDT AT SIDDE PÅ EN TROPISK FERIEØ I REGNVEJR !

Efter morgenmaden gik vi tilbage til bungalowen og legede lidt. Mor var træt og ville gerne sove lidt mere, så det var jo spændende om hun kunne få lov til det af Oliver – for så skulle han jo lege alene med far. Det gik nu fint og mor fik ca. 1½ times søvn mens far og Oliver legede med kort – biler – bold.

Så var det tid til at få et bad og komme i tøjet – vores taxa kom kl. 11,00 for at køre os nordpå. Turen skulle tage en time – ikke fordi der er særligt langt, men pga. de elendige veje der er herude. Vi ankom til La Crique kl. 12,00 og skulle spise kl. 12,30 – her var ikke noget menukort, men en fast menu – så den tog vi jo bare – dog med en lille rettelse hos mor, da forretten var fisk. Vi havde så lige lidt tid til at møde de 3 inden frokosten. Vi satte os ned og så gik snakken ellers bare. De er rigtig søde og Antonio er en rigtig dejlig dreng på 21 måneder. Han er meget åben og viste gerne sin lille brune mave frem for Oliver – dette blev dog for meget for Oliver der til sidst trak Antonios trøje ned. Vi faldt godt i hak med hinanden og havde 3 hyggelige timer med dem, før vi tog tilbage til Vanivola. Lisa og Jonas bor ikke så langt fra os – de bor i Ystad ca. 45 min. kørsel fra Ishøj Landsby – så vi håber da, at se mere til dem når vi kommer hjem.

På vejen tilbage fik Oliver sig lige en lille lur i bilen – han ligner jo lidt sin mor hvad det angår – ind i en bil og så sover vi…… Da det kun var en lille lur – prøvede vi at lægge os alle 3, men Oliver ville ikke sove – så vi prøvede tricket med bare at lade som om vi sov – det havde jo virket før, men Oliver har fundet et trick til at får mor til at grine så meget at far heller ikke kan lade være – han fiser og de lugter !!! Så efter mors og fars griner var der jo ikke noget at gøre – Oliver var vågen ! Så vi stod op og legede.

Igen i dag ville vi gerne have Olivers mad hurtigt – inden han blev for træt så far gik i restauranten lidt før de 2 andre for at bestille hans mad. Da de kom over gik der endnu ca. 15 min. og Oliver var ved at falde i søvn – han var bare træt den lille purk. Vi fik dog lidt mad i ham inden vi måtte gå over og putte ham. Far gik tilbage i restauranten og fik sin mad. Da det var overstået fik han noget varmt mad med over til mor.

Efter maden var det tid til at får skrevet dagbogen her og så skulle vi jo lige ringe til Maiken og Henrik – som jo nu er blevet nr. 1 på deres liste for adoption fra Senegal – det er så fedt for dem og vi er vildt glade på deres vegne.                       

Da Oliver jo blev puttet midt i maden fik han jo desværre ikke set Peter Plys i aften – nu håber vi jo bare at han kan sove igennem igen i nat.

 

Dag 39 - 18. november 2009

Oliver vågnede et par gange igen i nat og var klar til at stå op kl. 04,45, men blev trukket til kl. 05,00, hvor mor og Oliver stod op. De gik udenfor for at lege og var ude ca. 1 time hvor det så begyndte at regne og de gik ind igen. Far blev vækket kl. 06,30 og stod op, men havde mest lyst til, at gå tilbage i seng igen da han så vejret. Det regnede kraftigt og det blæste en halv pelikan !!! Det tegnede til en dag inden døre.

Vi fik i restauranten og fik vores morgenmad og herefter ville vi forsøge at ændre vores booking her, da vi i går fandt ud af at den båd vi skal tilbage til Madagaskar med sejler herfra kl. 06,00 og vi skal være der kl. 05,30 – det ville betyde vi skulle meget tidligt op fra Ils Aux Nattes for at kunne nå det. Vi fik lov at ændre vores booking her og ligeledes på Ils Aux Nattes, så vi har nu 5 overnatninger her og så 4 på Ils Aux Nattes og så 1 her inden vi tager tilbage.

Vi bestilte ligeledes en taxa til at køre os rundt i morgen for at se en Zoo – besøge og spise frokost med det andet svenske par ( Lisa & Jonas ) med deres søn Antonio, som er på et hotel lidt længere nordpå og så herfra køre ud og se et vandfald som skulle være meget flot.  

Tilbage til bungalowen, hvor vi startede med at lege lidt. Og så startede vi ellers bleskift – Oliver havde meget tynd mave og var ikke rigtigt oppe på dupperne – han ville ikke engang tumle med far i sengen – som han ellers er helt vild med. Vi blev enige om at sætte Peter Plys på computeren og så alle 3 lægge os i sengen for så evt. at han kunne få en tidlig middagslur – i håbet om at det så blev bedre vejr og hans mave fik det bedre, så vi kunne komme lidt ud.

Vi vågnede igen omkring kl. 13,00 og der var det klaret lidt op og Oliver havde det tydeligt bedre, så vi tog tøj på og en taxa ind til byen, hvor vi startede med en lidt sen frokost og fik så handlet lidt ind – bl.a. bleer, da vi jo havde brugt væsentlig flere end beregnet og vi ikke vil løbe tør mens vi er på Ils Aux Nattes, hvor der helt sikkert ikke er et supermarked. Vi havde regnet med at gå lidt rundt i byen og se nogle gader med boder, men ligesom vi havde fået handlet begyndte det igen at regne, så vi tog en taxa tilbage til Vanivola.

Da Oliver stadig var træt og var ved at falde i søvn på vejen hjem i taxaen, blev vi enige om at tage endnu en lille lur inden aftensmaden. Da vi har lidt problemer med at han spiser sent havde vi i dag bestilt hans mad til at være klar når restauranten åbnede kl. 19,00, for ellers er han for træt til at spise og det er jo synd for ham ikke at få noget. Maden kom så kl. 19,15 – det med tider tager man ikke så tungt herude og i dette tilfælde blev far lidt sur – specielt fordi vi havde forklaret hvorfor !

Efter aftensmaden spurgte vi i receptionen til vejrudsigten for vores dags tur i morgen – det var ikke gode nyheder – det ville igen blive regn og blæst, så vi annullerede vores dagstaxa og bestilte en anden til bare at køre os op til Lisa & Jonas – der er jo ikke meget ved at gå i en zoo i øsende regnvejr !

Efter maden var det tid til at få børstet tænder og igen måtte far bruge lidt tvang for at få det gjort bare nogenlunde – han hylede lidt til at starte med men gav op til sidst og far fik børstet hans tænder. Herefter var det tid til den sædvanlige Peter Plys inden mor puttede Oliver.

Dag 38 - 17. november 2009

Oliver har sovet godt i nat og har ikke været vågen, men har dog lagt meget uroligt fra ca. kl. 03,00. Han vågnede dog allerede kl. 04,45, hvor mor og Oliver stod op og gik udenfor for at spille med bolden. Det blev sjovt for Oliver at kaste den ned på stranden, så da mor ikke længere gad og skulle hente den gik de derned. Hurtigt fandt Oliver noget andet der var sjovere – det var at kaste sten i vandet – så det sagde ”plup”. Efter at have gjort det et stykke tid gik mor lidt ud i vandet for at soppe, men Oliver ville ikke med og begyndte at skrige da mor gik ud i vandet. Mor tog ham på armen og gik ud i vandet og efter lidt tid satte hun ham ned i vandet – så han kunne soppe. Til at begynde med synes han ikke det var sjovt, men da mor havde gjort det et par gange var det okay. Da far kom op kl. 06,45 gik mor og Oliver hånd i hånd i vandkanten og hyggede sig.

Oliver synes lige han skulle vise far den nye leg han og mor havde fundet på og det betød så at far skulle kaste sten i vandet, mens Oliver kiggede på. Efter lidt leg gik mor og Oliver i bad inden morgenmaden.

Vi havde i dag besluttet ikke at skulle nogen steder og ville bare blive på hotellet og hygge. Fra morgenen af var der let overskyet og lidt for køligt til at gå i vandet, så vi legede bare lidt mere med bolden og den nye leg med stenene. Efter en hurtig skylle var det så tid til middagslur med mor, mens far sad uden for og læste lidt i rejseguiden.

Efter middagsluren gik vi i restauranten og fik lidt frokost og så tilbage for at få badetøjet på – for nu var der varmt !! Vi gik i poolen og legede med bolden og delfinen. Delfinen var dog ikke helt så populær i dag som i går, men vi fik plasket en del rundt og Oliver er blevet en rigtig vandhund !!! Efter et par timer her stod vi op og tog tørt tøj på og gik ud og legede lidt i sandet indtil det igen var tid at få Oliver skyllet af for sand inden aftensmaden. Inden vi gik op for at spise blev der dog tid til lidt mere leg på terrassen med kortene ( nogle kort vi fandt på turist bureauet i går med biler og motorcykler på – dem er han helt vilde med )

Vi gik så i restauranten og bestilte ris med tomatsauce til Oliver – da der så var gået 1 time måtte far lige op og spørge hvor de blev af !! Resultatet af den lange ventetid var så at Oliver ikke længere var særligt sulten og spiste kun lidt ris og et par stykker brød – det er ikke ok at skulle vente så længe både på hans og vores mad. Stedet her er i topklassen af hvad man kan få herude og du får også lov at betale herefter.  Oliver var lige ved at falde i søvn inden vi var færdige med vores mad ( Salat med gulerod – Zebu frikadeller med kartofler – indbagt banan ) – igen lækkert mad da vi endelig fik det.

Hurtigt tilbage til bungalowen og få børstet tænder – det var Oliver ikke med på, så far måtte mere eller mindre tvinge ham i dag, men de er nok blevet børstet bedre i dag end tidligere – en kort Peter Plys og så nat nat – det tog ca. 2 min for lille manden at falde i søvn !!

Vi har i dag oplevet at vi ikke har kunnet gå hver især fra ham – vi har skullet være der begge 2 hele tiden, vi har oplevet det tidligere, men ikke så slemt som i dag. Hvis f.eks. far er væk når han vågner er det ikke noget problem, men hvis han går mens han er vågen begynder han at græde og råbe ”pap” også selvom far siger at han kommer snart igen. Han forstår det jo heller ikke helt endnu, men vi må jo bare blive ved indtil han kan forstå at vi jo kommer tilbage til ham hver gang vi går !  

 

Dag 37 - 16. november 2009

Som forventet sov Oliver ikke specielt godt og var vågen en del gange – det var jo et nyt sted. Mor og Oliver stod op kl. 05,15 – far kl. 06,45. Mens far sov var mor og Oliver udenfor og legede med bolden – Oliver hyggede sig rigtigt – der er god plads til at spille bold. Efter Oliver fik et hurtig bad ( han var jo pakket ind i sand ) gik vi op og spiste morgenmad – flütes med smør og marmelade – juice og kaffe / the.  Oliver fik omelet.

Efter morgenmaden var det lidt overskyet, så vi valgte at gå ned til byen for at se hvad de her kan byde på. Der skulle kun være 3 km derned. Da vi var kommet lidt derned af kom solen frem og det blev bagende varmt. En bil stoppede og spurgte om vi havde brug for en taxi til byen. Vi spurgte o prisen og den var ok – så vi hoppede ind og blev sat af nede i midtbyen. Vi har jo været så smarte ikke at tage klapvognen med, da vi ikke troede vi ville skulle bruge den ret meget…… Det er en ret hyggelig by – dog meget mere turistet end hvor vi eller har været. Vi gik op og ned langs hovedgaden og fik købt lidt ting her og der. Efter at have set og prøvet frokosten på Vanivola havde vi besluttet at spise frokost inde i byen og fandt et ret hyggeligt sted, med ret god mad og til en væsentlig billigere pris end Vaninola.

Tilbage til Vanivola hvor det så var tid for mor og Oliver at få deres lille middagslur mens far afprøvede stranden og det dejlig varme vand – Skønt !         

 Efter deres lille middagslur tog de også badetøjet på og vi gik alle ned på stranden og i vandet, men lille manden er altså til pool og ikke hav der bevæger sig…. Så vi gik op og over i poolen, hvor han var i sit es ! Vi legede med bolden og så den oppustede delfin – han synes den er sjov at lege med – den henter jo bolden for ham eller rettere far gør i det skjulte…

Op og i bad med far – så vi kunne komme ned og spise vores 3 retters menu som i dag var Salat Nicoise – Forskelligt fisk i kokossauce til far og pasta med grønsager og zebu til mor – pandekager med chokoladesauce. Hertil fik vi en dejlig sydafrikansk Chenin Blanc.

Så var det tid til at børste tænder og Oliver var ikke helt så samarbejdsvillig som i går, men lidt børstet blev de dog. Peter Plys og så nat nat.  

 

 

Dag 36 - 15. november 2009

Oliver sover bare ikke godt i varmen – han blev lagt i seng ca. 20,15 og vågnede kl. 23 og igen kl. 03,15.

Ellers startede dagen lidt før end den plejer – vi måtte sætte vækkeuret for at være sikre på at komme op kl. 04,30, vi blev jo hentet kl. 06,00 for at tage til Ils Sainte Marie. Chaufføren var der allerede kl. 05,45 og der var vi lige knapt klar – så han måtte jo bare vente.

Efter at have samlet et par stykker mere op gik turen nordpå. Det var en køretur på 3,5 time og derefter en sejltur på 1,5 time, så vi var spændte på hvordan Oliver ville reagere på at skulle sidde mere eller mindre stille så længe. Det gjorde han – der var kun et stop ca. ½ vejs og ellers kørte vi bare derud af. Han sov kun i ca. 1 time, men ellers var han stille og rolig – han legede lidt med ”lille løve” og vi kiggede i hans lille pegebog – det bliver ikke noget problem at skulle køre langt med ham – han hygger og følger meget med i turen. Så kom vi op til hvor vi skulle med båden….

 Først skulle man over og registreres på båden med id og det hele – så skulle vi ( fordi vi var turister ) op til gendarmerne og registreres med id og det hele igen – herefter ned til båden – hvor vi endnu engang skulle registreres med id og det hele, denne gang var det af politiet. Da dette alt sammen var gjort kunne vi bare stille op og vente til vores navn blev råbt op og så kunne vi komme ombord på båden. Da vi så endelig var kommet ombord blev alle udstyret med en redningsvest, som man skulle have på – det var Oliver absolut ikke glad for – han stak i et kæmpe vræl og blev bare ved – han var ikke til at trøste…. Efter lidt tid fik vi lov at tage den af ham – efter hvad vi tror var på opfordring fra flere af de andre passagerer. Resten af bådturen gik fint og Oliver hyggede sig og legede lidt på mors skød og pjattede med en vildt fremmed mand som sad ved siden af – han er ved at åbne sig en smule for fremmede – det er jo en god ting.

Da vi ankom til Ils Sainte Marie stod der en fra hotellet for at hente os og bringe os til hotellet. Efter en kort køretur ankom vi til et dejligt sted, med både swimmingpool med udsigt over havet - 10 meter fra poolen og direkte adgang til en lille men dejlig strand med lavt vand – lige noget for Oliver. Vi blev vist ned til vores bungalow – rigtig hyggelig – dog er de her murede huse og ikke i naturmaterialer som i Foulpointe, men med et lille stykke græs foran – herefter sand og så nedgang til vandet – rigtig lækkert !

Efter lige at have fået alt bagagen ind og fået skiftet Oliver gik vi op i restauranten og fik lidt frokost. Vi må sige at udvalget for mor ikke er helt så stort som i Foulpointe, da meget her er fisk og skaldyr. Da vi jo her har halvpension, har vi naturligvis gjort opmærksom på at mor ikke spiser fisk – så vi må jo se hvad de så finder på. Efter frokost var det tid for os alle 3 at få en lille lur – den var tiltrængt !

Efter luren gik vi en tur i poolen og legede med bolden og Oliver var iført hans badering. Han er meget mere sikker i vandet nu og vi behøver faktisk kun at støtte ham og har flere gang prøvet at give slip på ham og det går også et øjeblik – lige indtil han opdager at vi ikke støtter ham. Nede i poolen lå et stort delfin badedyr som han blev skræmt af. Først da han fandt ud af at den ikke var rigtig og havde ”aet” den nogen gange, samt at far havde holdt den så når Oliver kastede bolden – skubbede delfinen den tilbage til Oliver med snuden –så var den ok. Det endte faktisk med at Oliver gav den et kys – hvilket far ikke synes var helt ok, da han ikke måtte få et !!

Efter ca. 1½ time i vandet gik vi op – igen under store protester fra Oliver. Far og Oliver gik i bad – det synes Olier er vildt hyggeligt og sjovt. Herefter fik mor lov at tage et bad og få vasket sit hår – det har hun ikke fået siden vi kom tilbage fra Foulpointe – så hendes hår var begyndt at filtre og det var lidt svært at redde ud. Mor synes det er dejligt med en rigtig bruser med varmt vand i hanen ! Mens mor var i bad gik far og Oliver lidt nede ved stranden og nød udsigten.

Så var det tid til aftensmad – det viste sig at vores halvpension udover morgen mad er 3 retters menu om aftenen. Det var en lækker menu ( Tomatsalat – spyd med zebu oksekød og grønsager – flamberet ananas ) Det er det bedste Zebu oksekød vi har fået hernede endnu – mørt og lækkert. De havde i restauranten en høj stol som vi prøvede at sætte Oliver i – det gjorde han uden nogen form for protester og for første gang har vi kunnet spise varm mad begge to – samtidigt !!

Herefter var der kun at børste tænder og i dag fik far lov at børste lidt af tænderne og herefter Peter Plys og nat nat –Oliver var så træt at han sov i løbet af 3 minutter.

Dag 35 - 14. november 2009

Efter endnu en urolig nat, hvor Oliver vågnede flere gange – stod mor og Oliver op kl. 04,45, lidt for tidligt synes mor, der ikke havde fået meget søvn, da Oliver ligger meget uroligt og sveder meget efter vi er kommet tilbage til byen. Vi tror ikke han helt kan kapere den varme vi har her om natten og det er der jo ikke noget at sige til – det kan vi heller ikke – lejligheden er meget varm også om natten.

Oliver faldt i går aftes og slog sin kæbe mod den ene træstol som vi har på terrassen – og hvilket blåt mærke han har fået i dag !!! Stakkels lille pus.

Efter morgenmaden kom Lucie med hendes 2 sønner som gerne ville se de ”hvide”. Hun skulle bruge originalen af retskendelsen, fordi hun i næste uge vil forsøge at få lavet Olivers fødselsattest med han nye navn ( det danske ) – det er ikke sikkert , at hun kan få det lavet før vi får den endelige kendelse                        ( 2. December ), men hun vil forsøge. Dette vil hjælpe os når vi så får den endelige kendelse. 

Herefter var det tid for vores formiddags gåtur – vi skulle i dag have indkøbt de sidste ting vi skal have med på vores lille ferie – det var ikke så meget – mest Coca Cola Zero ( 24 stk. ) til mor, da hun er bange for de ikke har dem på øen….. Vi skal jo være væk i 10 dage – så de fylder jo lidt ! Herefter gik vi på markedet og købte lidt flere biler til Oliver og lidt diverse. Herefter hjem og få lidt frokost inden mor og Oliver skulle sove lidt.

Som de andre dage ville Oliver ikke puttes med mor, så igen måtte far lade som om han sov for at Oliver faldt i søvn. Vi lå alle 3 i fars enkeltseng – ikke meget plads. Det tager dog noget tid for når han ligger i fars seng for så vil han jo ikke sove, men lege og det kræver lidt at få ham til at falde til ro. Efter Oliver havde lagt & pruttet et par gange & luften ligesom var blevet lidt tung i fars seng, fjernede vi myggenettet over dobbeltsengen & så ville Olier godt putte med mor og så kunne vi ligge alle 3 og putte. Da de 2 var faldet i søvn gik far på internetcafe for lige at opdatere hjemmesiden inden vi skulle af sted – nu går der jo nok 10 – 11 dage inden vi får opdateret igen – vi ved jo ikke om der er fornuftigt internet adgang i nærheden.

Collette havde ligeledes sendt en mail vedr. alle dokumenterne vi skal have og den skulle lige besvares samtidigt.

Da far kom hjem var de 2 stået op – de var blevet vækket af en larmende bil og Lucie var der også – hun var kommet for at hente en kopi af vores pas – hvor længe hun havde ventet vides ikke, men hun ville ikke vække dem, så hun havde bare ventet. Hun kan dog ikke have ventet så længe, da mor og Oliver kun havde sovet ca. 1 time.

I eftermiddag skulle vi lige på Maeva for at hente det rene tøj og så gik vi ud og spise. Vi havde set et sted de annoncerede med MFC Chicken – vi tænkte det kunne være hen ad KFC Chicken vi kender fra Danmark. Det mindede da også om hinanden, men KFC er nu bedre. Vi prøvede at give Oliver noget af det, men først ville han ikke have noget, men da han så prøvede en Pom. frittes med ketchup på – ville han gerne have flere – han spiste faktisk næsten halvdelen af vores, så vi måtte bestille nogle flere. Han har hidtil ikke villet have nogen form for kartofler – så endnu en grænse er brudt. Så slap far igen for at lave aftensmad !!

Hjemme igen legede vi lidt med bilerne inden det var tid til aftenbadet – børste tænder – Peter Plys og nat nat. Herefter skulle mor og far have pakket til vores lille tur – vi bliver jo hentet kl. 06,00 i morgen tidlig.

Dag 34 - 13. november 2009

Oliver var vågnet et par gange i nat og vågnede helt kl. 05,30 – man kan næsten stille klokken efter ham. Mor stod op med ham i dag for far havde ikke sovet så godt, så han fik lov at blive liggende til kl. 06,45, hvor han stod op og lavede morgenmad ( brød til os og ris med omelet til Oliver ).

Vi skulle i dag forsøge at få hævet nogen kontanter i store mængder og gik ind i en bank for at gøre dette, men det kan man ikke bare gøre herude. Man er nød til at hæve af flere gange i en automat – velkommen til et uland. Vi havde i går hævet på alle 3 kort, men det var jo ikke nok til vores tur. Man kan kun hæve 300.000,00 Ar ( 750,00 kr. ) ad gangen – det er noget med 40 sedler er max og ikke så meget beløbet der sætter grænsen – mærkeligt !! Vi kunne dog ad flere gange få hævet på mastercard så vi i alt i dag fik hævet 1.500.000,00 Ar ( ca. 3.750,00 kr. )

Vi gik på internet cafe for at chatte og evt. snakke lidt med Maiken og Henrik over skype – det blev dog til at chatte, da forbindelsen på skype ikke var god – det var nu hyggeligt lige at ”snakke” lidt med dem – vi savner dem jo – vi er jo normalt sammen ca. 1 gang om ugen – nu er det jo flere uger siden vi sidst så dem. Ligesom vi tændte for computeren var Michelle på skype – vi prøvede at ringe hende op, men hun kunne ikke tage den, da hun sad i klassen og havde time – men de havde fået lov til at være på nettet – sagde hun….Ærgeligt at Nichala ikke har sin egen computer endnu – så vi også kunne chatte med hende og ikke kun Michelle.

Herefter op forbi rejsebureauet for at betale for transporten og det ene hotel – det andet betaler vi selv ved ankomsten på søndag. Der er 3 skriveborde på bureauet og 1 kasse, men man skulle betale transporten hos en og hotellet hos en anden – som så hver især gik op til kassen og afleverede pengene og fik en kvittering – bøvlet eller hvad ??

Så var det tid at komme hjem inden Oliver sov i klapvognen – vi skulle jo også have frokost inden middagsluren ! Næsten hjemme opdagede far at lille manden var meget stille og ganske rigtigt var han lige faldet i søvn for da far kiggede faldt sutteflasken ud af hånden på ham. Far vækkede ham og tog ham ud af vognen og regnede egentlig med at skulle bære ham, men nej han ville gå – så det fik han naturligvis lov til. 

Efter en hurtig frokost var det tid for mor og Oliver til middagsluren, men som i går ville Oliver ikke ind og putte med mor, så vi lavede samme ”trick” som i går og det lykkedes en gang til…. Mens mor og Oliver sov fik far lige lagt billeder – video osv. over på den eksterne harddisk – det kan man jo ikke gøre mens Oliver er vågen, for så snart man finder computeren frem er det jo fordi han skal se tegnefilm eller rettere Peter Plys.

Efter middagsluren skulle vi lige for rejse bureauet for at hente en voucher til vores overnatninger på Manangory og så skulle der lige handles lidt på vejen hjem.

Vores kontakt herude Lucie ville komme kl. 17,30 og give os datoen for hvornår vi kunne få den endelige kendelse – det blev desværre først den 2. December – ØV. Hun havde i dag sin yngste søn med på ca. 8 år, som gerne ville se ”de hvide” mennesker. Efter at vi ”brokkede” os for nogle dage siden over deres håndtering af sagen og hjælp hertil, samt deres kommunikation – både imellem dem selv og os, må vi sige at de nu har oppet sig og er helt fremme i skoene – om det er fordi Jette fra AC snart kommer på besøgsrejse herude og at de ved vi naturligvis vil melde tilbage til hende om hele forløbet vides ikke.

Vi har nu bedt Lucie finde ud af om hvor lang tid hun skal bruge for at få de nødvendige dokumenter, så vi kan planlægge hvornår vi kan tage til Tana ( hovedstaden ) og ligeledes bedt hende tale med Collette om hvor lang tid Collette regner med at skulle bruge i Tana til pas og visum – så vi kan begynde at tænke på at få ændret vores flybilletter til hjemrejsen.

Vi vil jo gerne kunne tage hjem INDEN jul, så vi håber, at kunne tage fra Toamasina den 4. December – dette giver os 14 dage i Tana til pas og visum ( det tog 1½ uge for Mette og Frank – det danske par som lige er kommet hjem ), så vi håber at kunne være i Danmark lørdag den 19. December om eftermiddagen – hvis det altså er muligt at få plads på flyet til den tid…..

Efter Oliver havde fået et meget tiltrængt bad, var det tid til at spise. Det var i dag ris, kylling & kokos/karry sauce.. ikke dårligt, selv Oliver spiste op i dag – hans appetit har ikke de sidste par dage været særlig stor & han har haft tynd mave – vi tror at det er fordi det er blevet alt for varmt for ham herinde i byen i forhold til da vi var ved vandet, hvor det luftede mere & han sveder rigtig meget nu. Det gør vi også !!!!!

Så var det tid til at far & lille manden skulle børste tænder & derefter Plys & nat nat

Dag 33 - 12. november 2009

Oliver har haft en temmelig urolig nat og mor fik ikke sovet meget – far hørte ikke en lyd. Da Oliver kl. 05,30 kravlede over til far og puttede lidt ved far med en flaske, sov mor videre og hørte heller ikke at vi stod op. Mor stod op kl. 06,45, da det jo er i dag vi skulle ud på børnehjemmet og vil blive hentet af Lucie                    ( assistenten )kl. 08,30. Vi var spændte på Olivers reaktion på at komme derud, men vi havde jo en hel kuffert med gaver ( tøj og legetøj ) til børnehjemmet vi gerne ville have afleveret – så vi mente at nu var Oliver også moden til at komme derud.

Da vi kom derud blev vi modtaget af Madame Lydia – som er forstander for hjemmet, hun er meget sød og blev glad for at se Oliver, hun troede at vi var rejst og blev positivt overrasket over at vi kom forbi. Vi har kunnet forstå ad flere gange at Oliver havde en høj status blandt plejerne som var utroligt glade for Oliver.            

Der var ikke så mange børn der i dag, da de var i skole – så de kiks og rosiner vi havde med fik de til at give børnene senere. Vi havde ligeledes taget lidt chokolade ( dansk naturligvis ) med til plejerne – det blev de glade for.

Til at starte med var Oliver meget stille og sad bare hos mor, men efter lidt tid ville han ned og gå lidt rundt og gik da også ind til plejerne og pjattede lidt med dem meget kort og så var det tilbage på mors arm igen og den forlod han ikke igen – ikke engang for kiks og rosiner – som han normalt kan lokkes til hvad som helst med. Det var lidt den reaktion vi havde regnet med og håbet på - det er jo dejligt at han nu føler sig tryg ved os – selvom han kommer til rammer han jo kender. Han ved nu hvem der er hans mor og far !!

Tilbage til lejligheden og hurtigt få pakket vognen til en gå tur – vi skulle have afleveret vasketøj og op og bestille til vores lille udflugt til Ils Saint Marie. Vi fik bestilt vores transport og det ene hotel, hvor det andet skulle jeg selv bestille for at få den rabat de annoncere med på nettet. Rabatten er dog kun hvis man bestiller ½ pension og det har vi så gjort – så behøver vi ikke tænke mere over det.

En af de ting som bare er irriterende i dette land er at du ikke kan bruge creditcard til andet end at hæve penge på i automater og ikke at betale med – så man skal til en tur som denne have ca. 2.500.000,00 bambuspenge med ( ca. 6.500,00 kr. ) Vi synes ikke det er fedt at skulle gå med så mange penge…..

Det tog lidt længere tid hos rejsebureauet end beregnet, så vi nåede ikke at aflevere / hente vores vasketøj, men gik hjem for at få lidt frokost inden mor og Oliver skulle havde deres lur og far kunne gå på netcafé for at booke det andet hotel – tjekke mails og opdatere hjemmesiden.

Vi fik lidt frokost, men Oliver ville ikke ind og sove med mor ! Efter noget tid prøvede far at tage ham med over i sin seng – det ville han godt, men sove var ikke lige hans plan – der skulle leges i fars seng. Far lod som om at han sov – det samme gjorde mor og til sidst sov Oliver. Far stod op og gik på netcafé og fik ordnet det der skulle gøres og gik hjem igen. Da far kom hjem var de 2 sovetryner lige stået op og sad på terrassen og ”vågnede”.

Da de var vågne gjorde vi klar til dagens anden tur. Ud og handle lidt og så ned og aflevere / hente vores vasketøj ( der var vel ca. 3 maskiner tøj – det kostede den nette sum af kr. 25,00 at få vasket og strøget )     – det er nu rart bare at kunne gøre det sådan – det kan man godt vende sig til…..      

På vejen hjem købte vi et par store varme sandwich – som skulle udgøre mor og fars aftensmad – de er gode og koster ingen penge ( 60 cm flütes med kylling eller skinke og ost for ca. kr. 10,00 ) – sådan noget spiser Oliver jo ikke - så han fik ris og rosiner. Efter maden var det børste tænder og Peter Plys før det var nat nat.

Dag 32 - 11. november 2009

Oliver vågnede første gang kl. 01,30 og fik lidt at drikke og faldt til ro igen, men vågnede kl. 04,30, hvor mor og Oliver stod op kl. 05,00 efter hans morgensjus – far blev liggende til kl. 06,45, hvor han stod op og lavede morgenmad. Efter morgenmaden legede vi lidt på terrassen med biler og bold, samt hans elskede pegebog – han er efterhånden blevet ret god til at genkende og sige ord fra bogen. Et eksempel er et billede fra bogen med et barn i badekar som sidder med den ene arm oppe og vasker sig under armen – når han ser det løfter han armen og gør det sammen og siger et forkvaklet bad.

Herefter var det tøj på og så ud og gå en formiddags tur.  Oliver har fået en mani med at ville bæres, men vi siger at han skal gå eller op i klapvognen – så går han. Når han så bliver træt af at gå og vil bæres viser vi ham en sutteflaske og så næsten hopper han op i vognen – han er bare for nem…..

Vi ville i dag ud og finde nogle souvenirs / gaver til dem der hjemme og fandt også det vi søgte – nu bliver I nok nysgerrige, men i må vente med at se hvad vi har fundet til jer…..

Herfra gik vi ned til rejse bureauet for at finde ud af om deres bus til Ils Saint Marie kørte alle ugens dage – da vi påtænker at tage af sted søndag. Det gjorde den så nu mangler vi bare at få detaljerne på plads. Da det stadig var tidligt tænkte vi at vi kunne gå en tur langs strandvejen inden vi handlede på vejen hjem, men der havde vi igen forregnet os for Oliver faldt naturligvis i søvn i klapvognen. Nå men vi fik handlet og kom hjem og da mor ikke ville snydes for sin middagslur igen – tog vi Oliver ud af vognen og fik ham lagt i sengen, men naturligvis vågnede han da vi flyttede ham og når han vågner er han tørstig og vi skyndte at give ham en ny flaske og han faldt til ro igen. Vi regnede ikke med at han ville sove så længe, så far blev hjemme i stedet for at gå på internetcafé, så han kunne tage ham når han vågnede, men han var åbenbart rigtig træt for han sov i alt ( inkl. klapvognen ) næsten 3 timer – mor fik dog kun 2, da hun jo ikke kunne være i klapvognen samtidig med Oliver.

I eftermiddag gik vi ud for at hæve penge – da vi ikke kan betale med vores visa kort ved rejse bureauet. Der er ikke mange steder man kan betale med kort herude – vi oplevede det også på Manda Beach Hotel i Foulpointe og det er ellers et ”overklasse” hotel. Det er ret mange kontanter man skal slæbe rundt på – det er ikke så trygt herude.

Herfra gik vi på markedet og købte lidt flere souvenirs til at tage med hjem. Vi fandt også lidt ting til Olivers værelse og så købte vi en lille træ bil til ham han kunne lege med på vejen hjem og hjemme i lejligheden og hvilken lykke man kan få for kr. 7,50 – han var ellevild og legede resten af aftenen med den. Efter et par ture på gulvet gik den dog lettere i stykker, så far må finde noget lim i morgen eller måske bare købe en ny.

På vejen hjem ville mor have is !! Vi gik så ned til Gastro pizza og prøvede i dag deres vaffelis med 2 store kugler til den nette sum af kr. 5,00 pr stk. Mor rutter lidt med finanserne med al den is…..

Da vi kom hjem fik vi besøg af Collettes assistent – som havde fået besked på at da hun var Collettes assistent herude var det hendes opgave at sørge for at vi fik den hjælp vi skulle have og være tilfredse med den service hun skulle give i forbindelse med vores ophold og sagen. Dette kommer af at vi udtrykte vores utilfredshed den anden dag overfor hende og vi mener ikke at det er ok at Collette ikke er tilstede hvis hendes assistent ikke kan være her, når vi skal til retten. Ifølge hvad Collette havde fortalt til Lucie ( assistenten ) kan det være at vi får den endelige afgørelse sidst i november og ikke i starten af december – det ville jo være dejligt. Vi fik hende forklaret at datoen for den endelige afgørelse var MEGET vigtig for os og vores planlægning for den sidste tid herude og det blev skåret ud i pap – så nu har hun lovet at kontakte dommeren for at få en dato !

I morgen kl. 08,30 kommer Lucie og henter os – vi kører ud på børnehjemmet med de gaver vi har med til dem – vi er meget spændte på Olivers reaktion på at komme tilbage dertil !!

Da det blev tid til at spise mente Oliver ikke han var sulten – på trods af at han i dag fik ris med tomatsauce, så efter en mindre kamp og ca. 6 skefulde mad fik han lov at gå – vi tror nok at havn regnede med at så fik han bare brød og ko ost, men nej det gjorde han ikke – så han er garanteret sulten i morgen tidlig !! Efter børste tænder legen og Peter Plys var det nat nat for lille manden – nu var han også træt – han faldt næsten i søvn til Peter Plys.         

Dag 31 - 10. november 2009

Oliver sov ikke så godt i nat og var vågen mange gange – vi tror det var fordi det nu var første nat tilbage i lejligheden. Han vågnede første gang kl. 01,30 og igen kl. 04,00 for så at sove til kl. 6,45, hvor han så sørgede for at vi alle blev rigtig vågne !!

Vi stod op og fik lavet morgenmad, Collettes assistent skulle jo komme mellem  kl. 8,30 og 9,00 – vi håbede hun mente vores tid og ikke Madagaskar tid. ( De er altid for sent på den hernede – vi når det jo nok…. ). Hun var her forbavsende nok indenfor tidsrammen ! Hun gik ud og fik lavet en kopi af retskendelsen, som hun så vil e-maile til Collette. Vi bad hende sende en kopi til os af den mail hun sendte – bare for en sikkerheds skyld. 

Da hun var gået gjorde vi klar til at gå på Maeva med vores vasketøj og derfra ville vi op til et rejse bureau som skulle være specialister i Ils Saint Marie for at finde ud af hvor vi kunne bo når vi skulle derop – helst senere på ugen. Det var ikke fordi de havde så meget materiale på hoteller, men de havde dog 1 sted  Vanivola – www.vanivola.com ) som så godt ud og vi gik i eftermiddag ind og tjekkede det på nettet – ret fedt ! og så har vi tænkt os også at tage en tur til Ils aux Nattes – en lille ø syd for Ils Saint Marie og bo på noget der hedder Maningory – også ret fedt ( www.maningory.com ) – denne på Mette og Franks anbefaling.  Vi regner med at tage 5 - 6 dage hvert sted – så vil være væk ca. et par uger. Vi ved ikke hvad der er af internet deroppe, men så har I jo bare lidt mere at glæde jer til…..

Herefter hjem og spise frokost, så mor og Oliver kunne få deres middagslur og far kunne gå på internetcafé for at læse mails og opdatere hjemmesiden. Men Oliver ville bestemt ikke sove, så mor tog ham på armen og han faldt da også i søvn, men det øjeblik mor fik lagt ham på hans pude vågnede ham igen og skreg som en stukken gris, så det måtte vi opgive. Stakkels mor – hun var nok den der trængte mest til en lille lur…. Vi blev så enige om at gå af sted til internet cafeen alle 3 i håb om at han så faldt i søvn i klapvognen på vejen derhen, men nej det gjorde han ikke – han sang - da vi ankom til internet cafeen.  Nå men vi gik op og loggede på nettet og i det samme poppede Michelle op på skype – hun havde frikvarter i skolen, så vi – også Oliver - nåede lige at chatte / snakkede lidt med hende – det var faster glad for ! Vi savner jo de 2 tøser – det er efterhånden længe siden vi sidst har set dem – så vi glæder os rigtig meget til at komme hjem og de kan møde deres nye fætter. Oliver sad længe og tyggede på sin flaske på mors arm, men blev til sidst så træt, at han frivilligt kom over i klapvognen og faldt her i søvn.

På vejen hjem ville Oliver ikke sidde i klapvognen – han ville bæres ! Hver gang vi ville sætte ham ned begyndte han igen at skrige som en stukken gris, så vi måtte bære ham hele vejen hjem. Det er ikke så fedt at være 2 hvide mennesker med 1 sort barn hernede der bare skriger og skriger – der kommer godt nok nogle blikke !!!

Vi skulle egentlig lige have handlet lidt på vejen hjem, men det opgav vi og far gik ud og handlede mens mor og Oliver så blev hjemme.

Da vi så kom til aftensmaden ville Oliver ikke spise det der blev serveret - vi skulle have pasta og han vil jo kun have ris ( han har dog før spist pasta, så vi ved han kan lide det ) Vi havde derfor lige endnu en kamp i dag – han spiste det da også, da han fandt ud af der ikke kom andet. Onde far !!

Herefter satte far Peter Plys på computeren og så var vi gode venner igen….      

Dag 30 - 9. november 2009

Dagen startede som sædvanlig kl. 04,00 hvor Oliver fik sin flaske og faldt i søvn igen. Han vågnede igen kl. 06,00, hvor vi alle stod op og gik ud og legede på terrassen, da det i nat havde regnet og sandet var temmelig vådt og der var lidt køligt . Vi tog tøj på og gik ned for at få vores morgenmad i restauranten – det samme som de andre dage – der er ikke så meget at vælge imellem, men det er ok vi bliver mætte.

Vi havde aftalt med chaufføren fra Maeva, at han skulle hente os kl. 14,00 – så havde vi jo en halv dag til lige at bade, sole og lege lidt, men der var temmelig skyet, blæsende og lidt for koldt til at gå på stranden eller i poolen, så vi gik en tur oppe på vejen og kiggede lidt på de mange ting som sælges langs vejen, der er mange flotte tasker, hatte, punge, tørklæder, halskæder og armbånd. Det er utroligt, at de her kan leve af at sælge disse ting og mad ved vejen. Man må sige de er meget ivrige for at sælge deres varer – så snart du så meget som kigger på noget er de der for at sælge og prakke dig mere på. Men så tænker man – hvad ville du selv have gjort hvis du var dem……

 Vi gik tilbage til hotellet med vores indkøb af diverse for lige at tage et bad inden vi skulle have frokost ovre på den anden restaurant ( stedet hedder for resten Au Gentil Pesheur ). Vi gik over for at spise frokost og vidste godt vi måske var lidt tidlig på den ( 11,30 ), men tjeneren sagde det var ok. Vi kom dog til at vente 45 min på vores mad – Hmmmm. Til at begynde med var ventetiden ok – for Oliver løb og legede. På et tidspunkt kom han op til far og pludselig var han helt færdig og var lige ved at falde i søvn, men det gik jo ikke – så mor tog ham på armen og gik en tur ud og kigge på høns…..Han livede lidt op igen og endelig kom maden. Herefter tilbage for lige at pakke det sidste og få tjekket ud af hotellet. Chaufføren var der til tiden og vi kørte mod Toamasina. Oliver faldt hurtigt i søvn og sov stort set hele vejen. Da vi nærmede os byen var vi klar til at tage væk igen, det er nok den tunge luft og skidt / affald overalt, der ikke ligefrem indbyder en til at ønske at være i byen.

Hjemme i lejligheden igen fik vi lige sat tingene inden for døren og så skulle vi ud og handle, da vi jo ikke havde noget hjemme i køleskabet og Colettes assistent ville komme kl. 17,00. Vi fik hurtigt handlet og var hjemme inden Colettes assistent skulle komme, men hun kom først kl. 18,30 – FEDT – her havde vi okset af sted for at være hjemme igen inden hun skulle komme… Da hun så endelig dukkede op sagde hun at Colette havde ringet til hende og bedt hende om at tage ud til os for at høre om der var noget nyt og om hvordan det gik. Hvad vi ikke forstår er hvorfor ringer Colette ikke bare til os ???? Hun skulle jo gerne have talt med Hanitra efter det sidste retsmøde – det ved vi så ikke om hun har gjort, da det ikke lader til hun er informeret om at vi har fået retskendelsen og skal afvente den endelige afgørelse som vi kan hente den 3. December. Det viser sig at Colette skal have en kopi af retskendelsen, så hendes assistent kommer i morgen tidlig og vi så tage ud og få lavet en kopi hun kan maile til Colette.

Vi må vist hellere selv tage kontakt til Colette også for at høre hvor lang tid hun mener vi skal bruge på pas og visum til Oliver. Det har jo stor betydning for vores hjemrejse.

Da vi jo havde spist en stor frokost stod den bare på en lun sandwich til aften, så der skulle kun laves mad til Oliver. Efter maden børstede far og Oliver tænder og så Peter Plys og så var det godnat for Oliver – han kæmpede for at holde sig vågen til Peter Plys.   

Dag 29 - 8. november 2009

Dagen startede kl. 04,00 da Oliver vågnede, men han fik sin flaske og faldt i søvn igen. Han vågnede først igen kl. 06,00, hvor mor og Oliver stod op og gik ud og legede i sandet. Far stor op kl. 06,45 og sad og vågnede på terrassen med det dejlige syn af en godt tilsandet knægt. Efter morgenmaden gik vi på stranden og badede lidt, for herren var ikke vild med at få fødderne våde i dag. Vi legede i sandet – far og Oliver byggede sandslot og prøvede forgæves at fylde vand i vandgraven, men naturligvis løb vandet væk hurtigere end far kunne nå at fylde det i. Oliver ville gerne spille bold på stranden i dag, men det måtte far aflede hans tanker fra – for det blæste en del i dag og far kunne godt se hvem der skulle hente bolden hele tiden – lille manden skyder jo ikke just lige hen til far.        

Efter et par timer på stranden var det tid til at gå op og få et bad inden frokost, som vi igen i dag ville indtage ovre på den anden restaurant. Deres mad er ret godt og tjenerne er ret søde.

Efter frokost var det tid for mor og Oliver at sove middagslur, mens far sad og læste lidt på terrassen og gik lidt på stranden. Der har været mange mennesker herude i dag – vi tror det er her man tager hen om søndagen. Her kunne flere steder købes mad og der var en stor bod med drikkevarer.

Da mor og Oliver stod op tog vi igen badetøjet på og gik i poolen – vi ville se om Oliver ville bruge den badering vi havde købt til ham den anden dag. Han fik den på og var i starten ikke helt vild med det, men når vi støttede ham og han kunne mærke vores hånd under ham var det ok. Han blev efterhånden mere og mere sikker og kunne i korte øjeblikke godt ”svømme” uden støtte. Mens vi var i poolen kom svenskerne – vi gik op og sad og talte lidt sammen. Så kom franskmændene og det hele blev pludseligt meget internationalt – dansk – svensk – engelsk og fransk i en stor pære vælling. Det var ret hyggeligt. For første gang har Oliver ”leget” LIDT med andre børn – det var ikke længe – men han gjorde det og det er da en begyndelse. Vi gik tilbage til bungalowen for at tage endnu et bad inden aftensmaden. Da vi kom ned i restauranten var franskmændene der og vi blev enige om at vi alle skulle sidde ved samme bord, de er utroligt søde mennesker og vi hyggede os rigtig godt med dem.

Mor har i dag fået lov at få varm mad 2 gange – da far allernådigst har fået lov at give Oliver mad både til frokost og til aften – store sager. Mor var glad for at prøve den varme mad – som hun mente smagte bedre end den kolde…..

Efter en hyggelig aften var det tid til at gå hjem og se Peter Plys og så var det ret hurtigt nat nat for lille manden.

Dette var så den sidste hele dag herude - i morgen går det tilbage til Toamasina – ikke fordi vi glæder os til at skulle tilbage til en møgbeskidt by, men vi regner kun med at blive der et par dage - så det går nok.      

Dag 28 - 7. november 2009

På trods af at Oliver kom forholdsvis sent i seng i går vågnede han kl. 04,30 – vi forsøgte at får ham til at sove lidt længere, men forgæves. Mor stod op med ham kl. 04,50 – lige tidligt nok !! Far slumrede lidt videre til kl. 06,30 og stod op. Før far stod op legede mor og Oliver ude i sandet – han havde sand overalt, så mens mor og Oliver var i bad sad far og vågnede på terrassen. Vi gik så i restauranten og spiste morgenmad – igen ingen oplevelse – brødet var endnu mere tørt end i går. Mor og Oliver fik omelet.

Efter morgenmaden gik vi tilbage og fik badetøjet på og så på stranden. Der var lidt vind i dag og Oliver var ikke helt vild med at komme i vandet – så meget af tiden var vi oppe på stranden og legede i sandet. Oliver fandt ud af at han kunne bruge en muslingeskal til at grave med – så far og Oliver gravede huller for så at dække dem til igen. Vi legede med bolden og far måtte til tider løbe hurtigt hen af stranden, når vinden tog bolden så var det bare med at komme af sted for at fange den – til stor morskab for Oliver. Det har sikkert set ret komisk ud for de lokale.  Efter et par timer gik vi tilbage – igen under højlydte protester fra Oliver – nu var det jo lige så sjovt. Da vi kom tilbage var rengøringspersonalet lige gået i gang med vores bungalow – så vi måtte vente lidt med at få vores bad. Mens vi ventede sad vi på terrassen og spiste lidt bananer og da de så var færdige gik Oliver og far i bad og fik skyllet alt sandet af. Da Oliver var vågnet meget tidligt ville vi gerne have ham til at sove en tidlig middagslur, så vi udskød frokosten til efter mor og Olivers middagslur.

Mor og Oliver vågnede kl. 14,00 og kom op. Vi gik over til det andet sted for at spise lidt sen frokost, da vores restaurant vist ikke er åben om eftermiddagen. Far fik en rejesalat med brød, Oliver fik ris med tomatsauce og mor fik spagetti med tomatsauce og så sluttede vi af med pandekager  – de er ret gode derovre !  Igen en billig middag – under kr. 50,00 inkl. drikkevarer.

Efter frokosten gik vi tilbage og legede med bolden ude på græsset foran bungalowen, men pludselig ville Oliver ned på stranden og vi tænkte det er da ok – det er jo lidt nemmere at spille bold der end på det lille græsstykke, men han havde en bagtanke med det – det var jo ikke for at spille bold han ville derned, nej det var jo for igen at kunne lege i sandet, så igen havde vi en lille mand fyldt med sand overalt. Herefter var det tid til det 3. bad for far og Oliver i dag……

Da vi havde spist sen frokost i dag ville vi bare gå i restauranten på hotellet her for at få vores aftensmad. Der var i aften mange i restauranten og der var ligeledes levende musik – ret hyggeligt. Mens vi ventede på vores mad løb Oliver rundt i restauranten og dansede eller rettere vuggede lidt til musikken – han hyggede rigtigt og vi kunne se at flere af de andre gæster synes det var sjovt når vi prøvede at fange ham for at få ham hen til bordet. Igen mødte vi franskmændene med deres lille pige – hun ville gerne i kontakt med Oliver, men igen vil Oliver ikke lege eller snakke med andre børn hernede, hun er ellers på samme alder som Oliver, så det kunne da være lidt hyggeligt hvis de 2 kunne lege lidt sammen.

Efter maden ( pasta med kødsauce til mor – omelet og ris til Oliver og gambas rejer med pommes frittes til far ) var Oliver godt træt, så mor gik i forvejen mens far ventede på regningen. Mor var kun lige kommet ud af døren før far kunne høre Oliver skrige i vilden sky fordi han mente det var for tidligt at forlade ”festen” med god musik og så var far jo ikke med. Da far kom tilbage til bungalowen skreg Oliver stadig og faldt først ned da far fandt computeren frem for at de kunne se Peter Plys. Efter ca. 8 minutters DVD havde han fået nok og blev puttet af mor med sin flaske og 5 minutter senere sov han.

Dag 27 - 6. november 2009

Oliver har sovet meget uroligt i nat og været vågen flere gange. Vi har oplevet dette før – da vi flyttede ud til lejligheden, så vi går ud fra at det er fordi det er nyt og han ikke føler sig rigtig tryg i nye omgivelser selvom vi er hos ham. Han vågnede kl. 05,30 på trods af, at han kom sent i seng i går, da vi jo først kunne spise sent i restauranten. Vi stod op og gik i restauranten for at spise morgenmad – det var ikke noget at skrive hjem om, men vi fik da noget i maven.

Efter morgenmaden gik vi ned og tog badetøjet på og gik først i poolen for en kort bemærkning for der var nogle dyr i vandet som bed far – hvad det var vides ikke. Så vi valgte at gå ned på stranden i stedet for – vandet var ikke helt så varmt som i går, men i går var det jo over middag vi var i vandet. Det var nu dejligt alligevel – her plaskede vi lidt rundt med bolden og Oliver er blevet mere og mere modig når han leger i vandet. Efter en lille time i vandet gik vi op og fik et bad og Oliver vil nu gerne med far under bruseren og blive vasket – han er næsten ikke til at få ud igen.

Efter badet ville vi ud og gå en tur – for at se lidt på omgivelserne og for at finde stedet svenskerne bor. Vi fandt ikke stedet de bor ad den vej vi gik, men fik set lidt på omgivelserne. Det er ikke rigtigt en by her, men mere en lang række boder langs vejen. Da vi kom ud i den anden ende var vi ved Manda Fort og gik op for at se hvad det var – det viste sig at være lukket og lignede egentlig bare nogle gamle mure, så vi blev enige om at gå tilbage da det var ved at være rigtig varmt. På vejen tilbage gik vi ind på en lille restaurant og fik lidt frokost  ( poulet coco – kylling i kokos ). Kyllingen var af tvivlsom herkomst og ikke særligt reelle stykker med ben og det hele, men risen og kokos saucen var der rigeligt af og vi blev mætte for den nette sum af kr. 17,50 + kr. 5,00 for 2 liter vand – det kan man vel ikke klage over…..

 På vejen købte vi ligeledes lidt souvenirs og en badering til Oliver – som vi prøvede på da vi kom hjem og lad os sige det sådan – den passer lige rundt om maven !!

Mens mor og Oliver fik deres middagslur gik far langs stranden ned til der hvor svenskerne bor – vi vidste godt vi kunne gå denne vej, men vidste ikke hvor langt der var. Det viste sig kun at tage far 5 min. at gå derhen. Svenskerne sov dog til middag – så far gik tilbage og ned i restauranten for at få en kop kaffe.

Vi havde fra franskmændene fået at vide, at maden det andet sted var bedre end her – så det besluttede vi at prøve af i aften. Da mor og Oliver kom op gik vi op på græsset og kiggede på nogle at de lokale som spillede fodbold nede på stranden. Mens vi sad der kom Suzanne og Thomas med David og Fabian og lidt senere kom franskmændene med deres datter, så lige med et var der ikke mindre end 4 adoptivbørn samlet på et sted – det var ret hyggeligt og vi sad alle og snakkede lidt. Oliver er stadig ikke meget for at lege med andre børn og holdt sig trygt til mors arm. Pigen og David legede lidt sammen på stranden, mens Fabian sad trygt hos sin mor – der skal dog siges at han ikke selv går endnu.

Far ville lige have et bad inden vi skulle ned og spise og imens legede Oliver i sandet udenfor – hvilket betød at han havde sand overalt – både på og under tøjet, så han måtte også lige have et bad igen.

Vi gik så ned på den anden restaurant og fik aftensmad – mor og far fik Zebu kotelet med pom. Frites og Oliver fik ris med kokossauce. Han ville i dag dog gerne smage vores kød og spiste faktisk et par stykker, så det med at spise kød kommer sådan stille og roligt. Vi fråste lidt i dag og fik en pandekage med chokolade til dessert – pandekagen var god, men chokoladen var lidt for bitter, men lækkert var det. Alt i alt til den nette sum af kr. 60,00 inkl. drikkevarer. Det er utroligt billigt at spise herude af at det er et turistområde.

Det var efterhånden blevet sent og MØRKT meget MØRKT – så vi havde taget den genopladelige lygte med for at vi kunne finde tilbage langs stranden. Vel tilbage i vores bungalow var det tid for at far fik startet computeren til Peter Plys og mens den startede op legede far og Oliver ” Vi børster tænder ” han bliver bedre og bedre til det. Efter Peter Plys ( kl. 20,30 ) var det nat nat – troede vi for Oliver var ikke interesseret i at skulle sove, men var så træt at her gang han var ved at lukke øjnene måtte han lave spillopper for ikke at falde i søvn. Vi tog ham op og far så lidt mere Peter Plys med ham inden vi prøvede at putte ham igen. Efter at mor havde haft en lille kamp med ham gav han dog op til sidst og lagde sig ned og sov 2½ min senere.     

Dag 26 - 5. november 2009

Oliver vågnede i nat kl. 02,00 og var tørstig, men lille manden blev bange, da far gik fra sengen for at lave en flaske til ham, så mor rykkede over i sengen til ham. Mor blev i sengen og far tog den anden seng. Der gik noget tid før han igen faldt i søvn. Oliver vågnede igen kl. 05,30 og fik sin morgenflaske til at vågne på. Kl. 6,00 stod mor og Oliver op – det var han ikke helt tilfreds med da han ville lege i sengen, men da far jo sov måtte han op. Lidt i 7 stod far op og lavede morgenmad. Efter morgenmaden legede vi lidt med ham på skift, mens den anden gik i bad. Oliver synes det er sjovt at lægge alt sit legetøj op i en spand for så at sprede det ud over hele gulvet igen. Han er dog god til så selv at samle det op igen.

Så var det tid til at få pakket til vores lille ferietur til Foulpointe – vi ville blive hentet kl. 10,00. Chaufføren var der lidt i 10 og vi kørte. Da vi kom ud af byen på landevejen kunne vi godt forstå at de fleste biler her er 4 hjuls trækkere – vejene er fyldt med huller – det er ikke kun inde i byen vejene er elendige og så er det nok ikke den værste ej vi har kørt på…… Turen ud til Foulpointe ( 54 km ) tog ca. 1 timer og 15 min.

Det var en meget interessant tur herud – der er jo dejligt grønt og frodigt når man kommer udenfor byen. Flere steder var boligerne meget pænere end boligerne i byen – her tænkes ikke på de byggede huse, men hytterne lavet af træ / bambus eller andet. Vi kørte igennem hvad der mindede om små landsbyer – dvs. små samfund med 8 – 10 hytter, hvor man på deres boder ved vejen kunne se hvad de levede af at sælge. Vandmelon – papaya – bananer – kokosnødder eller flettede ting så som måtter / tasker osv.

Da vi ankom til Manda Beach Hotel fik vi vores bungalow i første parket til stranden. Det er godt nok de dyreste, men hvad pyt der skal jo være plads til lidt luksus, men det overlever vi nok når en bungalow på ca. 40 m2 med både varmt vand og satelit tv koster den nette sum af kr. 250,00 pr. nat !

Efter at have været i Toamasina var dette lige som at komme til et paradis, med hvide sandstrande og helt stille vand. Vi fik os vores ting på plads i bungalowen og blev enige om at vi ville gå på stranden først for at se Olivers reaktion. Til at starte med var han ikke vild med selve stranden, men da han mærkede vandet som var rigtigt varmt ( ca. 28 grader ) på det lave stykke ville han gerne med i. Her var jo heller ikke dybt – så han kunne jo bunde…. Det var sjovt at se ham skulle gå i vandet – som jo var nyt for ham, han havde lidt svært ved det i starten, men kom hurtigt efter det. Efter et par ”dyk” uden klynk var han helt vild og plaskede over det hele. Han gik frem og tilbage mellem mor og far, men når han blev for ivrig var det at han tog en dukkert !! Efter ca. 1 times vandsjov  gik vi op – dog med højlydte protester fra Oliver. Klokken var nu ved at være 13 og vi skulle lige have lidt kiks og frugt inden han gerne skulle sove lidt. Han havde kun sovet ca. 45 min. på vejen herud, så vi mente han skulle have en lille lur sammen med både mor og far i dag. Oliver var dog af en anden mening og den havde ikke noget med at sove at gøre – han ville lege i sengen. Så ingen middagslur i dag. Mor og Oliver gik udenfor for at se lidt på lokaliteterne, men kom ikke langt, for Oliver ville ikke gå tur uden sin PAP, så da far kom kunne vi alle godt gå lidt rundt og op til restauranten og få lidt koldt at drikke.  Da vi kom derop løb Oliver rundt og legede – det er det første sted vi har været hvor han bare kan rende rundt og lege. Han er helt vild med at lege med sand – så mon ikke vi til sommer må have en sandkasse til ham i haven… Hele eftermiddagen har der bare været spillopper i ham og han har ikke været til at styre på en tønde land.

Mens vi sad oppe ved restauranten / poolen kom der en fransk kvinde med en lille sort pige og talte til os og spurgte om vi var fra Danmark. Vores rygte var løbet forud for os…. Nej pjat. De havde allerede mødt svenskerne ( Suzanne og Thomas ) og havde fra dem hørt vi kom i dag. De har adopteret en lille pige på 2½ år – virkelig sød. Svenskerne bor lidt længere nede af stranden i en bungalow på et andet hotel – knapt så luksuriøst som her, men også til en anden pris. De vil til gengæld blive herude og ikke tage tilbage til Toamasina, før vi alle kan få den endelige retskendelse ( 3. December ).

Restauranten her åbner først for aftensmad kl. 19,00 – det synes vi er lidt sent, da Oliver jo normalt spiser før det, men vi måtte jo vente og gav ham i mellemtiden et par kiks. Vi gav så Oliver hans bad inden aftensmaden og gik i restauranten for at få lidt aftensmad. Mor og far fik Pasta Carbonara og Oliver lidt ris med tomatsauce. Her mødte vi igen det franske par og talte lidt med dem om hvad deres pige spiste og de havde nøjagtig de samme problemer som os – ingen kød og grønsager – det var rart ikke at være de eneste.

Efter maden var Oliver MEGET træt, men Peter Plys skulle han se – han så dog ikke så meget i dag og kl. 20,20 blev han puttet af mor med hans flaske og kl. 20,30 sov han.     

Dag 25 - 4. november 2009

Efter at mor havde haft et par nætter med meget afbrudt søvn pga. Olivers megen urolige søvn blev vi enige om at mor tog sengen ved siden af og far sov sammen med Oliver.  Far prøvede når Oliver ville rykke rundt i sengen at begrænse hans plads, så han ikke kunne flytte sig så meget. Vi har nemlig talt om at han har meget mere plads end han jo plejer at have i hans seng på børnehjemmet og det kan være en af årsagerne. Det lykkedes meget godt med at begrænse pladsen, men far skulle jo også sove lidt og da Oliver jo rykker mest rundt øverst i sengen tænkte far – jeg vender mig om og det endte rent faktisk med at jeg fik en nogenlunde søvn – dog vækket af Oliver et par gange i løbet af natten.

Oliver vågnede kl. 05,15 og fik sin flaske at vågne på, men ca. 20 min senere var han så frisk og det blev vi så også. Mor havde sovet ret godt og var rimelig frisk og stod op med Oliver, mens far fik til kl. 07,00 – hvor han stod op og lavede morgenmad.

Efter morgenmaden gjorde vi klar til en tur i den offentlige pool og vi var spændte på Olivers reaktion efter vores sidste tur – som han jo endte med at være vild med. På vejen købte vi lige en bold til at have med i vandet og et par solbriller til Oliver ( begge dele kostede den nette sum af kr. 7,50 ). Med det samme vi stod ved kanten af poolen ville han i, men han skulle jo først have badetøjet på og det kunne i hans øjne kun gå for langsomt !! Da vi så kom i vandet var han helt vild – de små ”tykke” ben cyklede bare derudaf !! Vi legede lidt a la tag fat med bolden og det synes han var rigtig sjovt og grinede højlydt. På et tidspunkt holdt vi en lille pause og han stod med bolden på et af trinene nede i poolen – han tabte så bolden og pludselig røg Oliver i sin iver for at fange bolden plask forover og kom med hele hovedet under vand – vi fik ham hurtigt oven vande, men da det så så sjovt ud kunne mor og far ikke lade være med at grine – hvilket betød at Oliver grinede med.  De gange han har fået hovedet under vand er der ikke længere nogen sure miner eller nogen klynk – nej vi tørrer bare vandet af med hånden og så er vi klar til at fortsætte.

På vejen hjem - ca. 1 km før vi var hjemme – sov Oliver i klapvognen. Vi blev enige om at, vi ville prøve og flytte ham over i sengen når vi kom hjem – for selvom det lufter lidt på terrassen er det stadig meget varmt for ham. Det gjorde vi så og fik noget af hans tøj af – helt uden han vågnede. Der var mor jo heldig for så blev hun ikke snydt for sin lur i dag. Mens de 2 sov gik far på internet café for at få opdateret hjemmesiden og læse mails. Ligesom far blev færdig med dette og ville lige læse et par nyheder hjemmefra – kom strømafbrydelsen, så kunne far jo ligeså godt pakke sammen og gå hjem igen.

Da far kom hjem sad de 2 og spiste frokost – de havde ikke sovet så længe som far havde beregnet, men pyt – da far trådte ind af døren kom der et kæmpe smil og PAP fra Oliver – det er jo det hele værd !!

Efter frokost og lidt leg var det tid for vores eftermiddags tur – nu skulle vi finde det posthus for at finde ud af hvad det koster at sende pakker fra det her land. Inden vi gik ringede far lige til hotellet i Foulpointe for at booke vores ophold fra i morgen til mandag. Far spurgte om han kunne betale med visa, men det kunne vi ikke – den var i stykker – så kun kontant betaling, hvilket betød vi måtte ud og hæve penge på mere end 1 kort for at have nok kontanter med derop. Vi fik hævet penge og fandt også posthuset – det er forholdsvis dyrt at sende pakker herfra til Danmark – så er det sikkert billigere at have lidt overvægt når vi skal hjem. På vejen ud kom vi kun af med ca. kr. 250,00 for 30 kg. overvægt og en pakke på 10 kg. vil koste ca. kr. 650,00 at sende.

På vejen hjem købte vi pizza – Oliver vil ikke have pizza – synd for ham, så far lavede lidt ris til ham. Efter maden fik han sit bad og så var det tid til at far og Oliver at lege ” Vi børster tænder ” og bagefter så vi så den sædvanlige Peter Plys og derfra i seng.

Mor har i dag haft det skidt med ondt i maven og ondt i hovedet – sådan migræne agtigt og her til aften måtte hun gå tidligt i seng. Vi håber hun er frisk i morgen efter en god nats søvn – far ”sover” igen sammen med Oliver.         

Dag 24 - 3. november 2009

Oliver vågnede kl. 0,30 og fik sin flaske og faldt igen til ro – dog moslede han rundt i sengen et stykke tid, men herefter sov han til kl. 5,15 og hvor han fik en ny flaske at vågne på. Mor og Oliver stod op kl. 5,45 – far hørte ikke en lyd og sov til kl. 07,00. Far stod op og fik lavet ris og omelet til Oliver – brød til os.

Efter morgenmaden legede vi alle en lille leg vi kalder: Vi børster tænder – Oliver vil ikke have børstet tænder og vi må slet ikke hjælpe ham med det endnu – så nu prøver vi at gøre det til en leg for ham. Vi børster alle sammen tænder samtidigt og ham efterligner os – det er ikke super god tandbørstning, men det bliver bedre – nu kommer den da i munden også !

Da vi i eftermiddag skal ned og hente dommerens kendelse på papir ville vi gerne have Oliver til at sove en tidlig middagslur, så derfor fremskyndede vi vores morgen gå tur, vi skulle have taget billede af Oliver til hans fremtidige pas og andre dokumenter ( 8 stk. skulle vi bruge ). Det blev en udfordring i sig selv for Oliver – som normalt er glad for at få taget billeder ville bestemt ikke have taget noget billede af fotografen – vi tror han blev lidt skræmt af fotografen som var meget højt talende. Efter et par forsøg fik han dog knipset et billede, som vi så håbede kunne bruges, men det kunne vi først se om eftermiddagen – her tager det min. 3 timer, at få lavet et pas billede. Hurtigt hjem igen og få lidt tidlig frokost – så Oliver og mor kunne få deres middagslur, mens far gik op i byen for at handle.

Da far var på vej hjem fra indkøbsturen med begge hænder fulde ringede Suzanne og Thomas ( svenskerne ). De var kommet tidligt til Toamasina ( kl. 12,00 ) – vi skulle først være ved dommeren kl. 15,30. De havde været nede ved dommeren og havde fået kendelserne – både deres og vores og ville høre om vi kunne komme og hente den – de var stadig ved retten og da far ikke var så langt væk gik han tilbage og hentede den. Det var jo rart – så behøvede vi jo ikke i det fine tøj senere for at hente et stykke papir.  Godt svedig nåede far hjem inden de to vågnede. Nu havde vi jo pludselig ikke så travlt i eftermiddag – det var dejligt.

På vores eftermiddags tur skulle vi på Maeva for at give besked angående vores transport til Foulpointe på torsdag, samt at hente / aflevere vasketøj. Det er dejligt at vi kan aflevere vores vasketøj der og så få det tilbage vasket og strøget – det gør nu livet her en del lettere, jeg tør ikke tænke på hvis vi selv skulle vaske alt det tøj i hånden…. Herefter gik vi op for at se om billedet af Oliver fra i formiddags var blevet ok – det er ikke verdens bedste billede, men det kan bruges. Vi har i et par dage ledt efter et postkontor – alt hvad der på vores kort skulle være postkontor viser sig at være alt muligt andet, men på det vi var i eftermiddag var de så flinke at fortælles os hvor vi skulle gå hen – så det prøver vi i morgen.

Så var det hjem igen – mor havde det ikke så godt med maven – der er dog begyndt at komme hul igennem, men ikke helt nok. Vi håber på bedre tider i morgen.

Fra torsdag til mandag  har vi besluttet at tage til Foulpointe og slappe af et par dage – her er både pool og lækker strand lige ved siden af. Vi har valgt et hotel ( Manda Beach ) med pool, da vi jo ved Oliver gerne går i pool, men strand er vi jo ikke helt sikker på, men vi håber at han vil deroppe, da der ikke er nogen bølger – ellers bliver det jo bare poolen.

Det bliver dejligt at komme lidt væk fra denne beskidte by, med dens bilos og tunge luft konstant !!

Efter badet var det spisetid – vi skulle i dag have pasta med kødsauce og lidt brød. Oliver fik lidt kødsauce ved siden af sin pasta med tomatsauce. Til vores store overraskelse ville han gerne have kødsauce og det måtte endda gerne blandes med det andet. Han vil jo normalt ikke have blandet tingene sammen, men spiser det hver for sig. Han plejer jo heller ikke og ville have kød, men i går spiste han lidt kylling ( fordi mor snød ham ) og i dag kødsauce helt uden snyd ! Det er rart at han nu også gerne vil have bare lidt kød !

Efter aftensmaden prøvede far igen legen fra i morges ( Vi børster tænder ) – den var han helt med på og vi børstede tænder sammen foran spejlet – det synes han var hyggeligt og sjovt.

Herefter Peter Plys med både mor og far i dag og så var det nat nat.

Dag 23 - 2. november 2009

Kong Oliver vågnede i dag kl. 05,30 – stadig for tidligt – vi må have stillet på det ur !! Han ligger meget uroligt om natten – han kan fylde en hel dobbeltseng alene, han vælter rundt hele tiden. Det gør at mor i perioder har meget svært ved at sove, så i dag fik hun lov at få sin middagslur.

Efter en hyggelig morgenmad – Oliver fik nemlig hans livret ris og omelet !! fik mor en klatvask for vandvarmeren ville ikke give hende noget varmt vand, vi troede vi var løbet tør for gas, men det var vi ikke – så hvorfor der ikke kom varmt vand vides ikke. Far ville så vente med bad til senere og venter stadig ( kl. 21,00 ) for der har været strømafbrydelse og kraftig regn - hvilket åbenbart har betydning for vandtrykket i dette land ?? Far føler sig virkelig ulækker lige nu og trænger bare til et bad ! ( mor siger far lugter….)

Mor har lidt problemer med maven efter vores madforgiftning for et par dage siden ( torsdag ). Mor tog torsdag 2 stoppiller og de har været effektive lige siden, så nu er der ved at være fyldt op i mors lille mave og hun vil gerne til at komme af med noget. Der er lidt ballon over hende lige nu.

Vi ville i dag på turist bureauet for at se hvad de kunne byde på. Der var en guide der som også talte engelsk ( hvilket gjorde livet en del lettere – da vores franske jo ikke er helt perfekt ) og han var meget hjælpsom med oplysninger om både Foulpointe og Ils Saint Marie. Det viser sig at det kun tager ca. 4 timer at køre til Ils Saint Marie inkl. færge tid over og det koster kun ca. kr. 300,00 med privat bil og chauffør. Ligeledes havde vi talt om også at køre til Tana for så på vejen at have en overnatning og se en nationalpark på vejen – også dette kan gøres meget billigt – så nu vil vi se om vi evt. kan annullere vores flybilletter til Tana.

Far har nu ( kl. 21,30 ) fået sit bad – lækkert !

Herefter hjem og få lidt frokost og så var det nat nat for mor og Oliver. Far gik på internetcafé for at tjekke mails og opdatere hjemmesiden. Mens far var godt i gang med at opdatere billeder kom dagens første strømafbrydelse og far måtte opgive at gøre det færdigt. Far nåede lige hjem før mor og Oliver vågnede – han havde håbet han lige kunne nå at få en lille morfar, men nej det kunne han ikke.

Oliver er i dag begyndt med at vi skal fange ham – når der skal gøres noget – det være sig skifte ble, spise, bade og have tøj på osv.  – han morer sig kosteligt. Der er 2 terrassedøre en i stuen og en i soveværelset ud til den samme terrasse som så betyder han kan løbe i ring…. Vi hygger os virkeligt med det !!

Efter en hurtig eftermiddags tur hvor der blev handlet diverse fornødenheder var det tid til bad aftensmad og Peter Plys. Mens vi sad og så Peter Plys kom dagens anden strømafbrydelse og Oliver bliver bange når der bliver mørkt, men heldigvis havde vi købt 2 lamper ( 1 på batteri og 1 genopladelig ), da vi flyttede herud ! Men i dag blev han ikke helt så skræmt som vi har set tidligere – han klynkede bare lidt og holdt mor i hånden. Men puttet blev han som han plejer – i dag dog først kl. 20,15.

I morgen eftermiddag skal vi så ned og hente dommerens kendelse på papir – hvis den altså er rigtig denne gang !    

Dag 22 - 1. november 2009

Efter en urolig nat vågnede Oliver kl. 05,30 og i dag stod far op, da mor gerne ville sove lidt mere da hun havde været vågen mange gange med Oliver. Der gik dog kun en halv time før mor stod op, da Oliver ikke mente at mor skulle have lov til at sove mere. Efter en lille kamp ved morgenmaden om hvem der bestemte valgte Oliver at spise sin mad. Han mente i dag at det ikke var nødvendigt at spise sin ris, men kun sin omelet – dette var far ikke enig i.

Efter morgenmaden gik vi på Maeva for at hente og aflevere vores vasketøj. Vi aftalte med hende at vi sikkert gerne ville køres til Foilpointe på torsdag, men ville give hende endelig besked på tirsdag efter vi har været hos dommeren. Vi gider ikke tage af sted før vi har fået vores dokument i hånden. Herfra lige hjem med vasketøjet og få lidt mindre tøj på da solen nu var kommet frem og skinnede fra en skyfri himmel og det var blevet bagende varmt igen !! Vi hører jo at I sidder og fryser derhjemme……

Efter tøj skift var det ud og gå igen – vi skulle have handlet lidt af hvert og købt taletid til vores telefon. På vejen ned i byen gik vi lige forbi Gastro Pizza og fik en is – inden køen her om søndagen blev for lang. På trods af at vi fik 2 ens is ville Oliver i dag dog kun have af mors is – GOD DRENG.  Efter en hurtig handle tur var det hjem igen – det var ved at være frokosttid og vi ville i dag gerne have noget ordentlig mad i Oliver, men tiden var igen løbet for hans sjuskede forældre og han var blevet træt den lille – så han fik igen youghurt og brød med ko ost. Vi sov alle 3 middagslur i dag – det er jo søndag !!!

Da vi stod op og alle var vågnet legede vi lidt med ballon og blev enige om, at vi gad ikke gå ud i eftermiddag, da klokken allerede var blevet 16,15 og det jo allerede bliver mørkt kl. 17,45. Så vi legede lidt mere på terrassen. Så tænkte far at så kunne han lige tage computeren og få ordnet billeder og videoer, men nej – det kunne han jo have sagt sig selv – computeren findes jo kun frem når der skal ses DVD – så det skulle Oliver jo naturligvis…..

Vi satte Postmand Per på og til at starte med fangede den ikke rigtig Oliver og Postmand Per´s kat Emil var han bange for. Han blev dog mere tryg ved den hen ad vejen, men helt glad blev han aldrig for den.  Den DVD der fanger ham bedst er nu Peter Plys – der sidder han helt opslugt og siger ikke et kvæk og der er ikke noget der kan forstyrre ham.

Efter Olivers bad så han at far var ved at lave mad og det er sjovt for når han ser det kan han slet ikke vente – han vil spise NU, men når så maden bliver sat på bordet – bliver han sur over at der ikke lige er det på tallerknen som han troede – så vi måtte lige tage endnu en lille kamp før han spiste alt sin mad.

Lille manden tror han skal have omelet morgen – middag og aften 7 dage om ugen…..

Herefter var det naturligvis Peter Plys tid og så nat nat – det tager mindre og mindre tid at putte ham.

Dag 22 - 31. oktober 2009

Dagen startede godt – Oliver er efterhånden begyndt at sove lidt længere og vågner ikke så meget om natten mere. Han kan godt vågne, men så får han sin flaske og falder så hurtigt til ro igen. Da vi jo har oplevet at når vi går i seng – så vågner han – har vi skubbet sengene sammen og byttet lidt rundt på sovepladserne så mor og Oliver sover i dobbeltsengen og far sover i enkeltsengen ved siden af – derved ligger mor på den ene side og far på den anden side – så han altid kan se en af os når han vågner. I dag sov han til kl. 05,30. Far har stadig problemer med dårlig mave og måtte i formiddag efter flere besøg på det lille hus igen tage en stoppille.

Vi ville i dag ned til den offentlige pool for at se om vi kunne lokke Oliver ud og bade – det er efterhånden blevet planlagt flere gange, men nu skulle det være også selvom far havde det lidt skidt. Far vidste, at der var et toilet dernede – så helt galt kunne det jo ikke gå.

Da vi kom derned kiggede Oliver meget interesseret på de andre børn som var i ”børnebassinet” – det er vel at mærke ca. 90 cm dybt hmmmm. Vi fik Oliver i badetøj og det virkede som om det ville han gerne, men da vi nærmede os vandet var han ikke meget for det. Vi startede med at sætte os på trappen og få lidt vand på fødderne, men så begyndte han at græde lidt. Vi havde dog besluttet, at uanset hvad ville vi tage ham med i vandet, da vi jo har oplevet at han normalt er bange for nye ting, men når de så prøves er de normalt ok. Han græd og skreg lidt til at begynde med, men så længe han sad trygt hos mor eller far og havde en god udsigt til hvad der ellers foregik i poolen var det ok.

Jo længere tid der gik – jo sjovere synes han det blev at plaske rundt i vandet og vi ærgrede os over at bassinet var så dybt for han ville virkeligt have elsket et dansk børnebassin, hvor han virkelig kunne plaske som det passede ham. Jo vi har fået en rigtig vandhund – det bliver Michelle og Nichala glade for – de elsker også vand og vil altid gerne i svømmehallen, når de er hos os. Vi glæder os til at de kan plaske sammen alle 3.    

Da vi besluttede at sætte os op og få noget koldt at drikke ville han bestemt ikke med op – det var jo lige så sjovt, men vi lokkede han med lidt frisk frugt. Mens vi sad der kom en af tjenerne forbi os med en tallerken med friturestegte kartoffel både og ketchup – det måtte vi have !!! Straks bestilte far 2 gange og noget koldt at drikke – det var godt med lidt junkfood.

Efter den lette gode ”frokost” gik vi i vandet igen og nu var han slet ikke til at styre- han plaskede og plaskede og spjættede så meget at han flere gange røg ud af vores arme og endte naturligvis også med at få hovedet under vand flere gange, men ikke en lyd kom der fra ham – han plaskede bare videre.

Hvis vi tænker tilbage på hans første bad på Maeva, hvor han stod op i køkkenvasken og klamrede sig til mor, som måtte etagevaske ham og så at se Oliver i dag, er som at se en helt anden dreng – han er bare vild med vand.

Efter den store vand tur ( 2,5 time ) faldt han naturligvis igen i søvn  klapvognen på vejen hjem – til mors store ærgrelse. Da vi kom hjem lod vi ham sove i klapvognen, men mor ville ikke snydes igen i dag – så hun gik også ind og fik sig en middagslur !!! Far lagde sig lidt på sengen i stuen – hvorfra han kunne holde øje med Oliver – han er lettere forvirret når han vågner i klapvognen og så skal han gerne kunne se en af os.

Efter lidt leg med far vågnede mor. Far havde igen fået det skidt og gik ind for at lægge sig lidt inden vi ville ned på det lokale turist bureau for at se hvad de havde om området og evt. Foulpointe. Fars dårligdom satte dog en bremse for at gå nogen steder senere, så vi blev hjemme. Det må vi klare på mandag.

Mens far hvilede sad mor og Oliver med pegebogen, hvor Oliver efterhånden er begyndt at kunne genkende billederne med navnene. Dem som er nemmest for ham at sige er mormor – Maiken – George – Jeanette – Jan. De svære er ord med far såsom farmor – farfar – morfar og navne som Henrik – Betina, men vi er sikre på det kommer hen af vejen. Der er rigtig mange ord han er begyndt at sige og genkender fra hans egen lille pegebog ( som han fik i fødselsdagsgave fra vores naboer Michael og Anita ).

Efter bad - aftensmad og i ved nok hvad var det nat nat

Dag 21 - 30. oktober 2009

Dagen startede godt - Oliver sov helt til kl. 05,30 !! Vi skulle i dag ned til dommeren kl. 09,30 for at hente papir på at vi nu var Olivers forældre, men ved gennemlæsningen af dokumentet var der stavefejl i Olivers navn – i stedet for Michal havde de skrevet Michel. Det er utroligt vigtigt at disse små ting er rigtige for at vi senere kan få lavet de sidste dokumenter såsom pas og visum. Dommeren gik med dokumenterne for at få dem rettet og bad os vente på hendes kontor. En halv time senere kom hun tilbage med besked om at dette kunne altså ikke gøres i dag, så vi måtte komme tilbage på tirsdag for at hente det. Dette betyder så at hele processen nu er rykket endnu 4 dage, så den endelige afgørelse først kommer den 3. december. Det viser sig at her gør man bestemte ting på bestemte tider og her sidst på måneden kan man ikke rette dokumenter……TRÆLST.

Svenskerne havde planlagt at tage til Foulpointe i eftermiddag og er nu nødsaget til at komme tilbage til Toamasina på tirsdag for at hente det nye dokument, det er ikke fordi der er så langt – kun ca. 70 km, men med de veje der er herude tager det ca. 2 timer hver vej.

Vi regner med at når vi har dokumentet i hånden - forhåbentlig på tirsdag tager vi nok et par dage derop og BADER – der skulle være nogle dejlige rolige strande og gode hoteller deroppe.

Vi havde i dag ringet efter ”vores” taxamand for at køre os til og fra dommeren og spurgte ham hvad han skulle have for at køre os derop – hans pris var 90.000, vi synes det lød dyrt, da vi mente at have hørt en pris på omkrig 60.000 et andet sted og det havde vi også – det var på Maeva. Deres chauffør vil gøre det for 60.000 fik vi at vide da vi var dernede i dag for at aflevere vores vasketøj. Ja det er rigtigt – selvom vi ikke bor der mere er de meget hjælpsomme – vi kan bare komme. Vi betaler naturligvis en mindre formue for at få vasket vores tøj ( 3 små bæreposer koster kr. 12,50 ). Da vi skulle betale taxamanden for turen i dag fandt vi ud af at han nu var blevet lidt for grådig og ville i dag have meget mere end det plejer at koste – på trods at vi absolut ikke har været fedtede med drikkepenge til ham på de andre ture.

Efter Maeva var det tid at få handlet lidt efter at have opbrugt vores resurser i går og da vi jo var lidt sent på den pga. mødet hos dommeren – faldt lille manden i søvn i klapvognen igen. Mor blev ret ked af dette og ville vække ham, men det fik hun ikke lov til. Det var jo bare, fordi hun jo igen selv blev snydt for sin lille lur. Hjemme igen lod vi Oliver sove i klapvognen på terrassen, hvor der er skygge og en let brise om dagen. Far gik på internetcafé for nu endelig at få opdateret hjemmesiden og læst mails m .m.

Da Oliver vågnede af sin middagslur gav mor ham lidt mad og kom ned på internetcaféen til far. Da internetcaféen ligger på 1 sal måtte far ned og hente Oliver og klapvognen. Oliver blev helt vild og glad da han så sin far og ville straks op af klapvognen. Mor fortalte at da han vågnede var han gået rundt hjemme og havde ledt efter far, men havde ikke sagt noget.

Far var lige blevet færdig med det han skulle på nettet, så nu kunne mor lige komme på FACEBOOK – det er jo hårdt for hende at undvære i så lang tid. Til fars store forundring skulle hun dog hverken ind og fodre dyr eller kigge på hendes restaurant – mærkeligt – har hun glemt hun har det eller hvad ???      

Hjemme igen legede vi lidt inden Oliver skulle have sit bad. Når han skal i bad og skal have tøjet af ligger han på pusletasken og holder sig for brystet og siger ”nujen”- vi tror nok han mener nøgen, da dette er sagt til ham et par gange. Den onde mor tog ham op af badet, før han var klar og havde plasket færdigt – dette dog efter hun havde sagt til ham flere gange at han skulle sidde på numsen i badekaret og ikke stå og hoppe. Han plejer ellers at sætte sig på numsen når vi siger det til ham.

Efter bad – aftensmad – Peter Plys var det nat nat.

Vi har selv været lidt mærket af den madforgiftning vi havde i går og har ikke haft den store energi og appetit, men har dog fået lidt mad i maven i dag – vi håber det er bedre i morgen.

Dag 20 - 29. oktober 2009

Dagen i dag har været en rigtig møg dag !!

Efter vores besøg på den koreanske restaurant i går vågnede far kl. 01,00 og var rigtig dårlig og så startede turene til toilettet med opkast – mor startede først lidt senere på natten. Så hele natten kæmpede vi om toilettet på skift. Rigtig fedt – så det er ikke blevet til mange timers søvn. Ud på morgenen startede det så med dårlig mave samtidigt – så vi havde fået en god gang maveforgiftning. Heldigvis ikke Oliver. Vi kiggede på hvad det kunne være og det kan kun have været den nuddel suppe vi fik – den havde Oliver ikke fået noget af. Oliver var som sædvanlig i godt humør og ville gerne lege, men mor og far havde ikke meget energi til det, men det kunne knægten jo ikke gøre for – så vi tog os af ham på skift.

Heldigvis har vi stoppiller med og det hjalp da også lidt på toiletbesøgene, men kvalmen og den rumlende mave har vi døjet med hele dagen. Heldigvis havde vi i går fået handlet så vi havde mad og drikkevarer nok hjemme, for der var ikke nogen af os der har været i stand til at gå længere væk end at der var et toilet i nærheden og her findes ikke offentlige toiletter – det gøres bare der hvor man er.

Meningen i dag var ellers at vi skulle ud og bade i den offentlige pool i formiddag og på internet café i eftermiddag, men vi har lagt brak hele dagen og sovet lidt på skift. Oliver har helt sikkert godt kunne mærke at der har været noget galt, for han plejer at blive lidt hys for at komme ud og gå både formiddag og eftermiddag, men der har ikke været nogen bøvl af nogen art. Dejlig dreng.

I morgen skal vi ned til dommeren kl. 09,30 og hente et dokument som fortæller at der er afsagt kendelse om at vi er Oliver´s forældre – vi skal mødes med svenskerne – Suzanne er rigtig god til fransk, så hun oversætter for os, da ingen af vores kontaktpersoner vil være tilstede.

Dag 19 - 28. oktober 2009

Dagen startede igen tidligt – Oliver vågnede kl. 04,00 vel at mærke i sin egen seng – han blev dog bange da han ikke kunne se mor og far pga. myggenettene over vores senge. Far fik han hurtigt hevet ham over til sig og så faldt han hurtigt til ro igen, men han ville igen ikke sove videre – så han fik sin flaske af mor. Mor var igen den søde der stod op med ham, han ville i dag dog ikke have mors ris ikke engang selvom der var rosiner i og dem elsker han jo – de er vist for tørre….

Far blev vækket kl. 07,00 og stod op, mens mor gik i seng for at få et par timer mere. Far lavede lidt omelet til Oliver som han spiste med velbehag. Far og Oliver legede indtil mor kom op kl. 10,00. Vi havde ellers planlagt, at ville på internetcafé i formiddag for at læse mails og opdatere hjemmesiden, men det blev det jo ikke til, da vi pludselig skulle ned på Maeva for at udfylde nogle papirer som Hanitra skulle have med til retten og vi skulle have handlet før vi skulle i retten ( vi manglede ellers bleer ). Det hele blev pludselig lidt stressende og vi fik temmelig travlt – det er jo ikke let at skynde på den lille purk… Det hele løste sig og vi nåede tilbage og fik et bad og så skulle vi jo have alt for meget tøj på til disse breddegrader – jeg kan fortælle her er ca. 30 grader og det er lidt for varmt til jakkesæt - pu ha. Vi mødte ved retten kl. 14,00 som vi havde fået besked om og retten skulle så starte kl. 14,30. Kl. 14,25 havde vi endnu ikke set svenskerne eller Hanitra og vi blev temmelig urolige for at det skulle foregå et andet sted og at vi bare ikke havde fået det at vide. Vi ringede og ringede og fik langt om længe fat på Hanitra som så fortalte at det var kl. 15,00 – FEDT at stå der i 30 grader og jakkesæt og svede som et svin….

Svenskerne og Hanitra ankom i sidste øjeblik og vi skyndte os ind i retten og straks vi kom ind blev svenskerne kaldt op til dommeren og da de var færdige kom de ned til os og Hanitra fortalte at sagen var afsluttet både for os og svenskerne. Nu blev vi for alvor forvirrede !! det viser sig så at der er ikke noget retsmøde den 11/11 og vi skal ikke i retten mere. Dommeren har nu afsagt sin dom – vi er Oliver´s forældre, MEN på fredag skal vi så hente et stykke papir på det og så skal vi vente til den 30 / 11 før dette er endeligt officielt. Den 30 / 11 skal vi så hente det officielle dokument hos dommeren, som så skal bruges for, at han kan få sit madagaskiske pas, som vi skal bruge for at han kan få sit danske pas og visum. RODET RODET eller hvad ?

Efter retten tog Hanitra med ud for at se hvor vi bor, da det jo er ret billigt og man jo ligesom ved AC i Danmark gerne vil have steder at bo til de kommende adoptanter. Hun var helt overrasket over at vi kunne bo i dette til den pris - ca. 60m2 for ca. kr. 800,00 pr. måned – til sammenligning gav vi på Maeva ca. kr. 1100,00 for en uge !!! Vi fik også lige opklaret hvorfor Oliver vågner kl. LORT – på børnehjemmet bliver de lagt i seng kl. 19,00 og vækket kl. 05,00 – så tror da pokker at lille manden ikke vil sove længe !!

Efter Hanitra´s besøg gik vi ud for lige at købe de sidste ting vi manglede og besluttede at gå på den koreanske restaurant igen i dag – det var jo lækker mad vi fik der i går og billigt. Tiden løb lidt fra os, da vi sad og hyggede – Oliver var i et fantastisk humør, så pludselig var det blevet næsten mørkt – så nu skulle i hjem og det kunne kun gå for langsomt, for her er der mørkt som i en …… røv og da det jo ikke er byens bedste kvarter – synes vi ikke det var så fedt at gå ude. Nå, men vel hjemme igen var det tid til Oliver skulle i bad – han hyggede sig så meget, at mor ikke kunne få ham op igen – så far måtte lokke lille manden ved at sætte Peter Plys på så han kunne høre det og det hjalp – så kunne han få fingeren ud af den dertil indrettede – vi så dog kun ca. 15 minutter i dag, da han var træt. Han blev igen puttet i sin egen seng – det gik jo nogenlunde med det i går – så vi prøver igen.

Dag 18 - 27. oktober 2009

Oliver vågnede kl. 04,40 igen alt for tidligt, men den dejlige mor stod op med ham, mens far sov lidt videre. Da far kom op havde Oliver fået morgenmad – ja mor havde i egen høj person selv kogt ris til ham efter at have vækket far for at få at vide hvordan man tændte for gassen på komfuret !!! Far og Oliver gik over til den lokale bod på den anden side af vejen og købte et brød til vores morgenmad. Der var lidt sprog forvirring omkring betalingen med damen i boden, grundet mit manglende franske, da hun gav pris i franc og ikke i ariary og jeg kender ikke omregningskursen, men vi fik det løst med lidt håndfagter og et stykke papir. Efter morgenmaden legede vi lidt ude på vores lille terrasse, før det var tid til vores formiddags tur, hvor vi gik en tur på markedet for at købe lidt frugt og en stegepande så vi kan lave omelet til Oliver – det er han helt vild med. Nede på markedet løb vi ind i et par fra Sydafrika, som vi mødte for en uges tid siden nede ved stranden. Vi sad og talte lidt med dem – det er et ældre par – vi tror de er missionærer af en slags, da de flere gange kom ind på tro og gud. De er utroligt søde og kunne huske vores navne og synes det er helt fantastisk at vi vil adoptere lille Oliver. De er på Madagaskar fordi de venter på et skib som skal komme med en container med bøger, den er så blevet forsinket undervejs, så de rejser lidt rundt som turister. De anbefalede os et godt sted at bo på Ill Saint. Marie ( den ø vi vil tage til for at holde lidt ferie inden vi tager hjem.)

På vejen hjem fra markedet var lille manden ved at falde i søvn i klapvognen og det skulle han jo helst ikke ( for så blev mor jo igen snydt for sin middagslur ),så han blev taget op på armen for at kunne holde ham vågen til vi kom hjem. Hjemme fik han lidt hurtig frokost, så han kunne komme ind og sove sammen med mor.

Her blev dagbogs skrivningen lige afbrudt for en stund – der løb en stor kakkelak ( ca. 6 cm lang ) hen over køkkengulvet og ind i et af køkkenskabene. Da far åbnede skabet viste det sig der var ikke mindre end 4 stk. FØJ. De blev alle indfanget en efter en og smidt ud over hegnet !!! Som I ved er moren jo rigtig glad for den slags ”små” dyr…..Som I kan se i billederne for i dag er der et par billeder af mors venner.  ( kakkelak – edderkop og en lille grøn et eller andet ) 

Efter en lang middagslur var far inde og vække de 2 sovetryner, så vi kunne komme ud i byen. Vi ville være gået på internetcafé for at opdatere hjemmesiden, men det blev tiden ikke til, da vi havde besluttet at gå hen og spise et sted de reklamerede med BURGERE og vi skulle jo gerne kunne være tilbage inden det blev mørkt. Det viste sig så at de åbnede først kl. 17,30 og klokken var nu kun 16,30 og vi ville ikke vente en hel time. Vi gik derfor hen til en koreansk restaurant vi havde passeret på vejen og fik vores aftensmad. Det var rigtig lækker mad og Oliver spiste rigtig meget af både ris og stegt paneret svinekød. Det er ikke sidste gang vi spiser der – vi delte 3 retter imellem os – far fik kun 1 øl ( 65 cl. ) – mor og Oliver fik kokosjuice. Det hele kostede den nette sum af 40.000,00 ariary inkl. drikkepenge ( kr. 100,00 ).

Herefter hjem og da vi jo var tidligt færdige med mad osv. havde vi jo tid til lidt mere leg inden Oliver skulle i et tiltrængt bad. Mens han var i bad gjorde far klar til den obligatoriske I ved nok hvad….. og så var det nat nat.  Vi prøver i dag forsøgsvis at han sover i sin egen seng ved siden af mor. Han plejer at halvt vågne når vi kommer i seng og ligger så meget uroligt et langt stykke tid før han igen falder til ro. Vi håber, at han kan sove igennem i sin egen seng – vi får se !

Vi fik i dag en sms fra Mette og Frank at de i formiddag havde fået Sarah´s pas – så nu manglede de bare hendes visum, så vi når nok ikke at sen dem inden de tager hjem – ærgerligt – det kunne have været hyggeligt lige at sige hej til dem herude.

I morgen skal vi i retten igen, da vores prøvetid skulle være ovre. Vi ved det dog ikke med sikkerhed og ligesom svenskerne skal vi mødes med Hanita ved retten og håber så hun kan give os lidt afklaring omkring det ekstra retsmøde den 11. November.

Dag 18 - 26. oktober 2009

I dag var store flyttedag og vi var spændte på hvordan Oliver ville tage at vi flyttede fra Maeva. VI var i hvert fald glade – vi så frem til at få noget mere plads. Vi vågnede alle kl. 06,00 – far var først oppe, mens mor og Oliver hyggede lidt i sengen med en flaske. Når han lige får lov at vågne med den er han i meget bedre humør og smiler og er glad fra morgenen af. Det havde regnet det meste af natten og gjorde det stadigt -  det kunne mærkes, der var klamt i hele bungalowen. Vi kom alle op og fik vores morgenmad. Herefter var det tid til at få pakket det hele sammen. Hvordan kan vi have mere nu end da vi kom ??? Kl. 09,00 var vi færdige med at pakke – taxaen kom først kl. 10,30 og Oliver var i et mærkeligt humør – han vidste jo ikke rigtig hvad der skulle ske. Da vi jo så var i god tid besluttede vi at gå vores formiddags tur – bare en kort en for lige at berolige ham lidt. Med det samme vi sagde hat og sko var han klar !!

Hernede findes ikke store taxaer – så han skulle køre 2 gange for at vi fik det hele med – så far og alt bagagen kørte først og en skrigende Oliver med mor og klapvogn til sidst ( naturligvis skulle taxa manden lige ind og tanke på vejen – så der sad mor med en skrigende Oliver i bilen ). Vi blev modtaget af en ældre dame ( hende der lejer ud´s mor ). Hun viste os indenfor og vi fik pakket nogle af vores ting ud – det er dejligt ikke at skulle finde sine ting i kufferten hele tiden. Oliver var lidt mut til at starte med, men blødte hurtigt op, da han fandt ud af, at her var der plads til at lege. Han ville dog ikke spise noget til frokost og var egentlig ved at være træt, men vi skulle have handlet, så vi tænkte ( eller rettere far gjorde – mor var lidt uenig heri da hun jo så ikke kunne få sin middagslur….), at slå 2 fluer med et smæk og tog af sted i håb om at han ville sove i klapvognen. Det ville han godt. Så vi fik handlet og købt en balje til at bade Oliver i – det var han helt vil med – han sad og plaskede lystigt da han fik sit aften bad. Tilbage i den nye bolig fik vi pakket det sidste ud og legede herefter med ballon. Oliver synes det er fantastisk at lege med ballon – selvom han tror det er en bold.

Vi må jo sige at det er et lidt andet kvarter vi er flyttet til – her skal vi i hvert fald ikke udenfor porten efter mørkets frembrud !! Det er et noget mere fattigt kvarter og vejene hernede er bare grus / sand. Vi bor i huset ved siden af kontoret for børnehjemmet – børnehjemmet ligger et andet sted. Dem som har boligen bor i huset bagved. Boligen er på ca. 60 m2 med stort køkken ( dog stadig kun 2 gasblus ) – bad med varmt vand og der er tryk på vandet – toilet – gang – soveværelse og en stor stue med spiseplads i den ene ende. Det bliver dejligt at få et rigtigt bad og ikke skulle løbe spidsrod mellem strålerne for at blive ramt !! Her er der gas vandvarmer så det er kun hvis vi løber tør for gas vi ikke vil have varmt vand.

Efter bad - aftensmad og Peter Plys var det nat nat. 

Dag 17 - 25. oktober 2009

I nat vågnede Oliver kl. 02,00, vi har vist nok luret, hvorfor han vågner – vi tror efterhånden han vågner når han er tørstig. Han fik en flaske og faldt til ro ret hurtigt uden at have drukket det hele, vi satte så flasken øverst i sengen og han vågnede da også et par gange mere i løbet af natten, men tog selv flasken og lagde sig ned igen. Vi vågnede først op alle mand kl. 06,00 og stod op efter nok den bedste nats søvn i lang tid – skønt. Friske og vel udhvilede var vi klar til en ny dag. Oliver var åbenbart vågnet lidt før os for han var ikke den mindste morgengnaven, men et stort smil !!

Efter far og Oliver havde tumlet lidt i sengen – hvilket han synes er meget sjovt var det tid til morgenmad og så tøjet på for den sædvanlige formiddags tur. Vi havde sprunget formiddags snacken over og taget den med. Vi gik igen nye veje og så nogle villaer, som man kunne se engang har været nogle store og flotte patricia villaer – vel at mærke tilbage i den franske kolonitid. Det er som så mange andre ting herned, tingene får bare lov til at forfalde og bliver ikke vedligeholdt.

Der er en kæmpe forskel på rig og fattig – det er meget tydeligt også i gadebilledet. Børn som voksne tigger på gaden og Anne har jo et godt hjerte og vil gerne give dem alle noget, men der siger jeg nej – ikke fordi jeg ikke ønsker at give dem af vores ”rigdom”, men fordi så kommer der bare en hel flok og vil have og vi kan jo ikke give dem alle. I går sad vi jo og spiste lidt brød ved stranden og en lille dreng kom og tiggede, da han så vi sad med brød. Først sagde jeg nej, men da han blev siddende med bedende øjne og næsten spiste vores brød med øjnene fik han noget. Han havde tøj på der var slidt – fyldt med huller og lignede virkeligt et barn der boede på gaden. Det er naturligvis svært ikke bare at give dem et eller andet, man vil jo et eller andet sted gerne hjælpe. Det kan være man skal starte en eller anden form for hjælp til gadebørn hernede… Børn / store drenge lever af, at sælge kokosnødder som de selv kravler op i palmerne efter.

På vores vej i dag fandt vi også turist bureauet, som naturligvis var lukket som næsten alt andet om søndagen. Vi gik ned til stranden på et andet sted, hvor der var en lille indsø – her ville vi prøve om vi kunne soppe lidt med Oliver, men det ville han ikke, vi tror han er bange for lydene fra bølgerne lidt derfra. Vi satte os op i sandet og nød vores formiddags snack og nød udsigten til vandet ( eller rettere drømte om at hoppe i ). I næste uge vil vi prøve den offentlige swimmingpool med Oliver – så han kan se det ikke er så farligt at komme i vandet. Det er jo ikke fordi han er bange for vand – for når han skal i bad, er han helt vild og plasker i vandet lige så længe han får lov, af den ”onde” mor.

Efter frokost fik mor og Oliver sig en blunder ( 2 timer ), mens far gik på internetcafé og fik opdateret hjemmesiden med dagbogen og lidt friske billeder, samt chattet lidt med Michelle som var online da jeg loggede på, jeg glemte dog at spørge Michelle om de begge to havde fået den besked, faster havde sendt til dem på facebook for et par dage siden. Nettet var lidt langsomt deroppe i dag, da der var mange på caféen, men det gik. Hjemme igen sad far lidt på terrassen, mens de 2 vågnede op. Far gik ind for lige at ligge lidt på sengen grundet lidt hovedpine, men det mente Oliver ikke far skulle – han mente far og Oliver skulle tumle i sengen i stedet for – så det gjorde vi. Far kan jo ikke stå for de små bamseøjne og smilet fra den lille mand.

Det blev til en kort eftermiddags tur. Vi gik ned til Gastro Pizza og købte is. Der var ligefrem kø ved is disken i dag og der var ikke så mange slags at vælge imellem. Vi fik således 2 ens is i dag, men Oliver ville ikke have mors is – kun fars is ØV.

Til aften kom Colette´s veninde som skulle være vores kontaktperson herude og fortalte hun havde fået en mail fra Colette om at vi skulle møde i retten en gang mere – så nu er det på onsdag den 28/10 og igen den 11/11 – hvorfor vidste hun ikke. Samtidigt fik vi at vide at hun var bortrejst fra i morgen og frem til den 9/11, hvor hun så ville komme og besøge os igen. Fedt at have en kontakt som så ikke er der. Svenskernes kontaktperson vil være med os i retten på onsdag – det er ok – hun er selv tidligere dommer og kender systemet. Svenskerne ringede til hende for at høre nærmere om den 11 /11 og hun vidste ikke noget om endnu et retsmøde den 11/11. Så det må vi få opklaret på onsdag når vi alle ser hende i retten. Det er lidt frustrerende, at man ikke kan få klare beskeder omkring tidsplanen for processen, så man også kan planlægge lidt, med at komme lidt ud og se lidt af landet.

Efter aftensmad – lidt leg og Peter Plys var det nat nat.

Dag 16 - 24. oktober 2009

Dagen startede som sædvanlig meget tidligt kl. 04,30. Det var i aftes startet med at regne og det gjorde det hele natten, hvilket betød det havde været en kold og meget fugtig nat – ret ubehagelig.  Vi måtte derfor op begge to fordi vi ikke bare kunne tage Oliver med ud på terrassen som de andre dage. Det regnede hele formiddagen og vi måtte blive inden døre – hvor der pga. lidt plads i vores bungalow  er svært at lege og beskæftige en lille mand som gerne vil ud og lege. Når det styrtede rigtig hårdt på taget blev han skræmt og ville op til os. Det endte med at vi satte en dvd på computeren for at se om det kunne holde ham nogenlunde rolig. Det lykkedes nogenlunde og herefter fik vi alle 3 en tidlig middagslur.

Efter 2 timer stod vi op igen – fik en lille snack og da det var klaret nogenlunde op efter 15 timer med regn i stride strømme – ville vi ud og gå en tur. Vi gik op  byen, købte noget brød og satte og ved stranden og spiste frokost. Vi kunne se det begyndte at trække op til mere regn og begyndte at gå tilbage.

Vi nåede dog ikke ret langt før himlen åbnede sig igen. Vi prøvede at søge lidt ly under et halvtag og ventede med at gå videre til det kom ophold i regnen, men ligesom vi var kommet ud af vores ly – begyndte det IGEN og nu blev vi våde !!! Vi skyndte os alt hvad vi kunne for at komme hjem og få tørt tøj på – da vi var temmelig kolde.

Efter tøj skift måtte mor gå ind og lægge sig, med ondt i hovedet og maven. Mor har et par dage døjet med maven, men det gør hun altid når vi er sydpå, så det er ikke noget alvorligt – bare den anderledes mad. Mor sov 2 timer, mens far og Oliver legede og tegnede med farveblyanter på terrassen. Hver gang Oliver gav far en blyant sagde far farven og Oliver blev efterhånden ret god til at gentage farverne. Da mor kom op ville far gå ud for at handle og da Oliver så far tage sko på kom han straks med sine, da han troede han skulle med. Da det gik op for ham at det skulle han ikke stak han i et vræl. Mor stak knægten et par kiks og så var han glad igen. Da Oliver så far komme tilbage blev han et stort smil ved gensynet – det er jo dejligt !! Efter lidt mere leg blev det tid til bad og mad. Badet ville han gerne, men igen ville han ikke spise sine ris og kødboller. Vi havde trukket aftensmaden til normal tid på trods af at Oliver ikke havde sovet siden i formiddags i håb om at han kan sove bare lidt længere end disse par dage !! Dette betød naturligvis at han var meget træt og blevet meget pyldret.

Da det så blev tid til, at far skulle starte computeren for, at Oliver og far kunne se Peter Plys blev han meget utålmodig og begyndte at græde og skrige, da han troede at han ikke skulle se det i dag. Han så dog kun ca. 15 min. før han kravlede ned og gik ind til mor – for nu ville han puttes, det tog kun ca. 10 min at putte en træt lille mand i dag.

Vi glæder os nu til at komme herfra – specielt efter det sidste døgn med regn regn regn – det bliver dejligt at komme over til noget der er størrere og med mere luft omkring os. Afstanden til byen – markedet osv. er ca. den samme, der vil dog være lidt længere til internetcaféen, men vi har valgt at fortsætte med at bruge den samme internetcafé, da det er nemt og hurtigt fordi vi her kan slutte vores egen computer til.   

Dag 13 - 23 oktober 2009

Natten blev kort og morgenen tidlig kl. 03,00 vågnede Oliver – fik en flaske men ville ikke sove mere. Vi prøvede begge at putte med ham, men lige lidt hjalp det. Mor var igen den søde og stod op sammen med Oliver og lod far sove videre. Far vågnede kl. 07,00 og stod op – hvorefter mor gik ind for at sove lidt. Det havde hun fortjent !! Far og Oliver hyggede så udenfor på terrassen – det var vi ikke helt enige om for Oliver ville gerne ind til mor med jævne mellemrum. Det endte dog med, at vi blev nogenlunde enige. Mor fik et par timers søvn og kom op igen. Det var meningen at vi ville prøve om Oliver ville med ud og bade lidt i den offentlige pool i dag, men blev enige om droppe det pga. at Oliver ikke rigtig havde sovet – så vi gik op i byen for at handle i stedet.

 Desværre faldt Oliver i søvn i klapvognen på vejen – det var ikke lige med i vores planer – han skulle jo gerne sove en lang middagslur !! Han vågnede dog hurtigt på vejen hjem og vi skyndte at spise ham af med lidt yougurt i stedet for at skulle vente på at få kogt ris til ham. Han spiste det med velbehag og kom ind for at putte med sin flaske og mor. Vi var spændt på om vi fik ham til at sove igen, men det var ikke noget problem. Mor og Oliver sov i 2 timer, imens far gik på internetcafé for at opdatere hjemmesiden og tjekke mails.

Efter en hurtig eftermiddags snack ( kiks og rosiner ) gik vi en tur på markedet for lige at købe noget frisk frugt til Oliver´s små mellemmåltider, da den papaya vi havde liggende var blevet dårlig. Vi fik købt en dejlig frisk ananas og lidt bananer. Pludselig begyndte mor at ville shoppe souvenirs – det havde vi ellers besluttet at vente med til vi var flyttet for ikke at skulle slæbe / pakke mere end højst nødvendigt, men hvad pyt – hun har jo opført sig pænt indtil nu – så hun fik lov at shoppe ( Der er jo billigt her….). Hvad der blev købt ser I senere….. ha ha, men glæd jer – det er til jer noget af det.

Hjemme igen ville vi forsøge at gentage succesen fra i går med pasta til Oliver og det gik fint. Så nu spiser han både ris og pasta, dog er han ikke vild med kartofler endnu. Kød er han heller ikke meget for – han spiser kun lidt hakket oksekød – kylling er ikke et hit hverken kogt eller stegt. Han er ligeledes glad for brød – især når mor smører ko ost på, så spiser han ko osten først og dernæst brødet. Han har så brød og ko ost i hele hovedet.

Oliver er blevet glad for at tumle i sengen med far. Han har fundet ud af at det er sjovt at nive far i dellen – så griner han højlydt og siger hvam hvam og skynder sig væk igen – lille bandit ! Han er begyndt at gentage nogle af de ord som vi bruger – i dag gentog han ”bølle” efter at mor havde kaldt ham det et par gange.    

Efter den sædvanlige Peter Plys var det nat nat for Oliver.

Her til aften begyndte det at blæse en del og så kom regnen og sammen med regnen kom strømafbrydelsen – så havde vi jo balladen med Oliver, da der jo blev helt mørkt og han blev bange.

Far sad og skrev på computeren og havde ikke lige opdaget at der ikke var lys, men det opdagede han jo da Oliver begyndte at klunke i soveværelset. Så måtte far ind og finde batterilampen – så der kom noget lys. Med de samme der kom lys blev han rolig igen.

Dag 12 - 22. oktober 2009

Dagen startede godt – Oliver sov længe – helt til kl. 05,30 ! Det var dejligt. Han var som sædvanlig lidt morgengnaven, men fik sin flaske som alle andre dage. Han sveder rigtig meget om natten, hans pude er drivvåd hver morgen, så vi starter dagen med en rolig flaske i sengen – det er hyggeligt og så er han nogenlunde frisk når vi står op.

Efter morgenmaden legede vi lidt med boldene og hans ballon – indtil han mente, at ballonen skulle lægges ind på hylden på natbordet - som jo er af bambus - med et resultat at den naturligvis sprang. Oliver sad helt paf med åben mund og kiggede på os og sagde bold… Det så virkelig ud som om han var faldet ned fra himlen.  

Så var det tid til formiddags turen. Oliver er helt vild når vi siger vi skal ud og gå, han finder straks sin sko – som vi dog skal give ham på. Han er så ivrig, at det er svært, at nå både at få sko og hat på før han er halvvejs væk. Så snart vi er ude af porten er han næsten ved selv at kravle op i klapvognen. Han er rigtig glad for at sidde der – for så kan han følge med i det hele. Igen i dag måtte vi konstatere,  at vi ikke var helt opmærksomme på legetøjet han havde med – Mickey som sad i en snor i klapvognen var pludselig væk. Så endnu et barn på Madagaskar er i dag blevet glad.  

Vi havde set en vej ned til en begravelsesplads og der valgte vi at gå hen. Hernede er der jo meget stor respekt for de døde og de bliver svøbt i silke og lagt i et lille hus. Dem som lever efter de helt gamle traditioner har endda også lig vendings fester – hvor man vender de døde. Der var dog en høj mur omkring selve gravpladsen og vi ville jo nødigt formærme nogen – så vi gik ikke ind på selve pladsen, men nøjedes med at tage et par billeder udefra.

Der hvor vi gik var et mere fattigt område kunne man tydeligt se på boderne langs vejen og på bygningerne eller rettere træskurene. Det var lidt spændende for os at gå her og virkelig opleve en hel anden del / side af Toamasina end der hvor vi ellers har gået.

Pludselig kom vi til et ret stort marked og der gik vi ind for at se hvad de solgte – her var alt fra en ”Louis” taske der stod Diesel på til mad, møbler og tøj. Man kunne endda få friske rå rejer, dog inkl. fluer i lange baner og når man tænker på hygiejnen i dette land, hvor der er meget beskidt overalt er det nok ikke lige noget vi skal byde vores maver !! Da vi kom ud på den anden side af markedet og ville til at gå hjem igen – opdagede vi at vi var kommet af sted uden vores kort og helt ærligt vidste vi ikke hvor vi var – så valget var enkelt – enten at kæmpe os vejen tilbage gennem markedet, det havde vi ikke lige lyst til eller tage chancen og prøve at finde vej. Vi valgte det sidste – hvis det ikke rigtig ville lykkedes os at finde vej kunne vi jo altid tage en taxi. Det var dog ikke det store problem at finde tilbage til midtbyen – igen fik vi set en masse og folk fik set os.

Det er sjovt, at betragte folk hernede – først kigger de på Oliver så kigger de på os og så smiler de – det er jo dejligt – tror vi nok ?          

Vi håber da, at de forstår sammenhængen.

 Hjemme igen var det tid for frokost og middagslur for de 2, mens far fik samlet billeder og tekster og gemt det på de forskellige drev – så skulle noget gå ned har far altid en backup gemt et sted.

Efter en kort eftermiddags tur var det igen spisetid – Oliver vil heller ikke i dag spise sin egen mad ved mor, så far prøvede, men nej – han havde fået øje på fars mad og mente åbenbart ,at det så mere spændende ud. Det var pasta med bacon og kylling i tomatsauce. Han havde dog også selv fået pasta, men den var ikke interessant. Så han fik lidt af fars pasta med tomatsauce – for kødet ville han ikke have. Efter nogen tid blev han sur og tvær og ville ned og op igen, men 3 gang fik han lov at blive nede og så stak han i et vræl. Vi lod ham sidde lidt og vræle og tog ham så op – herefter blev han mere rolig. Ligesom i går fik han ikke set ret meget af Peter Plys før han selv kravlede ned og gik ind til sengen og ville puttes. Det er jo dejligt, at han selv er begyndt at gøre opmærksom på når tid er.

Det største problem heri, er dog at han falder i søvn før han er færdig med hans flaske og den er så ikke til at få fra ham, da han selv i søvne holder fast i den og vågner når man forsøger at tage den.

Dag 11 - 21. pktober 2009

Som sædvanlig var det tidligt op kl. 04,30 var herren igen vågen. Han vågnede i gråd – mor var kommet til at slukke lyset på badeværelset og så var der jo helt mørkt. Vi har oplevet dette et par gange, at han er vågnet i gråd når der har været mørkt og har der for et par nætter sovet med lyset tændt på badeværelset. Hvad der gør dette er vi ikke klar over, da der så vidt vi ved ikke er lys tændt om natten på børnehjemmet.

Dagen startede lettere overskyet – det var helt behageligt efter et par dage med megen varme og stærk sol fra en skyfri himmel – på nær lige lidt støvregn i går eftermiddag. På vores gå tur i formiddags ville vi finde den eneste offentlige swimmingpool som er i byen, man skal dog betale entré for at benytte den ( ca. kr. 3,50 for børn og ca. kr. 5,00 for voksne ). Vi fandt også poolen og satte os i baren der og fik lidt koldt at drikke – her fandt vi ud af, at Oliver også er glad for saltede peunuts – mor gav ham dem ! Vi gik lidt rundt i byen for at se lidt nyt af byen. Oliver sad og hyggede sig i klapvognen – han er i øvrigt blevet rigtig glad for at sidde der på vores daglige ture – han synger tit for os mens vi kører. På et tidspunkt synes vi at han var blevet stille og kiggede så til ham og så var lille manden blevet så træt, at han var faldet i søvn…. Det ødelagde jo lidt den daglige rutine som vi jo har skabt for ham, så vi blev enige om, at lade ham sove og så bare går en længere tur og håbe at han så kunne sove længe nok. Han fik ca. 1 times søvn i klapvognen, det plejer ikke at være nok, men da vi kom tilbage og fik frokost ville han selvfølgelig ikke sove igen.

Vi pakkede computeren, kiks, rosiner, frugt, drikkevarer og bleer m.m. og gik på internetcafé for at opdatere hjemmesiden og tjekke mails. Vi har 1 gang før haft Oliver med derop og igen opførte han sig eksemplarisk – ved hjælp af kiks, rosiner osv. …… Herfra gik vi lidt rundt i byen og fik handlet et par småting. På vejen hjem gik vi forbi stedet, hvor vi i går købte pizza - vi havde nemlig set de også solgte is. Det var faktisk ok is og Oliver kunne bedst lidt mors is – det var far glad for !!! 

Hjemme igen legede vi lidt, før det var tid for far, at lave lidt mad til Oliver. Vi skulle selv spise lidt kop nudler – de var i øvrigt ret gode ! ( og nemme for far ). Mens far lavede mad – var Oliver i bad – han er helt vild med at komme i bad og kan næsten ikke vente til han får tøjet af. Vi glæder os til vi flytter ud det andet sted – så køber vi en balje vi kan bade ham i – det er en fornøjelse at kigge på. Oliver´s mad var knapt færdigt, da han var færdig med sit bad. Far fik så den geniale ide at puste en ballon op til ham – den vakte jubel og han råbte bold bold da den jo har samme form, men det gav selvfølgelig bagslag da der så skulle spises. Det var herren slet ikke interesseret i og stak i et højt skrål – da mor ville give ham mad. Vi måtte opgive, at give ham mad nu og lavede derfor vores egen mad med lidt brød til. Oliver er glad for brød med ko ost på, så mens vi spiste vore nudler – fik han det og det var ok, for så kunne han sidde med sin ballon samtidigt. Denne blev dog temmelig fedtet af ko osten, men hvad pyt.

Mor legede lidt med Oliver og hans ballon, mens far gjorde klar til Peter Plys. Med det samme han hørte kendingsmelodien var han ude ved far på terrassen – med ballonen i hånden – for nu skulle han se Peter Plys. Inden den var færdig kravlede Oliver dog ned fra far´s skød og gik ind til mor – han var træt og ville skiftes. Mor skulle dog lige på toilet, så far ville skifte ham, men nej det måtte far ikke – Oliver stak igen i et vræl og satte sig i det fjerneste hjørne af sengen og far måtte opgive at give ham tør ble på. Med det samme mor kom tilbage, kravlede han selv tilbage på pusletasken og var så klar til at få en tør ble på…….ØH TAG DEN FAR !! Oliver var så træt, at han ikke drak ret meget af hans flaske før han faldt i søvn med flasken i den ene hånd og ballonen i den anden ( det tog ca. 8 min )

Endnu en skøn dag er til ende !!!

Dag 10 - 20. oktober 2009

Dag 10 – 20. Oktober 2009

Ja - et sovehjerte har han ikke – kl. 04,30 vågnede Oliver og satte sig op i sengen – det var så den nat.

 I går var det jo så en uge siden vi fik Oliver og hvilken uge !!!!

Det har været en helt fantastisk uge, vores hoveder er ved at sprænges af alle de indtryk vi har fået.  Da vi fik Oliver for en uge siden var det en meget tavs og trist dreng ( han sagde ikke en lyd i næsten 2 dage ), men at se hans personlighed komme mere og mere frem er virkelig dejligt. Han er - som de skrev i hans papirer – et barn med et roligt sind og er tryghedssøgende. Han er et barn man ikke kan andet end give sin kærlighed. Han smiler og er glad 95 % af dagen. Han leger godt - også med sig selv. Han taler meget – dog mest på malagaskisk – han er dog begyndt med enkelte ord som mamma – papa - bold – bil og forsøger meget hårdt at sige ”lille løve” og ”Peter Plys”. I dag sagde far til Oliver : Kan du sige bøh til mamma ? og så kom det ”bøh mamma” fra ham. Han er meget opmærksom på alt hvad der foregår omkring ham.

Vi er så småt ved at få skabt lidt rutiner for ham og dagene forløber meget ens og han ved hvad vi gør og hvornår det gøres. Skal man spise sidder man på numsen og spiser man kiks eller rosiner sidder man på tæppet. Ved de 3 hovedmåltider skal man have hagesmæk på – han henter den selv, når man viser ham hans tallerken med mad –far glemte at give ham en på i dag uh ha da det gik skam ikke – så Oliver hentede den selv inden han satte sig ved mor for at spise.  

Oliver er et ”ordensmenneske” – tingene skal stå ordentlig og på sin plads ellers bliver det rettet. Ting bliver taget af hylder og lagt tilbage på hylderne. Hvis han får sand på fingrene skal de børstes af – han lærte dog i dag selv at gøre det. Dette efter far havde gjort det ca. 20 gange – så kunne han godt selv. Det var jo sjovt når far børstede hænderne af og så sætte dem ned i sandet igen for så at få dem børstet igen. Knap så sjovt da han selv skulle gøre det…. 

Vi har oplevet, at Oliver er lidt bange for dyr. Her på Maeva går der et par perlehøns og nogle katte rundt – lige udenfor går der et par høns og når han ser dem komme, bliver han helt panisk og vil straks op. Vi ved jo ikke hvorfor han reagerer sådan. Vi så ikke nogen dyr på børnehjemmet – så hvor det kommer fra ved vi ikke. Vi tænker lidt på hvordan han så vil reagere på Claus og Belinda´s rothweiler når vi kommer hjem.

Vi besluttede i dag at prøve madagaskisk pizza til aften – vi spiste tidligt, da vi jo ikke var sikker på om Oliver kunne fristes af denne fantastiske spise. Det kunne Oliver ikke – så far måtte alligevel lave mad i dag – dog kun til Oliver. Det er lidt svært for os i øjeblikket at få ham til at spise andet end det han kender – her tænker jeg ikke på pizzaen, men generelt. Han spiser kun ris – lidt kød og lidt omelet og vil slet ikke have grønsager. Han er dog helt vil med frugt og rosiner – dette får han flere gange om dagen. Vi håber, at jo mere tryg ham bliver, at hans kostvaner så også vil kunne ændres til noget mere varieret kost.

Efter aftensmaden havde far planlagt at vise Oliver noget af det video vi har optaget med ham for at se hvordan han ville reagere på at se sig selv på film. Han er helt vil med at se billeder af sig selv og synes det er sjovt. Da far ville gøre klart til dette og PC´en kom frem blev Oliver helt vild og kunne slet ikke vente på at PC´en blev startet op – for det var jo nu der skulle ses Peter Plys. Far måtte så opgive sin plan for rutinen var jo helt klar for Oliver – det var Peter Plys tid !!! Vi må se video en anden dag på et andet tidspunkt ( udenfor Peter Plys´s sendetid )

Dagen i dag startede knapt så tidligt som de andre dage – vi sov helt til kl. 05,30 !! Mor tog Oliver med op og far blev liggende for at blunde lidt endnu, men nej det skulle han ikke. Det var dog ikke Oliver der var skyld i det denne gang – nej det var mor, der var ved at feje lidt på vores terrasse og fandt en død rotte med hovedet halvt bidt af – sikkert af en af de mange katte som holder til her. Far måtte jo så op og fjerne den.   I ved jo hvordan mor reagerer på de ”små” dyr !!

Efter morgenmaden måtte vi igen rykke for at få vores afløb i køkken og badeværelse renset, da vandet slet ikke kunne løbe ud mere. Der kom hurtigt 2 af drengene herfra og tømte vaske og rør for vand – så mente de, at den hellige grav var vel bevaret og der skete ikke mere.  

Oliver var i dag meget træt og morgensur – sur er han dog næsten hver morgen, men normalt ikke længe. Men vi har de sidste dage gjort det at vi efter formiddagssnacken går en tur op i byen og det er han blevet vant til – så efter hans mening gik det alt for langsomt – han kom både med hue og sko og til sidst kunne vi ikke trække den længere og tog så af sted. Vi fik handlet et par småting og valgte så at tage en ny vej tilbage, for at prøve og se hvor det er vi skal flytte hen i næste uge. Da vi ikke havde vores kort med fandt vi ikke helt ud af hvor det var vi skulle dreje og må jo så prøve en anden dag.

Det er rigtig dejligt at opleve, at Oliver føler sig mere og mere tryg ved os også når vi går udenfor porten.  Når vi er hjemme vil han gerne lege, men i dag har han godt nok været sur og tvær og har også skreget og grædt en del – det har vi jo ikke rigtig haft noget af før, men vi tager det som et godt tegn og dagen måtte jo komme hvor han skulle prøve sine nye forældre af……

Efter frokost var det tid for mor og Oliver, at få deres middagslur og far gik så på internetcafé – samme sted som i går – det virkede rigtig godt. Fordelen ved denne internetcafé er at jeg kan sætte min egen PC til og dermed have et normalt tastatur og ikke den franske udgave, samt ikke behøver at lægge det hele ned på memorysticks. Jeg fik i løbet af 1,5 time både tjekket mails og uploaded både tekst og billeder til hjemmesiden – håber I nyder dem !!!

Tilbage til Maeva for at se om sovetrynerne var vågnet – mor var men Oliver sov endnu. Den onde mor besluttede dog at han havde sovet længe nok og vækkede ham. Igen fik vi en meget utilfreds Oliver at se. Efter en lille frugtsnack rykkede vi endnu engang for vores afløb – de kiggede igen på det og ikke andet. Jeg fik nu fat i hende som har stedet og beklagede mig over at der ikke rigtig skete noget – så kom der skred i tingene. Det var meningen at vi igen i eftermiddag ville ud og gå en tur, men det trak ud med rørene, så mor og Oliver gik om på græsset for at spille lidt bold til de var færdige . Det passede ikke lige lille manden kun at spille med mor, nej - han ville ud og gå en tur i byen. Til sidst måtte mor selv gå en tur, med Oliver i klapvognen, da far blev tilbage, mens de fik renset vores afløb.  Vel tilbage fra deres lille gåtur var det ved at være tid til at lave mad – det kunne far dog ikke, da de endnu ikke var færdige. Langt om længe var de 4 mand høj blevet færdige, så far kunne lave mad ( ris og oksekød til Oliver / kartoffelmos med bacon og squash til far og mor ).

Efter maden vaskede mor op, mens far og Oliver så den obligatoriske Peter Plys ( vi kan den nu udenad – hvis nogen ikke kender den – så bare sig til ). Da vi så skulle have puttet Oliver ( kl. 20,00 ) havde vi forventet en vis utilfredshed, men nej - han fik sin flaske og faldt herefter hurtigt i søvn, uden noget som helst – DEJLIGT. Nu er vi så spændte på hvor længe han sover i morgen tidlig.

Til sidst kan vi fortælle, at jungle trommerne herude har lydt – myggene holder stadig fest og spiser godt hver dag af mor…………………..

Oliver vågnede midt nat - kl. 04,00 – vi prøvede at give ham lidt mælk i en flaske, for at se om han ikke så faldt til ro. Men vi må jo indrømme, at når han er vågen så vil han absolut ikke sove længere – vi synes dog at det er lige tidligt nok, men håber at det ændrer sig hen af vejen. Mor og Oliver stod op ca. 4,45, mens far igen sov lidt længere. Mor var ved at give morgenmad til Oliver, da far kom op.

Far har i et par dage haft det lidt skidt med maven specielt om morgenen. Det aftager normalt op af dagen. Jeg ved ikke om det kan være jeg ikke drikker væske nok eller om det bare er til jeg bliver mere vant til maden ( ris – ris – ris – ris…….) Så i dag står den på kartoffelmos til aften !!!!! 

I formiddag gik vi en tur op i byen – bare for at komme lidt ud. Vi havde fået, at vide at alt var lukket om søndagen og da vi kom ud af porten kunne vi godt se – der var ikke mange mennesker at se på gaden. Til forandring heller ikke ret mange biler. De folk vi mødte på vej op i byen var pænt klædt på, jeg tror at man her tager det fine tøj på om søndagen og går en tur. Da vi kom op i byen viste det sig at de 2 supermarkeder var åbne, men ellers var alle boder og butikker på vejen lukkede.

Vi havde tænkt vi ville gå ned og sidde på græsset ved stranden og hygge lidt, men det viste sig, at det var her folk samledes om søndagen. Man kunne leje borde og stole og så sidde her og spise frokost eller bare få noget at drikke. Vi valgte så i stedet at købe en frisk kokosnød for så at drikke væsken heri. Vi tænkte det lige måtte være noget Oliver ville have, da den kokosjuice vi får til morgenmaden på Maeva plejer at være et hit , men lille manden turde ikke rigtigt at smage – det var jo med sugerør. På vej op i byen var hans uopmærksomme forældre skyld i at han mistede det ene af hans små badedyr – den gule giraf. Far gik tilbage af vejen vi var kommet for at se om den var der et sted, men nej – den var at betragte som ulandsbistand. Hele vejen tilbage fra byen sad Oliver trygt i sin klapvogn og sang for os – det er rigtig dejligt at han føler sig tryg ved også at sidde i klapvognen. Tilbage for at spise frokost og få en lille middags lur ( mor og Oliver ), mens far fik ordnet papirer og tekst / billeder til hjemmesiden.

Vi fik i går nye naboer på Maeva – der flyttede en ældre franskmand ind med 2 unge madagaskiske piger og den enes lille barn. Puha – andet kan vi ikke sige til det, men de har det nok bedre hos ham end de ville have ellers i dette meget fattige land.

Efter frokost og middagslur ville vi prøve en ny internetcafé, hvor vi skulle kunne sætte vores egen PC til. Det lykkedes også og forbindelsen var forbavsende god. Vi kom både på mail og hjemmeside og forsøgte også at sende en besked til Michelle og Nichala på Facebook, men kunne ikke få lov at sende den – vi må prøve igen i morgen. Vi nåede dog ikke, at få lagt billeder ind på hjemmesiden – da tiden løb fra os, så det gør vi også i morgen.  Sådan er det jo herude – hvad vi ikke når i dag, gør vi måske i morgen…….

Vi vil gerne sige mange tak for de mange dejlige hilsner på hjemmesiden – vi er helt rørt og sad faktisk med tårer i øjnene over at vi oplever noget så stort og så er så langt væk fra alle dem der har os kær og ikke kan dele det med dem udover på en hjemmeside. Snøft snøft……

Dag 7 - 17. oktober 2009

Dag 7 – 17. Oktober 2009

Trods vores ihærdige forsøg på at få lillemanden til at sove bare lidt længere om morgenen – gav det bagslag. Han vågnede kl. 04,30 – vi prøvede at lade som om vi sov for så at se om han ikke lagde sig ned og sov igen, men nej lillemanden var VÅGEN.
Igen var det mor som stod op og far blundede videre. Mor får jo middagslur – det gør far jo ikke. Da far stod op havde Oliver fået morgenmad og var i legehumør – igen var det bolden der fangede.
 
Efter lidt spil med bolden var det tid til gemmeleg – dvs. Oliver løber ind i soveværelset og gemmer sig bag sengen hvor far så skal komme og tage ham. Når far nærmer sig er han et stor grin og løber udenfor. Lige så snart far er uden for gentager vi den igen og igen.

Efter en lille snack skulle vi lige ud ag handle, samt se om vi kunne finde nogle flere shorts til Oliver. Da vi skulle af sted var der ingen sure miner fra Oliver. Han hjalp selv til med at får hue og sandaler på og så var han klar til afgang. Vi gik mod basaren / markedet og fandt en børnetøjs forretning. Her fik vi 4 par shots, 4 tshirts og en lille blå rygsæk  for ca. 130,00 kr. På markedet fik vi handlet lidt ris og endnu et sæt tøj til Oliver. Hurtigt gennem supermarkedet for at købe lidt oksehak og så tilbage til Maeva for at lave / spise frokost.

Mor gav Oliver mad ( ris med hakket oksekød ), men han blev ved med at spytte maden ud igen – så mor fjernede maden og så blev lillemanden meget sur !! Ikke en gang sutteflasken med mælk som han normalt er glad for når han skal sove kunne bløde hans hjerte op. Mor var bare den ondeste i verden !! Han skreg i vilden sky for så til sidst at falde i søvn. Efter luren måtte vi jo hellere forsøge at få lidt mad i ham – det var jo længe siden han havde fået morgenmad – han fik lidt youghurt, brød med ko ost og lidt frisk papaya.

Herefter fandt vi  Min lille ordbog  (en pegebog )frem og sad længe med den – han sagde både bil – bold og mam utalligt mange gange og ramte da også plet en gang imellem. Vi besluttede at gå en lille tur ned for at se om man kunne komme ned på den lille strand som ligger 500 m herfra.
Vi kom derned og Oliver så ikke helt tilfreds ud, men han har jo nok aldrig været så tæt på vandet før og de store bølger larmede jo. Vi gik ned for at soppe lidt og se hvad han sagde til det – men herren skulle ikke have våde fødder. Vi tog ham på armen og gik lidt i vandkanten. Da vi gik ind igen og sad i sandet for at vores fødder kunne tørre - så vi kunne tage sko på igen og gå hjem ville vi bare sætte Oliver i klapvognen uden sko – men nej den gik ikke – han ville også have sko på !!

Mens far lave mad var mor og Oliver i bad. Vi havde kommet vand i bruser karet og her hyggede og legede Oliver rigtig godt – det er første gang vi har set ham smile og grine i badet. Så var det tid at spise. Vi skulle have ris, hakket oksekød og lidt omelet. Efter den mislykkede frokost valgte vi en anden taktik. Vi blandede lidt rosiner i risen og anrettede de enkelte ting hver for sig. Det viste sig at være den rigtige måde og ikke blande kødet i risen for det var det vi havde gjort til frokost.
Efter maden var det igen tid for mor og Oliver til den obligatoriske Peter Plys. Da det så blev nat nat tid for Oliver og mor ville putte ham – kom han  tanke om at mor var jo den ondeste i hele verden og hun skulle bestemt ikke putte ham. Så måtte far  ( som jo er en helt i dag ) jo træde til og putte Oliver helt uden nogen problemer.

En rigtig god dag med masser af indtryk og oplevelser. Vi glæder os bare til i morgen med endnu en dag med vores lille guldklump !!    

Dag 6 - 16. oktober 2009

Oliver havde en god nat og sov godt – kun vågen et par gange, men kl. 5,00 var det ud af fjerene mente han.
Oliver og mor stod op, mens far blundede videre et par timers tid. Da far kom op legede mor og Oliver med bold – den er han blevet rigtig glad for - den bliver brugt mange gange om dagen.
 

Efter en lille formiddagssnack trængte mor og Oliver ( specielt mor ) til en lille lur. Samtidig med det kom Colette på et sidste besøg inden hun rejste tilbage til Tana. Colette fortalte at tidshorisonten for vores ophold måske forkortes – hvor meget ved vi endnu ikke da der er en del usikkerhed omkring retsprocedurerne i Toamasina – de er åbenbart ikke de samme som i hovedstaden. VI blev præsenteret for Colettes veninde som vil være vores hjælper / kontakt herude. Hun har ligeledes arrangeret at vi bliver hentet når vi flytter herfra ud til huset / lejligheden. Hun taler og forstår engelsk ret godt !!

Efter middagsluren og frokosten var det tid til at gå en lille tur og få handlet de ting vi manglede. Oliver græd da vi skulle gå og ville ikke med – vi tror han stadig er lidt bange for at blive leveret tilbage / efterladt.
Vi er jo nogle naive nordboere der jo er vant til at butikker jo bare er åbne, men her holder man jo lang frokost / ciesta. Vi gik så ned til stranden og sad i græsset og hyggede med lidt sæbebobler – dem vidste han ikke lige hvad han skulle mene om. Han kiggede dog meget forundret på far når far pustede dem.

Efter turen ville vi prøve om vi kunne få Oliver til at sove endnu engang for så at trække den om aftenen – så han måske kunne sove bare en time eller to mere om morgenen. Det var herren ikke helt tilfreds med og der gik da også en rum tid før han faldt i søvn. Mens mor og Oliver sov gik far på en anden internetcafé som skulle have en bedre forbindelse end den tidligere afprøvede. Det havde den også – der blev uploaded nogle billeder og hurtigt lige skimmet beskederne på hjemmesiden. Det lykkedes dog ikke at komme på mail. Da tiden var løbet lidt fra far måtte han skynde sig tilbage til Maeva for at få lavet mad.
Mens far var væk havde de leget med bold dvs. Oliver kaster og henter sammen med en svedig mor. Pludselig havde Oliver set en lille myre som han prøvede at fange med sine små ”tykke” fingre – det kunne han ikke – hvad gør en lille klog mand så ?? Han giver den 8 slag med bamsen Lille Løve og så løb den ikke længere !!
Efter maden var det igen tid til Peter Plys inden det var nat nat kl. 19,30.  

Dag 5 - 15. oktober 2009

Da klokken efterhånden var blevet mange grundet Colette´s besøg blev vi enige om at forsøge med at far gik på netcafé og fik handlet – mens mor og Oliver legede med bolden hjemme.

Oliver kastede bolden så langt at den trillede ind under huset ved siden af - Oliver havde dog løsningen klar til mor, han pegede på kosten på terrassen som mor kunne bruge til at få den ud med – det havde han nemlig set far gøre om formiddagen.
– titte bøh leg ved gardinet i døren – dette var lille manden helt vild med specielt da det var ham der var bag gardinet.
De fik lidt frisk frugt som eftermiddagssnack og legede med det svenske par´s børn.
Far´s forsøg med internet cafe gik knapt så godt, trods over 1 time´s forbrug lykkedes det ikke at få opdateret hjemmesiden. Vi havde godt nok hørt at det var langsomt herude meeen dette er jo med håndsvig og elastikker !!!!! Det lykkedes dog at sende dagbogen og 1 billede til Maiken og Henrik som er vores dejlige webmastere hjemme i Danmark.

Vi vil forsøge os med en anden internet café i morgen. Mens mor og Oliver var alene var det ikke noget problem at far var væk og da far kom tilbage kom han straks løbende eller rettere vaklende. Da far kom tilbage var det tid at få lavet mad –vi skulle have kylling med ris og grønsager – det kræver en vis planlægning da vi kun har 2 blus, 1 gryde og 1 pande. Mens far lavede maden så mor og Oliver igen Peter Plys. Kl. 18,45 blev Oliver puttet på mor´s mave med en lille flaske mælk.
 

Hele dagen har Oliver været i et helt utroligt godt humør og har villet lege, snakke og drille far og mor. Dette er helt fantastisk og er meget svært at beskrive, men vi er ovenud lykkelige for vores lille guldklump, som bare er så dejlig både af sind og væsen !!

Dag 4 - 14. oktober 2009

Oliver har haft en nogenlunde nat og kun været vågen et par gange, men kl. 5,50 var han vågen og sad og pludrede – far prøvede at trække den lidt, men nej han var vågen. Far og Oliver stor op – mor sov endnu.
Oliver og far satte sig ud på terrassen og hyggede – de kom med morgenmad til Oliver og mens han spiste vågnede mor og kom op.

Da han så var færdig med maden kom han over til mor – de sad lidt og legede med den lille bold og så begyndte han at smide bolden på gulvet – mor løftede ham ned og han tog den i hånden og ville op igen – dette synes han var sjovt så seancen gentog sig igen og igen. Pludselig kastede han den over det lille hegn som er på terrassen og ville ned for at hente den. Det gjorde han så sammen med far. Ned af terrassen og ud på græsset og tilbage igen – denne seance synes han også var sjov så da han kom tilbage på terrassen gentog han seancen sammen med far. Denne lille leg varede ca. 1,5 time. Så var lille manden træt og far meget svedig…. Vi satte Peter Plys på dvd´en – den er han glad for. Efter ca. ½ time var det nat nat. Mor og Oliver får lige en middagslur, mens far får skrevet dagbogen.

I eftermiddag skal vi så ud og handle de ting vi havde håbet at nå i går og så skal vi forsøge at få opdateret hjemmesiden på en internetcafé.   

Dag 3 - 13. oktober 2009

Det har været en meget lang nat – Oliver har været vågen mange gange, har vendt og drejet sig ud i hele sengen og har grædt meget, hvilket jo også betød at vi heller ikke fik sovet meget. 
Oomkring k. 6,00 vågnede vi alle og fik det største smil endnu fra Oliver !!!
Vi kom op og fik lidt morgenmad og sad bare og hyggede ved bordet på terrassen indtil kl. 10, hvor Colette og Hanita ( den svenske kontaktperson ) kom – vi skal jo alle i retten senere og vi havde inviteret Colette på lidt frokost inden vi skulle i retten.

Mens vi sad og snakkede ville både Colette og Hanita tage Oliver op, men nej det ville herren ikke – han klamrede sig til far – det er jo dejligt !! Han er begyndt at føle sig tryg. Lige pludselig begyndte han at smile stort med lidt hjælp fra Hanita som sagde ”lyde” eller rettere talte lidt til han på malagaskisk. Som lyn fra en klar himmel begyndte han at lege og grine på far´s skød – det var helt fantastisk – jeg var nok mest i chok det kom så pludseligt, men dejligt var det. Efter ca. ½ times leg var det nok mente herren og det var det jo så.

Vi fik alle det fine tøj på ( jakkesæt osv. ) – det var meget varmt at få så meget tøj på !!! Vi kørte alle ( også svenskerne ) ned på det hotel hvor Hanita bor og spiste frokost inden retsmødet. Det var ok og billigt – 3 voksne med hovedret og papaya som dessert + 1/1 liter fanta kostede kun 14000,00 penge ( 1000 penge er ca. 3 kr. ) Her fandt vi så ud af at Maeva er lidt dyrt med deres mad – her giver vi 15000,00 pr. person for suppe – hovedret og frugt.
 

Vi skulle møde ved retten kl. 14,00 og sagen skulle gå i gang kl. 14,30 – det viste sig så at det ikke kun var vores sager der skulle på retsmødet i dag – det var alt muligt skilsmisser – tvister m.m. så vi kunne bare tage plads i retten og vente til det blev vores tur. Jeg tror der var 80 – 100 sager før vores som var en af de sidste.
Det er lang tid at sidde med små børn som er helt nye med deres forældre  – det er ikke ok at lægge dem som de sidste. Det var lidt af en prøvelse og både vi og svenskerne måtte flere gange gå ud af salen med børnene for ikke at forstyrre retten mere end højst nødvendigt. Endelig efter 2,5 time blev det vores tur. Oppe foran dommeren med Colette fik vi at vide der manglede et dokument som vi har underskrevet til myndighederne om vores accept. Vi blev spurgt om vi ønskede Oliver og om vi havde andre børn – hvorfor vides ikke rigtigt. Vi gik ud og talte med Colette om dokumentet og fandt heldigvis en kopi i Colette´s mappe. Herefter ind igen og give dommeren dokumentet. Vi kunne ( ligesom svenskerne ) kun få 30 dage som prøvetid – den kunne ikke sættes ned – lidt uforståeligt da man i Tana kan vælge mellem 15 og 30 dage.
Heldigvis er Hanita tidligere dommer og gik så op til retspræsidenten og fik ændret prøvetiden til kun 14 dage. Så vi skal i retten igen den 28. Oktober kl. 14,30.

Efter retsmødet som jo tog væsentlig længere end beregnet kørte vi ud for at se et andet sted vi kunne bo med væsentlig mere plads – da vi er blevet enige om at på sigt vil dette være for småt. Det er et lille hus / lejlighed med egen adgang og flere rum.
Det var det sted Mette & Frank var ude at se da de var en tur herude. Det er ligeledes væsentlig billigere end Maeva. Maeva koster ca. kr. 4320,00 pr mdr. hvor huset / lejligheden vil koste ca. kr. 900,00 pr. mdr. – vi vil dog være mere overladt til os selv og ikke have den tætte kontakt vi har her, men vi flytter først den 26. Oktober og har så lidt mere kendskab til tingene og kan bedre finde rundt, samt at så er Oliver tættere knyttet til os.
Herefter var det hurtigt hjem – der var jo en lille herre som efterhånden var blevet sulten og meget træt – han havde jo ikke kunnet sove til middag. På vejen hjem sad han pludseligt og sang for os – det er dejligt at han er ved at vænne sig til os og er blevet lidt mere tryg. Hurtigt fik vi lavet lidt mad og puttet Oliver.
Vi sad lige en times tid på terrassen og løb dagen igennem med hinanden – det havde jo været en fantastisk dag med flere reaktioner fra Oliver i løbet af dagen.

Kl. 21,15 var det nat nat.

Dag 2 - 12. oktober 2009

Dagen startede tidligt – Oliver vågnede kl. 04,40 – vi tænkte det var lige tidligt nok og prøvede at give ham en flaske med lidt vand for at se om han ikke ville sove lidt mere, men nej det ville han ikke.
Han lå bare og kiggede med sin flaske i hånden. Kl. 07,00 besluttede jeg at stå op og tog Oliver med udenfor mens mor sov.
Vi delte en pakke med rosiner dvs. jeg fik en og Oliver resten. Så vågnede mor og kom op, vi havde bestil morgenmad på Maeva og fik den ca. 7,30 – først til Oliver ( ris og omelet ) og så til os ( flütes, smør, marmelade og honning, kaffe og the ).
 

Vi besluttede endnu et projekt – vi ville se om Oliver ville med far i bad ( bruser ) – det ville han absolut ikke, så vi besluttede at prøve i køkkenvasken, det var ok – han var ikke glad for det, men det gik. Vi har ikke lagt nogen planer for i dag og vil bare slappe af med Oliver og evt. gå en tur i eftermiddag og få handlet lidt ind til de næste par dage.
Værten på Maeva skulle til byen alligevel og ville købe et bykort for os.

Anne er jo i krise – vi har endnu ikke set Cola light eller Pepsi light nogen steder, men vi ved det findes her !!
Svenskerne ankom omkring kl. 9,00 og fik kun lige stillet deres ting ind og let pakket ud, før de skulle til børnehjemmet. De fik et hurtigt referat fra vores besøg – så de vidste hvad og hvordan det foregik, de fik også lidt kiks med til børnene, da de jo ikke selv havde haft mulighed for at købe noget.  Vi så jo deres 2 drenge i går ( brødre på 2 og 4 år ).

Vi gik en tur ned til stranden og sad lidt i græsset før vi gik ud for at handle. Vi fandt dog ikke Cola light, men en zero kan jo bruges når man som Anne er i dyb colakrise……Vi gik derefter en tur på markedet hvor vi med vort bedste franske fik købt lidt frugt, grønsager, ris og et par æg -  så vi lige har til et par dage og så gik turen tilbage til Meava – der er ikke særligt langt, men vejene er meget ujævne og fyldt med huller – for at sige det mildt elendige, jeg vil aldrig mere brokke mig over vejene i Danmark !!.
Næsten hele vejen ned i byen og tilbage igen sad Oliver i klapvognen, han virkede ikke glad for det, men fandt sig i det. Han er meget stille og siger ikke en lyd – Han følger dog meget med i hvad der sker omkring ham så vi regner med det nok skal komme. Vi havde igen i dag bestilt mad på Maeva og efter maden satte vi en dvd på med Peter Plys – den var han meget interesseret i og fulgte godt med på skærmen. Så jeg tror vi sætter den på igen i morgen.
Ligesom  Danmark er Anne og myggene ikke særlig gode venner – hun har fået temmelig mange myggestik allerede – jeg selv har kun fået et – så fordelingen er som den plejer !

Vi har oplevet lidt problemer med at sende sms fra vores nye Madagaskar telefon ( tlf. nr. +261 0340176146 )– vi håber Colette kan hjælpe os i morgen. Vi ved, at nogen har fået vores sms – da de har svaret os tilbage, men vi kan desværre ikke få lov at sende nye sms´er .

Klokken er nu 20,45 og Anne er ved at putte guldklumpen. I morgen skal vi jo i retten for første gang, det bliver spændende.

Dag 1 - 11. oktober 2009

Op igen – ned og få en hurtig gang morgenmad for så at køre til lufthavnen. Her startede så en lille kamp med Air Madagascar som havde overbooked.
De mente der var noget galt med den ene af vores billetter….. Først ville de have vi skulle blive endnu en nat i Tana – dog på deres regning. Så kunne vi pludselig godt komme med, men så skulle Colette vente til dagen efter… Så var det at vi var kommet sent og mens de så stod og forhandlede frem og tilbage, kom der 3 mere som skulle med og da de var ved at tjekke dem ind foran os mente vi jo ikke det kunne være rigtigt.
Det endte så med at vi alle 3 kom af sted på BUSINESS CLASS og de 3 sidst ankomne ikke kom med – så kan de lære det. Vi måtte dog betale for overvægt ( 35 kg = 35 euro ).

Vel ankommet til Toamasina blev vi indkvarteret på Maeva Bungalows – et hyggeligt sted – med søde værter !! Vi fik lige pakket lidt ud inden vi blev kørt ind for at veksle nogle penge, købe en telefon og få købt lidt drikkevarer og kiks til børnene på hjemmet – tilbage på Maeva aftalte med Colette, at vi skulle ud på børnehjemmet kl. 15,00 for at se Oliver for første gang !!

Colette kom tilbage og hentede os med sin veninde som vidste hvor vi skulle hen – det viste sig så, at der hvor hun mente vi skulle hen var kun der hvor kontoret var – så ind i bilen og videre. Vi ankom så til børnehjemmet kl. 16,00.
vi præsenteret for forstanderen for hjemmet som vi skulle tale med. Midt i snakken spørger hun så om vi tager Oliver med i dag. Dette kom helt uventet da vi jo troede at vi først fik han onsdag efter retsmødet, men selvfølgelig ville vi gerne have ham med, hvis vi måtte og det må man så gerne når der er blevet besluttet at vi skal have ham.
Vi skulle dog lige vises rundt så vi kunne se hjemmet som fremstod pænt og rent eftersom det jo er et fattigt land vi er kommet til.
 
Samme øjeblik vi trådte ind i rummet hvor Oliver sad – var der ikke nogen tvivl om at han kunne genkende os – for han stak i et vræl så stort !!!! Efter lidt tid fik Anne ham på armen – men lige lidt hjalp det – han var bare ulykkelig.  Vi fik det sidste af rundvisningen og blev herefter enig med Colette om det nok var bedst at vi kørte fra hjemmet. Ude i bilen faldt Oliver dog hurtigt til ro og stoppede med at græde. Han kiggede meget interesseret på alt hvad der foregik omkring ham.

Vi kørte ned til stranden for at gå en tur inden vi vendte tilbage til Meava.  Da vi skulle ud af bilen var der en høj kant så Anne kunne ikke selv med Oliver på armen komme ud – så jeg tog Oliver med den forventning at han igen stak i et vræl, men nej ikke et kvæk kom der – meget fedt at jeg kunne gå med ham. Vi købte lidt koldt at drikke – da vi jo ikke havde noget med og varmt er her jo.
Da vi kom på stranden prøvede vi at sætte Oliver ned for at se om han ville gå med en af os i hånden og til vores store forbløffelse gjorde han det uden at sige et kvæk. Vi hyggede os lidt ved stranden og tog så tilbage til Maeva.

Tilbage på Maeva skulle vi jo pludseligt til at pakke Olivers kuffert ud så vi kunne få ham skiftet og se om vi kunne give ham noget andet tøj på – det gjorde vi - igen uden noget som helst.
Resten af dagen sad vi lidt med Oliver på skift og hyggede. Vi havde bestilt mad til kl. 19,00 hvor der først kom mad til Oliver ( ris – pasta og lidt kød ) og derefter kom der mad til os ( grill spyd med okse – tror vi nok, ris og lidt stegte squash ) Det var lækker t mad.
Efter maden forsøgt vi os med endnu et projekt – ville Oliver sidde i klapvognen – ja det ville han godt lige ind til han så en af stedets løse katte – det skræmte ham og vi tog ham op til os. Omkring kl. 21,00 var han ved at være så træt at han faldt i søvn – så Anne puttede ham – liggende på hendes mave – det var et skønt og helt fantastisk syn !!!
Han faldt hurtigt i søvn og vi gik begge i seng ret hurtigt derefter – det havde været en lang og oplevelsesrig dag.

Dag 0 - 10. oktober 2009

Så kom dagen for at vi skulle rejse ud og hente vores lille søn Oliver. Vække uret ringede kl. 03,00 – vi skulle være i Kastrup kl. 05,00 – midt nat !!.
Vi fik lige en kop kaffe med Maiken og Henrik efter check ind – vi slap for at betale overvægt……
Vi gik spændte ombord i flyveren – nu var det nu !!! Det var ikke helt virkeligt at vi efter at have ønsket dette så længe – nu skulle ud og forenes med Oliver.

Ankommet til Paris lettere forsinket - skulle vi skifte fly og man må jo indrømme at Charles de Gaule lufthavnen ikke er helt logisk indrettet ud og ind op og ned, men vi fandt da gaten ude i den anden ende i rigelig godt tid til at vi godt kunne have nået en smøg udenfor undervejs, men det kunne vi jo ikke vide.
Vi fik da sovet lidt på flyveren og fik noget fornuftigt fly mad, set lidt film m.m. Pludselig stod Suzanne ( det svenske par ) ved vores plads og så havde vi kontakt.
Thomas lå og sov – så de kom tilbage senere. Vi fik en hyggelig snak med dem og de har ligeledes valgt Maeva Bungalows som deres overnatnings sted. Vi skulle dog alle overnatte i Tana – Suzanne og Thomas dog 2 nætter,  da de ikke kunne få billetter til Toamasina  før tirsdag morgen.

Vi blev hentet af Colette ( AC Børnehjælp´s kontaktperson ), hendes søn og mand Josef i lufthavnen og kørt til Ivato Hotel – et middelklasses hotel tæt på lufthavnen.  Her fik vi et værelse og skulle så lige sove et par timer inden vi igen ville blive hentet. Da vi endelig kom i seng var det svært at sove del pga. spændingen dels pga. en hovedpude som nærmest føltes som var den lavet af beton og en seng som var meget blød. Nå pyt vi fik et par timers søvn som var tiltrængt !!

10. oktober 2009

Dagen skulle bruges på at få pakket de sidste ting i vores kufferter og her kommer Anne i store problemer, Da en kuffert jo har den størrelse en kuffert har og selvom de kan udvides kan man jo ikke fylde hele klædeskabet ned i en kuffert som Anne jo skulle begrænse sig til. Dette betød jo at alle de ting som vi skulle have med til Oliver som ikke kunne være i hans så skulle over i Dan´s – det er jo kvindelogik !! Nå men der blev plads til det hele og vi var nu klar.

Vi sendte derfor mail til de 2 svenske par samt Mette og Frank om at nu rejste vi. Det ene svenske par vidste vi skulle af sted til Tana i næste uge, men havde ikke hørt fra det par som skulle samme sted hen som os. De skrev tilbage til os at de også skulle af sted og det viste sig at vi skulle med samme fly fra Paris.

Maiken og Henrik kom for at spise hos os om aftenen for så at køre os i lufthavnen næste morgen.

13. september 2009

Oliver bliver idag 2 år. Desværre må vi jo holde den uden ham 😥

Vores dejlige naboer ( Michael og Anitta ) ringede på døren - stod og viftede med flag og havde endda en lille gave med til Oliver. Minsandten også en til mor og far. Oliver´s far hjalp gladeligt med at åbne Oliver´s pakke - en sød lille pegebog og mor åbnede den anden pakke - en god bog om børneopdragelse.....

Så vi fejrede i fællesskab Oliver´s fødselsdag - rigtig dejligt !!!

27. august 2009

😀 😀 😀 😀 🙃 🙃 🙃 🙃
Så kom dagen med den dejlige telefon opringning fra AC Børnehjælp.
Jette Wurtz ringede kl. 17.15 og fortalte at der var sat retsdato i Toamasina
til den 14.10.2009. Så nu har vi travlt !!!!